Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Camtasia Studio

Recommended Posts

Andrew Ashford
Posted (edited)

Sziaszok!

Új vagyok itt és van egy irtó nagy problémám! Remélem valaki tud nekem segíteni! A júniusi számról csak annyit, hogy kirakhattátok volna a regisztrációs linket, mert ahol én próbáltam, az nem jó! Én ITT próbáltam regisztrálni.

Valaki küldje el nekem a regisztrációs oldalt, mert amit találtam, oda kell valami Licence Agreement kód, amit meg kell adni, amit nem találok, és mindent kipróbáltam.

Megvettem a PC WORLD-öt, csak emiatt a program miatt fizettem 1800 forint felett! Szeretném ha valaki tudna segíteni! Válaszokat a lordandris@freemail.hu -ra várom. Köszi!

Edited by Spányik Balázs
Posted

Kedves Andrew!

A júniusi szám 70. oldalán a következőt olvasom:

Az alkalmazás használatához interneten beszerezhető regisztrációs kulcsra van szükségünk, ezt a hopp.pcworld.hu/2908 oldalon igényelhetjük.
Andrew Ashford
Posted
:) Köszönöm szépen! Figyelmetlen voltam, de a hivatalos oldalon probáltam én. :) Csak ott kér más hülyeséget is! 1000 köszönet!. Amúgy azt vettem észre, hogy mikor teljes képernyőn veszek fel, szaggat. Melyik a legjobb tömörítés?
  • 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

A Camtasia (PCW, 2007. júniusi dvd melléklet) progival csináltam felvételt, avi-ban készíti. 5 perc 1 GB! Ez az egyik bajom, a másik az, hogy amikor lejátszom a Widows Media Player-el, képernyõképet akarok készíteni egy-két kimerevített kockáról. Nos, ez képtelenség számomra, ui. egy fekete kocka marad a képbõl, más semmi. Valami trükk biztos van erre a beállítások közt, nem bírok rálelni.

Aki tud, adjon tippet!

Köszönöm elõre is!

Posted

Én csak HyperCam-et használtam, de tuti, hogy a Camastia-nál is van egy olyan opció, hogy õ maga válasszon codec-et, és a minõséget is lejebb lehet venni. Képtelenség, hogy 5 perc 1 GB legyen, még tömörítetlen AVI-nál is. :pislog:

Milyen codec-et használtál?

Posted

Szerintem még kevés is az az 5 giga! Egy tömörítetlen RGB 1024x768-as kép 2,25 megabájt. Másodpercenként 25 képkockával, percenként 60 másodperccel és 5 perccel számolva az egy ronda nagy szám, és a Camtasia saját kodekje (TSCC) nem tömörít sokat, nincs rá ideje. És akkor hangot még nem is számoltunk! ;)

Képet azért nem tudsz belőle lopni, mert a Media Player overlay felületen játszik le videót, az pedig a Desktop "felett" van. Virtualdubból nagyon egyszerűen csinálhatsz belőle képeket, s ha már ott vagy, át is kódolhatod valamilyen tömörített kodekre.

Posted

Köszönöm a válaszokat!

A méret sajna annyi és hang nélkül valóban. Kodekem fajtáját nem tudom hol nézzem meg. Ehhez kérnék segítségül valami elérési utat.

Virtualdub tényleg megoldja a fényképezést, de az "átkódolást valamilyen tömörített kodekbe" kérném szépen vagy két-három lépésben elmagyarázni.

Köszönöm! :)

Posted

@Spányik Balázs:

Igazad van, nem számoltam azzal, hogy 1024x768-as a felbontás. :upsz:

Posted
Kodekem fajtáját nem tudom hol nézzem meg. [...] az "átkódolást valamilyen tömörített kodekbe" kérném szépen vagy két-három lépésben elmagyarázni.

Elvileg lesz egy kis idõm a következõ napokban, csinálok hozzá egy leírást, hogy én hogy használtam, amikor a PC Studiós felvételeket készítettem, ok? Belerakom a végére a VirtualDub-ot is esetleg. Úgy is kell valami augusztusi Mesterfogás ötleten gondolkodni, jó lesz ez... ;)

Posted

Köszönöm a segítséget, előre is! :)

Posted

Játékmeneteket szeretnék felvenni, de amikor visszanézem a felvételt látom hogy piszkosul szaggat, fõleg ha sok mozgás van. Lehet ezzel kezdeni valamit? Feljebb nyomtam a frame/szekundumot de ugyanaz az eredmény.

Posted

Nem erre való. Ahhoz Fraps kell és piszok erős gép.

Posted

Szasztok. Megvettem a júniusi PC World-öt és nagyon tetszett benne a Camtasia nevű program. Nagyon tetszett minden, csak egy dolgot nem tudok: szeretném beállítani hogy az egész képernyőmen vegye, de közben kissebb méretben. Pl. a képernyőm 1024X768 felbontású, de nem lehetne, hogy a teljes képernyőmet vegye, de csak 512X384 ben mutassa amikor lejátszom? Vagy nem lehet a felbontást is kicsit lejjebb venni? (Ez mind azért kell mert nagyon sokat foglal 1-1videó.) Légy szíves segítsetek, előre is köszi.

Posted

Nézd, ahhoz, hogy megfelelõ sebességben tudja rögzíteni a képernyõn történteket, nagyon gyorsan kell tudnia rögzíteni, tehár arra semmiképp nincs ideje, hogy rögzítés közben átméretezze a képet. Amit tudsz tenni, hogy te visszaveszed kézzel a Windows felbontását 800x600-ra -- ez alá már nagyon tudsz menni, ráadásul ettõl annyival nem csökken a videó mérete, mert ez fõleg a kodektõl függ, és a TSCC kodek, amivel a Camtasia dolgozik, nem tömörít. Úgy hogy érdemesebb megcsinálni a felvételt 1024x768-ban, aztán egy programmal (a VirtualDub tökéletes erre) lekicsinyíteni és átkódolni a végeredményt mondjuk XviD-re.

---

Lógok még azzal a tutoriallal, bocsi. Rajta vagyok, csak az életem alakul máshogy folyton.

Posted

Sziasztok!

A videa-rol akartam egy klipett lelopni ezzel a progival, de csak a képet sikerült, pedig az összes beálítást kipróbáltam, ami a hangra vonatkozik.

Lehet, hogy nem erre való, akkor viszont ajánljatok egyet. Köszi

Posted

Nem tudom, hogy 2-es verzióban be lehet-e állítani a hangforrást. Ha igen, akkor a sztereó mixer vagy sztereó keverõt kéne beállítani, vagy bármi hasonlót, ami a hangkártyád driverében a felvételi csatornák között van, és a hangszórón megszólaló hangot jelöli.

Nagyon nem örülnék, ha ebben a témában bárki elkezdene más szoftvereket ajánlgatni, annyi ilyen jellegû téma nyílt az utóbbi idõben, tessék használni a keresést. Segítek: youtube.

Posted

Már próbáltam ezeket a lehetõségeket, beállításokat.

Amit ajánlasz, ahhoz pár számmal ezelõtt volt egy célszoftver. De a leírásából az következik, hogy csak a yuotube-ról lehet vele leszedni videókat. Én viszont a videa-ról szeretnék. Viszont nem vagyok a mindenfajta progit a gépre nézet híve. Ha ezzel lehet, akkor ok. Ha nem, már törlöm is. Más ötlet a beállításokra nézve?

Posted

Ha azon keresztül nem vette fel, akkor csak egy dologra tudok gondolni: egy jack-jack kábellel kösd össze a vonali kimenetet a mikrofonbemenettel vagy vonali bemenettel.

Nem hinném, hogy mindegyik videoszolgáltatóhoz külön programot fognak írni, már csak azért sem, mert az összes Flash-lejátszót használ, az meg csak FLV-t tud lejátszani, tehát alapjában véve mindegyik ugyanolyan, csak a csicsa más.

Posted

Egyik sem jó, még azt sem tudom eldönteni, hogy a zajtól vagy eleve nem megy így. Azért köszi.

• 5 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy Spányik Balázs igen remek cikket írt (igéretéhez híven!) a PCW 2007. augusztusi számában a Camtasia Studio 2-ről. Még nem olvastam végig, de ezt azonnal közölni kívántam!

Köszönet érte! :)

• 2 weeks later...
Posted

Igyekeztem benne mindent összeszedni, de ha van kérdés, nosza!

• 3 weeks later...
Posted

Szia!

A Camtasiát próbáltam most regisztrálni, de nem mûködik a link. Csak júniusban lehetett regisztrálni?

Üdv: Sajtisajt

Posted

Az könnyen lehet. A cégek saját maguk döntik el, meddig hagyják nyitva a lehetõséget.

• 4 weeks later...
Posted

Hello!

Telepítettem és használom (részben, de errõl majd lejebb) a Camtasia Studio programot, ezzel nincs is gond, de a program indítása után "A(z) Scroll Mouse Drivers hibát észlelt, ezért leállt. A kellemetlenségért .. stb. stb. " hibaüzenet jelenik meg, majd ezt követõen már csak az egér jobb bal gombja mûködik, a görgõ sem megnyomásra, sem görgetésre nem reagál.

Ugyanezt tapasztaltam a a Free Registry Cleaner programmal is. Mindkettõnél csak az újraindítás után mûködik az egér rendesen.

Még egy: a Camtasia-val készült avi klippet próbáltam a Pinnacle Studio 10-be megnyitni, beszúrni de nem sikerül.

Köszönöm a segítséget. Dr Szabó Antal

Posted

Az elsõ az hardver-összeakadás, nem tudok rajta segíteni. Gondolom az lehet az oka, hogy a Camtasia "ráül" az egérkezelésre, és ezt a speciális egered meghajtója zokonveszi. Én nem szoktam felrakni az egerek drivereit, hiszen mûködik anélkül is, akkor meg minek foglalja a helyet akár a merevlemezen, akár a memóriában?

A második problémára az volna a kérdés, hogy ugyanazon a gépen nem tudta beolvasni a Pinnacle Studio? Mert ha másik géprõl van szó, oda elõbb fel kéne telepíteni a a Camtasia kodekjét. TSCC-nek hívják, letölthet a www.techsmitch.com-ról.