Jump to content
GSForum - Segélyvonal

VHS to DVD


pumukli23

Recommended Posts

pumukli23

Hello!

 

Az a helyzet hogy van egy Pinnacle TV kártyám. Egy rendes TV antenna be van kötve a videóba, onnan pedig a gépbe megy a jel. Amit a kártyához kaptam program (media center), az megjeleníti a 3 magyar földi csatornát plussz a videojelet. Ezzel lehet rögziteni a hdd-re, de dvd-re sajnos nem enged. (Így csak valami 350x valamekkora felbontást enged.)

 

Ezért feltettem a Pinnacle sSudio 10 Plust,amivel pedig az a gond, hogy nem találja a videojelet,csak az antennárol bejövõ csatornákat. Mi lehet a gond? Vegas 7-tel megoldható lenne a probléma? Mert akkor hagynám a Pinnacle-t, én úgy is Vegason kezdtem tanulni a vágást...

 

Vagy kössem rá a videót, úgy hogy nincs bedugva az antenna? (Ja, a gép a barátomnál van, és nincs internete, így nincs update meg termékregisztráció meg semmi.)

 

Ha valki tud segítsen! Elõre is köszi!

 

Pumukli

Edited by Spányik Balázs
Link to comment
Share on other sites

[root]

És fontos neked, hogy élőben tudj DVD-re rögzíteni? Mert amúgy simán kiírhatnád a cuccot a winyóról... ;)

 

A Sony Vegas szerintem nem tud közvetlen jelből DVD-t írni. Egyszerűen azért nem, mert nem erre találták ki. A Premiere pl. még winyóra se tud analóg forrásból digizni. Egyszerűbb vágóprogramok némelyike, pl. a CyberLink PowerProducer képes digitális vagy ananlóg forrásból közvetlen DVD írásra, ehhez viszont egy komolyabb gép kell. (legalább olyan 3-3,2 GHz-es P4, vagy annak megfelelő proci, és alsóhangon 1 GB memória).

 

Hogy ne csak elbeszéljek melletted, hanem a kérdésedre is válaszoljak, nem tudom, hogy a 10-es Pinnacle képes-e direkt DVD-írásra, de nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy ne kezelje (egy ugyanazon gyármányú!) TV-tuner vidobenetét. Nem lehet, hogy a beállítás ott van valahol elásva a menük között? Elsőnek szerintem nézz körbe alaposan, hátha mégis megtalálod az opciót.

 

Ha nem járnál sikerrel, akkor két megoldást tudok javasolni.

:nyíl: a) Töltsd le a CyberLink PowerProducert (van 30 napos próbaváltozata, illetve a 2007/márciusi CD/DVD mellékleten is rajta van; valamint ebben a számban találsz egy korrekt cikket a programról), valószínűleg ez már kezelni fogja a tunerkártya videojelét is, és egészen biztosan képes a direkt DVD-re rögzítésre.

 

:nyíl: b) Amennyiben a CyberLink se válik be, akkor választhatsz még egy barkácsosabb megoldást is. :) Felhívom a figyelmedet, hogy ez némi minőségromlással jár (de valószínűleg nem túl számottevő, próbáld ki nyugodtan). Tehát a lényeg az, hogy a videojelet ne közvetlenül a kártyába dugd, hanem a videó RCA bementére. (Ha csak S-Video forrásod van, akkor be kell szerezned egy átalakítót. Egy kis, elektronikai vagy informatikai szaküzletet ajnálok, a multiknál az ilyen cuccok 200-300%-kal drágábbak általában.) A videót állítsd át, hogy ne a TV-antenna jelét vegye, hanem a videó bemenetét. Innentől nincs más dolgod, minthogy behangold a videómagnó csatornáját a TV-tunereden, és meg is jelenik a kép.

 

Remélem tudtam segíteni. Esetleges további kérdéseidre a közeljövőben valószínűleg nem tudok válaszolni, mert az internetet holnap kikötik, az új szerződés pedig csak később lép életbe...

 

U.I: Szerintem ennek a kérdésnek felesleges volt új topicot nyitni, nyugodtan feltehetted volna a már meglévőkben, pl. itt: Link Egyébként ajánlom, olvasgasd át, tanulságos.

Jó munkát!

Link to comment
Share on other sites

pumukli23

Szia! Én is gondoltam, hogy felesleges az új topic, csak nem találtam jó helyet neki, bocs!

 

Igaz, hogy nem kell nekem közvetlen DVD-re rögzíteni (a procim nem is bírná Sempron 3000+, szegény nagyon lassú), nekem az kellene, hogy a családi videóimat fel tudjam tenni DVD formátumban a gépre, és ott menüvel ellátni, majd kiírni. A Studio 10-ben az zavart, hogy nem lehet számmal beírni a frekvenciákat, tehát amit talál csatorna, azt csak egy csúszkán tudom állítani. Gondoltam, hogy ha beírnám a videójel frekvenciáját, akkor mûködne, csakhogy nem lehet sehol sem beírni...

 

Vegas párti vagyok, biztos, hogy nem lehet hdd-re DVD-t rögzíteni vele?

 

Amúgy kicsit kavarom a rövidítéseket, és az ilyen csatlakozókat, szabványokat. A videó szerintem majdnem egyidõs velem, ezért csak sima koax (azt hiszem ez az a composite) be és kimenet van rajta és egy Scart. A RCA azt hiszem, az a kis piros-fehér-sárga cucc (két audio és egy a videónak). Ehhez azt hiszem van átalakítom valahol egy eldugott doboz alján, ami Scartból megoldja a problémát.

 

Tehát kössem a Scartra, és onnan csak a sárga videokábelt dugjam be a videobemenetre, és a kimenetet pedig a gépre? Tehát csináljak egy "hurkot" a videón? :)

 

Amúgy nekem bármilyen egyszerû kis program is megfelel, csak ne 350x260-ban rögzítsen. Mert tényleg szörnyû minõségû!

 

Köszi mindent!

Pumukli

Edited by Spányik Balázs
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...