Andrew Ashford 0 Share Posted June 9, 2007 (edited) Sziaszok! Új vagyok itt és van egy irtó nagy problémám! Remélem valaki tud nekem segíteni! A júniusi számról csak annyit, hogy kirakhattátok volna a regisztrációs linket, mert ahol én próbáltam, az nem jó! Én ITT próbáltam regisztrálni. Valaki küldje el nekem a regisztrációs oldalt, mert amit találtam, oda kell valami Licence Agreement kód, amit meg kell adni, amit nem találok, és mindent kipróbáltam. Megvettem a PC WORLD-öt, csak emiatt a program miatt fizettem 1800 forint felett! Szeretném ha valaki tudna segíteni! Válaszokat a lordandris@freemail.hu -ra várom. Köszi! Edited June 9, 2007 by Spányik Balázs Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted June 9, 2007 Kedves Andrew! A júniusi szám 70. oldalán a következőt olvasom: Az alkalmazás használatához interneten beszerezhető regisztrációs kulcsra van szükségünk, ezt a hopp.pcworld.hu/2908 oldalon igényelhetjük. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew Ashford 0 Author Share Posted June 9, 2007 Köszönöm szépen! Figyelmetlen voltam, de a hivatalos oldalon probáltam én. Csak ott kér más hülyeséget is! 1000 köszönet!. Amúgy azt vettem észre, hogy mikor teljes képernyőn veszek fel, szaggat. Melyik a legjobb tömörítés? Link to comment Share on other sites More sharing options...
értetlen 0 Share Posted June 18, 2007 Sziasztok! A Camtasia (PCW, 2007. júniusi dvd melléklet) progival csináltam felvételt, avi-ban készíti. 5 perc 1 GB! Ez az egyik bajom, a másik az, hogy amikor lejátszom a Widows Media Player-el, képernyõképet akarok készíteni egy-két kimerevített kockáról. Nos, ez képtelenség számomra, ui. egy fekete kocka marad a képbõl, más semmi. Valami trükk biztos van erre a beállítások közt, nem bírok rálelni. Aki tud, adjon tippet! Köszönöm elõre is! Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted June 18, 2007 Én csak HyperCam-et használtam, de tuti, hogy a Camastia-nál is van egy olyan opció, hogy õ maga válasszon codec-et, és a minõséget is lejebb lehet venni. Képtelenség, hogy 5 perc 1 GB legyen, még tömörítetlen AVI-nál is. Milyen codec-et használtál? Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted June 19, 2007 Szerintem még kevés is az az 5 giga! Egy tömörítetlen RGB 1024x768-as kép 2,25 megabájt. Másodpercenként 25 képkockával, percenként 60 másodperccel és 5 perccel számolva az egy ronda nagy szám, és a Camtasia saját kodekje (TSCC) nem tömörít sokat, nincs rá ideje. És akkor hangot még nem is számoltunk! Képet azért nem tudsz belőle lopni, mert a Media Player overlay felületen játszik le videót, az pedig a Desktop "felett" van. Virtualdubból nagyon egyszerűen csinálhatsz belőle képeket, s ha már ott vagy, át is kódolhatod valamilyen tömörített kodekre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
értetlen 0 Share Posted June 20, 2007 Köszönöm a válaszokat! A méret sajna annyi és hang nélkül valóban. Kodekem fajtáját nem tudom hol nézzem meg. Ehhez kérnék segítségül valami elérési utat. Virtualdub tényleg megoldja a fényképezést, de az "átkódolást valamilyen tömörített kodekbe" kérném szépen vagy két-három lépésben elmagyarázni. Köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted June 20, 2007 @Spányik Balázs: Igazad van, nem számoltam azzal, hogy 1024x768-as a felbontás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted June 20, 2007 Kodekem fajtáját nem tudom hol nézzem meg. [...] az "átkódolást valamilyen tömörített kodekbe" kérném szépen vagy két-három lépésben elmagyarázni. Elvileg lesz egy kis idõm a következõ napokban, csinálok hozzá egy leírást, hogy én hogy használtam, amikor a PC Studiós felvételeket készítettem, ok? Belerakom a végére a VirtualDub-ot is esetleg. Úgy is kell valami augusztusi Mesterfogás ötleten gondolkodni, jó lesz ez... Link to comment Share on other sites More sharing options...
értetlen 0 Share Posted June 21, 2007 Köszönöm a segítséget, előre is! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aneurysm 0 Share Posted June 27, 2007 Játékmeneteket szeretnék felvenni, de amikor visszanézem a felvételt látom hogy piszkosul szaggat, fõleg ha sok mozgás van. Lehet ezzel kezdeni valamit? Feljebb nyomtam a frame/szekundumot de ugyanaz az eredmény. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted June 27, 2007 Nem erre való. Ahhoz Fraps kell és piszok erős gép. Link to comment Share on other sites More sharing options...
godzsi 0 Share Posted June 30, 2007 Szasztok. Megvettem a júniusi PC World-öt és nagyon tetszett benne a Camtasia nevű program. Nagyon tetszett minden, csak egy dolgot nem tudok: szeretném beállítani hogy az egész képernyőmen vegye, de közben kissebb méretben. Pl. a képernyőm 1024X768 felbontású, de nem lehetne, hogy a teljes képernyőmet vegye, de csak 512X384 ben mutassa amikor lejátszom? Vagy nem lehet a felbontást is kicsit lejjebb venni? (Ez mind azért kell mert nagyon sokat foglal 1-1videó.) Légy szíves segítsetek, előre is köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted June 30, 2007 Nézd, ahhoz, hogy megfelelõ sebességben tudja rögzíteni a képernyõn történteket, nagyon gyorsan kell tudnia rögzíteni, tehár arra semmiképp nincs ideje, hogy rögzítés közben átméretezze a képet. Amit tudsz tenni, hogy te visszaveszed kézzel a Windows felbontását 800x600-ra -- ez alá már nagyon tudsz menni, ráadásul ettõl annyival nem csökken a videó mérete, mert ez fõleg a kodektõl függ, és a TSCC kodek, amivel a Camtasia dolgozik, nem tömörít. Úgy hogy érdemesebb megcsinálni a felvételt 1024x768-ban, aztán egy programmal (a VirtualDub tökéletes erre) lekicsinyíteni és átkódolni a végeredményt mondjuk XviD-re. --- Lógok még azzal a tutoriallal, bocsi. Rajta vagyok, csak az életem alakul máshogy folyton. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Icoj 0 Share Posted July 4, 2007 Sziasztok! A videa-rol akartam egy klipett lelopni ezzel a progival, de csak a képet sikerült, pedig az összes beálítást kipróbáltam, ami a hangra vonatkozik. Lehet, hogy nem erre való, akkor viszont ajánljatok egyet. Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted July 4, 2007 Nem tudom, hogy 2-es verzióban be lehet-e állítani a hangforrást. Ha igen, akkor a sztereó mixer vagy sztereó keverõt kéne beállítani, vagy bármi hasonlót, ami a hangkártyád driverében a felvételi csatornák között van, és a hangszórón megszólaló hangot jelöli. Nagyon nem örülnék, ha ebben a témában bárki elkezdene más szoftvereket ajánlgatni, annyi ilyen jellegû téma nyílt az utóbbi idõben, tessék használni a keresést. Segítek: youtube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Icoj 0 Share Posted July 4, 2007 Már próbáltam ezeket a lehetõségeket, beállításokat. Amit ajánlasz, ahhoz pár számmal ezelõtt volt egy célszoftver. De a leírásából az következik, hogy csak a yuotube-ról lehet vele leszedni videókat. Én viszont a videa-ról szeretnék. Viszont nem vagyok a mindenfajta progit a gépre nézet híve. Ha ezzel lehet, akkor ok. Ha nem, már törlöm is. Más ötlet a beállításokra nézve? Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted July 4, 2007 Ha azon keresztül nem vette fel, akkor csak egy dologra tudok gondolni: egy jack-jack kábellel kösd össze a vonali kimenetet a mikrofonbemenettel vagy vonali bemenettel. Nem hinném, hogy mindegyik videoszolgáltatóhoz külön programot fognak írni, már csak azért sem, mert az összes Flash-lejátszót használ, az meg csak FLV-t tud lejátszani, tehát alapjában véve mindegyik ugyanolyan, csak a csicsa más. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Icoj 0 Share Posted July 4, 2007 Egyik sem jó, még azt sem tudom eldönteni, hogy a zajtól vagy eleve nem megy így. Azért köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
értetlen 0 Share Posted August 4, 2007 Sziasztok! Örömmel tudatom mindenkivel, hogy Spányik Balázs igen remek cikket írt (igéretéhez híven!) a PCW 2007. augusztusi számában a Camtasia Studio 2-ről. Még nem olvastam végig, de ezt azonnal közölni kívántam! Köszönet érte! Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted August 12, 2007 Igyekeztem benne mindent összeszedni, de ha van kérdés, nosza! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sajtisajt 0 Share Posted August 30, 2007 Szia! A Camtasiát próbáltam most regisztrálni, de nem mûködik a link. Csak júniusban lehetett regisztrálni? Üdv: Sajtisajt Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted August 30, 2007 Az könnyen lehet. A cégek saját maguk döntik el, meddig hagyják nyitva a lehetõséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moher62 0 Share Posted September 25, 2007 Hello! Telepítettem és használom (részben, de errõl majd lejebb) a Camtasia Studio programot, ezzel nincs is gond, de a program indítása után "A(z) Scroll Mouse Drivers hibát észlelt, ezért leállt. A kellemetlenségért .. stb. stb. " hibaüzenet jelenik meg, majd ezt követõen már csak az egér jobb bal gombja mûködik, a görgõ sem megnyomásra, sem görgetésre nem reagál. Ugyanezt tapasztaltam a a Free Registry Cleaner programmal is. Mindkettõnél csak az újraindítás után mûködik az egér rendesen. Még egy: a Camtasia-val készült avi klippet próbáltam a Pinnacle Studio 10-be megnyitni, beszúrni de nem sikerül. Köszönöm a segítséget. Dr Szabó Antal Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted September 25, 2007 Az elsõ az hardver-összeakadás, nem tudok rajta segíteni. Gondolom az lehet az oka, hogy a Camtasia "ráül" az egérkezelésre, és ezt a speciális egered meghajtója zokonveszi. Én nem szoktam felrakni az egerek drivereit, hiszen mûködik anélkül is, akkor meg minek foglalja a helyet akár a merevlemezen, akár a memóriában? A második problémára az volna a kérdés, hogy ugyanazon a gépen nem tudta beolvasni a Pinnacle Studio? Mert ha másik géprõl van szó, oda elõbb fel kéne telepíteni a a Camtasia kodekjét. TSCC-nek hívják, letölthet a www.techsmitch.com-ról. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts