Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Kijelölés


Pé!er

Recommended Posts

Pé!er

Olyat szeretnék, hogy úgy kijelölni egy tárgyat egy fényképen például egy kocsit, hogy úgy beleilleszthessem egy másik képbe, mintha ott fényképezték volna le. Nem tudtok rá egy progit? Már ha ez egyálltalán lehetséges. Válaszotokat elõre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

Pé!er

És elnézést, hogy szegély helyett szegényet írtam. :upsz:

Link to comment
Share on other sites

Voda2

Adobe Photoshop valamelyik új verziója talán segíthet a problémádon :)

Link to comment
Share on other sites

Omega32

Nem egyszerű a dolog, konkrét program nem hiszem, hogy lenne rá. Az Adobe Photoshop a legjobb a célra, de bizonyos szinten meg kell tanulni kezelni. Ehhez a Google-lel rengeteg tutorialt fogsz találni, főleg ha tudsz angolul. Vannak 30 napos próbaverziók, illetve az Adobe Photoshop Elemenets elérhetőbb árkategóriába van, mint a rendes nagy Photoshop. Nyilván kevesebbet is tud.

 

Ingyenes szofver a GIMP vagy a Paint.net. Ezekhez nem volt még szerencsém, csak hallottam róluk. A Photoshop a legjobb a képmanipulációkhoz, de nem biztos, hogy minden sikerülni fog vele elsőre (a problémádra konkrétan: kivágni viszonylag könnyű, a másik képbe való beillesztés is gyorsan megvan, csak utána a fény viszonyokat stb. össze kell hozni, hogy hihető is legyen a kép. Ha ez utóbbi nem olyan fontos, akkor pillanatok alatt meg lehet csinálni)!

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Természetesen Photoshop. Ha "egyszerû" a háttér, akkor néhány varázspálcás klikkelés és kész. Összetett háttér esetén már nehezebb a kijelölés, de jó beállítással elég türhetõ a végeredmény. Mellesleg a legtöbb képszerkesztõ alkalmazás már képes "lasszós" kijelölésre.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Természetesen a jelenleg elérhető grafikus szerkesztők 99%-ával meg lehet oldani a problémát. Mindközül a Photoshop a legdrágább! ;)

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1
Nem egyszerű a dolog, konkrét program nem hiszem, hogy lenne rá.

Valóban nem egyszerű a dolog, főleg szépen körbevágni egy háttérbe olvadó tárgyat vagy személyt. És van is erre a feladatra szakosodott program, úgy hívják Corel KnockOut, és kb. 20 ezer forintba kerül. Meg kell adni, hogy mi az, ami biztosan a kivágandó elemhez tartozik, mi az, ami biztosan nem, meg lehet adni azt is, hogy mi a kivágandó rész árnyéka stb. A KnockOut pedig ebből és még 1-2 paraméterből létrehoz egy szürkeárnyalatos képet, amit maszkként lehet használni.

 

Az Adobe Photoshop a legjobb a célra...

És még mindig a Microsoft "marketinggépezetét" szídja mindenki... :hááát: Ahogyan Balázs is írta, a legtöbb pixelgrafikus, sőt egyre több vektorgrafikus programban ez alapfunkciónak számít, ráadásul az istenített Photoshophoz hasonlóan több szoftverben külön funkció van erre. Ám az említett program átlagosan egy nagyságrenddel többe kerül a többinél. :démonikacaj:

Link to comment
Share on other sites

Pé!er

Kösz. Már megoldottam.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...