mikusz Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Újabban prezentációkat kapok .pps fájlban. Melyik program készít ilyen fájlokat? Hogyan tudnék én is ilyeneket készíteni? Mikusz
vmiki Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 A PowerPointé, csak mentéskor a fájltípusnál a PowerPoint Vetítést kell választani.
medvekoma Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni, Office 2007-ben hogyan kell a pps-hez zenét hozzáadni, úgy, hogy ha azt elküldöm a fogadó félnél is mûködjön a pps zenével.
h.arpad Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Ha hozzáadod a zenét, majd PowerPoint '97-2003-as dokumentumként elmented a fájlt, és a fogadó fél nem tudja a zenét megnyitni mondjuk Office 2003-ban vagy Office XP-ben, akkor szerintem sehogy. Ellenben elõfordulhat, hogy a hanganyagnak egyazon mappában kell lennie a PPS-sel. Ebben az esetben egy tömörített mappában (ZIP fájl) küldd el a hangfájlokat a PPS mellett. (És reménykedj, hogy a PPS-ben nem az abszolút, hanem a relatív útvonal tárolódik...)
Paul1940 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Kedves Mindenki! Ha PowerPoint 2007 programmal készítek egy bemutatót és elmentem 2003-2007 bemutatóként, a fájl mérete jelentõsen megnövekszik. Ha valaki tudna segíteni abban, hogy ez kivédhetõ, vagy megelõzhetõ legyen, nagyon megköszönném. Köszönettel: Paul1940
Csaba_# Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Mentsd el a bemutatókat rendesen (vagyis 2007-es formátumban). Azokra az Office 2003 telepítésekre amelyeken használni akarod a 2007-es verzióban elmentett fájlokat, telepítsd fel a kompatibilitási csomagot.
benjoe80 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Sziasztok! Lenne három kérdésem a prezentáció készítéssel kapcsolatban. Microsoft Office 2003-a készítettem egy prezentáció (elég nagyot) aminek a mérete majdnem egy giga (egészen pontosan 941MB). Elsõ kérdés: - hogyan tudom a méretet redukálni? Ekkora fájl másolása, szállítása, betöltése problémás és idõigényes... Második kérdés: - hogyan tudok zenét szerkeszteni a képek alá? Többet egymás után, a képek mozgásához igazítva az idõzítésüket? Harmadik kérdés: - több fajta scriptet használtam feliratnak a képekhez és egy másik gépen ahol nem szerepelnek ezek a scriptek nem úgy jelenik meg a felirat ahogy kéne. Hogyan tudom ezt fixálni? Esetleg milyen olyna programot tudtok ajánlani amivel ugyanígy, prezentációt tudok szerkeszteni? A válaszokat elõre is köszönöm!
jagdtigger Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Egy alternatívája az MS office-nak az Open Office(freeware). Támogatja az MS office formátumait is, és menteni is tudod ezekbe. A második kérdésedre csak támpontom van sajnos, jó régen használtam de azt hiszem az animáció beállításainál lehet az egyes elemekhez hangot hozzárendelni.
payskin Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Méretcsökkentésre tipp: ne tegyél bele böszme nagy háttérképeket. A kivetítő, amin lejátsszák majd, valószínűleg 1024x768-at fog tudni/működni, lődd be ekkorára a bemutatót, és az összes háttérképet is kicsinyítsd le erre. Legyenek JPG-k.
Recommended Posts