payskin Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Részletes tartalom most is itt! Kedvcsinálónak néhány cím: Tegyük hidegre a PC-t! - Különleges hûtési rendszerek 15 mítosz - Közkeletû félreértések egy csokorban Az évezredes örökség: papír és tinta - Képalkotási technológiák Kézrátétel stílusosan! - Rendhagyó beviteli eszközök Videóképes MP3 lejátszók
bigsee Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 T. Szerkesztõk! A júliusi szám 64. oldalán van egy jó ház gyors bemutatója. Annyira azért nem jó, hogy 136 990 Ft. legyen az ára... Nincs igazam...?
vlacy01 Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Helló Balázs! 4 éve lelkes előfizetője vagyok az újságnak. Meg vagyok elégedve vele. Az ár érték arány nagyon jó szerintem! Megörültem amikor házi webfejlesztésről írtál. Már foglalkoztam a témával mint kis kezdő, de mindig beletört a bicskám mert elakadtam és nem értettem egy-két dolgot. De ez a cikk egyértelmű volt. 20 perc alatt végigértem és most már szépen kiteszi az ékezeteket meg minden OK. A cikk végén van PhpMyAdmin amit feltettem és nem működik. Mert ezt írja ki: "nem tudtam betölteni a mysql kiterjesztést". Próbáltam a végére járni de talán gyorsabb ha segítetek eben. További sok sikert az újsághoz. üdv: vlacy
nascar Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 A lap is jól sikerült! Főleg, hogy benne vagyok a Segélyvonal részben (bénázásom története)! ...Köszönjük fórumozóinknak a tanulságos történetet: nascarnak a problémafelvetést, SkyBirdnek és Omega32-nek pedig a megoldást. Médiasztárok lettünk, nincs mese...
Adani Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Nekem is megérkezett az újság, évek óta elõször ilyen hamar, általában azért nem kapkodják ennyire magukat. Még nem olvastam el csak átlapoztam, a legendavadászatos cikk tetszik, ha esetleg dokumentálnátok is a kipróbálást olyan Mythbusteres feelingje lenne.
RJoco Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Még én sem olvastam el, csak belekukkantottam. Elsõre, mikor kinyitottam és kerestem a tartalomban, hol a címlapsztori, kicsit csalódott voltam, mert nem találtam meg. (Na, gondoltam írok egy jó kis kritikát.) Aztán meglett és csak dícséretet érdemel. Így mégkönnyebben megtalálom a témát, amit kinéztem a címlapon. Ez nagyon jó ötlet volt. A Mítoszvadászat cikk is nagyon jó, bár kicsit koppintos érzésem támad a sorozat miatt. Viszont beleolvasva nagyon jó. Még nem olvastam végig, a mítoszfaktor tulajdonképpen mi alapján pontoz? Erre nem jöttem rá ezidáig.
MikoKriszty Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Tisztelt szerkesztők! Nagyon megörültem az új számban a videóképes MP3 lejátszókról szóló cikknek, ugyanis pont egy ilyen készülék megvásárlását terveztem. Megkerestem a megadott internetcímen a tesztgyőztes darabot, a Samsung YP-T9-et, és sajnálatomra az árak különböztek az újságban közöltektől (A PCWorld 34900 forintért hirdeti a 2 GB-os verziót, míg a honlapon 39900 forint-ba kerül ugyanekkora kapacitású). Lehetséges, hogy valahol olcsóbban is meg lehet venni? Köszönöm előre a segítséget, MikoKriszty
Calyd Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Link - itt találsz boltokat, ahol árulják. De máskor kicsit nézz szét a fórumon és a megfelelõ témában tedd fel a kérdést.
Calyd Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Lehet. Nekem jobban illene az mp3 lejátszók vásárlásáról szólóba, de ezen nem fogunk összeveszni.
Nyuszimuszi Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 (edited) Sziókák! Lenne egy nagy problémám, nem jött meg a júliusi PC World Magazin! Miért? szerintem nem járt le az elõfizetésem, mert nem jött semmi csekk, stb! Edited January 25, 2013 by Godzillamessage
SzoZo Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 A legutóbbi szám Segélyvonal rovatában (122. old.) szerepel egy érdekes kérdés: Rendszertelen noteszek címen. Manapság sokszor emlegetik, legfõképpen a fizetõs szoftvergyártók, hogy az OS a számítógép része. Ez ideáig rendben, de melyik jogforrás írja elõ, hogy valóban kötelezõ a konfigurációhoz szoftver? Ez a kérdés tulajdonképpen azért merült fel, mert nem egyértelmû, hogy mi számít konfigurációnak? Ha a számlán a hardverek külön-külön fel vannak tüntetve, még nem jelentheti, hogy egy gép valójában.
Nyuszimuszi Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 (Spányik Balázs @ 2007. július 6. 13:17) 195556[/snapback]577-4301 Tudom, hogy nem szabad az egészet beidézni, de nem hosszú szerintem, bocsika! Válasz: jó, azért várunk még, majd ha nem jön meg hétfőn... Nekem Mindegy, hogy most vagy hétfőn... Inkább hétfőn, ha nem jön, jó? (Halkan hozzáteszek valamit: amúgy 0630-cal, 0620-szal, vagy mivel kezdődik a telefonszám?) Írhatok a terjesztes@pcworld.hu-ra is?
payskin Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Kedves Nyuszimuszi! Szerinted olyan gonosz vagyok, hogy ha ez egy mobiltelefonszám volna, nem írnám oda, hogy 06 mivel kezdõdik? De ez nem mobiltelefonszám! Ez egy irodai, vonalas telefonszám Budapest szívében, ezért 06-1-gyel kezdõdik, de ha Budapestrõl telefonálsz, akkor semmit nem kell elé tárcsáznod! Nagyon jól teszed, hogy vársz vele hétfõig, mert valószínûleg az Ügyfélszolgálat is azt mondaná, hogy várjunk vele legalább egy hetet, és ugye a lap hivatalosan kedden jelent meg. Reméljük, csak a Posta késlekedik. Ja, és természetesen írhatsz a terjesztes@pcworld.hu-ra is, ha nem szeretnél telefonálni! --- @SzoZo: igazából nem értem a kérdésed! Semmilyen jogforrás nem írja elõ, hogy kötelezõ volna szoftvert (operációs rendszert) adni a számítógéphez -- errõl szól a kérdés, és pont ezt válaszolom a cikkben is. A gyártó döntése, hogy az adott hardver adott árába belefér-e neki, hogy oprendszert is adjon hozzá, vagy nem. Ha nem, nem ad. Az megint teljesen más kérdés, hogy ha ad hozzá operációs rendszert, és az OEM licencelésû (ami azt jelenti, hogy nagyon kedvezményes áron kapod meg), akkor az a hardver részévé válik a telepítés és az aktiválás folyamán.
SzoZo Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Értem, nagyon jó, hogy nem kell adni, de mégis gyakorlatilag az összes konfiguráció-ajánlatnál látható, hogy adnak hozzá XP-t, Vistát, vagy egyszerûen Linuxot, esetleg freeDOS-t. Emiatt lehet az embernek az az érzése, hogy kötelezõ. A kérdés azért merült fel, mert a kérdés-felelet így szólt: IDÉZET(Kérdés) ... ma lehet-e úgy forgalomba hozni egy laptopot, hogy nincs rajta operációs rendszert? IDÉZET(Válasz) Nem. Már leesett a tantusz! Nem kötelezõ minden géphez OS-t adni. Egyébként szomorú, hogy néha nem lehet szoftver nélkül megvenni az összeállítást, és így kb. 25 000 Ft-al olcsóbban adni.
Aneurysm Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 A mostani mp3-lejátszó tesztben többször írtátok hogy a készülékhez kapott fülhallgatót érdemes lecserélni valami márkásabbra. Tudnátok ajánlani valamit? Nekem ugyan nem mp3-lejátszóm van, hanem egy régebbi Panasonic hordozható lemezjátszó, de nemrég elromlott a fülhallgatója, úgyhogy ahelyett vettem egy Sennheiser-t. Úgy véltem ezzel tuningoltam egy kicsit a hangminõségen (ugye a Sennheiser elvileg jobb mint a Panasonic), de nagyot csalódtam: a Panasonic fülhallgató sokkal "teltebben" szólt. Gondolom a tanulság a következõ: attól hogy valami márkásabb és drágább még nem biztos hogy jobb. Ezért is kérek valami konkrét típust. Köszönöm! Van egy észrevételem is: nem értem miért kell odaírni egy felsõ kategóriás termékhez negatívumként hogy "drága". Például az LG BH 100 értékelésénél is ez áll. Ennyi az ára egy Blu-Ray/HD-DVD combinak és kész. Szerintem csak akkor kéne odaírni, hogyha kapható más hasonló tudású termék sokkal olcsóbban (kétlem hogy van Blu-Ray/HD-DVD combi mondjuk 150-200ezerért).
RJoco Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Én a Thomson-t tudom ajánlani. Tekkoban vettem 2700-ért, fejpánt nélküli fülre rakható. Szerintem szépen szól és kicsivel hangosabb is mint amik előtte voltak.
Aneurysm Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Egy ilyen kéne: http://fb2.hu/blogs/fb2.php?title=shure_e3...p;tb=1&pb=1 Csak kicsit drága
kori Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 A magazin elején a tartalom bemutatása szebb lett és jobban áttekinthetőbb, mint az előzőek. Egésszében jó lett a lap.
Lakatos Gergely [Sti Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 (edited) (Aneurysm @ 2007. július 6. 15:56) 195594[/snapback]A mostani mp3-lejátszó tesztben többször írtátok hogy a készülékhez kapott fülhallgatót érdemes lecserélni valami márkásabbra. Tudnátok ajánlani valamit? Nem mindegy melyik Sennheiser. Beismerem, én általában pártfogolom ezt a német gyártót. Otthon, munkahelyen és stódiózáshoz egyaránt Sennheisereket használok, és tökéletesen elégedett vagyok velük, csak a célnak megfelelõt kell választani. A régi "agybadugós" MX500 például kiváló volt minden tekintetben, persze ízlés és fülforma miatt lehet hogy nem mindenkinek felel meg egyformán. Alternatívakent a Sony fontopia fülhallgatóit tudom ajánlani, esetleg a Koss Plug-ot. Edited January 25, 2013 by Godzillamessage
Moraptor Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Hello T. Szerk. és mindenki! Először is nagyon jó az újság és a melléklet is. Kérdésem az lenne, hogy a DVD/CD melléklet katalógus menüpontot lehetne-e úgy szerkeszteni, hogy ne csak a porgik neve és a már ismert jellemzők jelenjenek meg, hanem egy linkel letölthetők is legyenek? Nem vagyok régi olvasó (2006. október óta veszem a lapot) és csak most regisztráltam Nálatok, de a letöltőközpontotok nem elég "rugalmas". A másik dolog, hogy elég gáz a regisztráció angol nyelvű "Jogi nyilatkozata", majd magyar nyelvű üdvözlése. Végülis magyarok vagyunk nem? Még szerencse, hogy az ide regisztrálók mindegyike tud angolul...
Recommended Posts