Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Dvd- rõl 5.1- es hang rippelése


zsolesz12

Recommended Posts

zsolesz12

Hello mindenkinek!

Olyan problémám lenne, hogy dts hanganyagból kellene kinyerni a center csatornának a hangját, de nem találok hozzá semiféle progit. Van rippelõ progi millió, de ezek csak max 2 csatornás sztereot csinálnak az 5.1 dts- bõl :Sír: ! Remélem tudtok ajánlani valamit!

Elõre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Zenei programokban nem vagyok járatos, de az Ulead VideoStudio 11 ismeri és engedi is szerkeszteni a DolbyDigital 5.1 hangot. Ha a centeren kivül a többit elnémitod akkor talán megoldható a dolog, mivel a hangsávot önálló is el tudja menteni. Ez csak egy kósza ötlet, mert szerintem a DTS-bõl csak valami szuper progi tudja kinyerni a hangdobozok hangját. Érdekessége miatt érdekelne engem is a dolog, de inkább fordítva: csak a zene és az effektusok, szöveghang nélkül.

Link to comment
Share on other sites

zsolesz12

Köszi a tippet, kipróbáltam az Ulead 11- et, de sajnos nem engedi elnémítani a többi csatornát, csak egy felülnézeti szoba van, ahol a hallgatási pozíció kijelölésével lehet állítgatni a hangerőt, de elnémítani a nekem nem kellő csatornákat azt nem sikerült. Bár lehet, hogy én vagyok a béna. ;) Bár már ez is haladás!!

Link to comment
Share on other sites

Crocket

Nézz körül ITT! Leginkább mp3-ba mentenek a rippelõ progik, ha szerencséd van, találsz valami beállítást.

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Mi van akkor, ha a centeren kivül a többi csatorna hangját egyszerûen "0-ra" állítod?

Link to comment
Share on other sites

zsolesz12

Crocket: Kösz a linket, szétnéztem és van ami ac-3- ba ment, de az is csak 2.0. Az eddig általam kipróbált progik mind lekeverik sztereóra az 5.1- es hangot, a formátumtól függetlenül.

 

Lalo: Az ok, hogy leveszem 0- ra a többi csatornának a hangerejét, de hol? A 11- ben csak a hallgatási pozíciót tudom állítani, és ha elõre viszem ezt a pontot akkor ugyan elhallgat az effekt csatorna, de a centerrel együtt szól a két elsõ is :(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...