Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hibás dátumformátum körlevelezésnél


Mosomaci

Recommended Posts

Mosomaci

Üdv mindenkinek!

 

Kellene egy S.O.S segítség:

Wordben körlevelet készítek egy Excel táblázatban lévő címlista alapján. Van a táblázatban két dátum típusú mező, direkt dátum -> éééé.hh.nn, nyelv: magyar formátumú cellákká alakítva. A körlevélben lenne egy olyan mondatrész, hogy például: "ha 2007.01.01-2007.06.30 között..." ehhez kell ez a két dátum mező. De mihelyt bemerge-ölöm a két mezőt a Word nagyívben nem érdeklődik az iránt, hogy mit állítottam be az Excelben, szintén tojik arra, hogy a Területi és nyelvi beállításnál magyar és Magyarország van megadva a helyes dátumformátummal, ő akkor is amerikai (1/1/2007) formátumban rakja bele a doksiba a mező értékét. Semmilyen formázási lehetőséget nem ad.

 

Mit lehet tenni, hogy megtanuljon magyarul merge-ölni?

Link to comment
Share on other sites

Mosomaci

Megoldva: egy új oszlopban a SZÖVEG függvénynek (bár a súgó szerint csak számértékre, vagy számértékű képletre jó, de ugye Excelben a dátum is számérték, csak konvertált megjelenítéssel) kell megadni a kívánt cellát első paraméterként, majd második paraméterként a "éééé.hh.nn" formátumot, így ezt az oszlopot már szöveges értékként kezeli, tehát nem is formázza be automatikusan amikor a körlevélbe merge-öli, hiszen ez egy szöveges adat.

 

Mondjuk szerintem ez egy elég nyakatekert megoldás, de pillanatnyilag nincs más, mivel a Word és az Excel nem tudják megtagadni származási országukat. :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...