Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Újabban prezentációkat kapok .pps fájlban. Melyik program készít ilyen fájlokat?

Hogyan tudnék én is ilyeneket készíteni?

Mikusz

Posted

A PowerPointé, csak mentéskor a fájltípusnál a PowerPoint Vetítést kell választani.

• 10 months later...
Posted

Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni, Office 2007-ben hogyan kell a pps-hez zenét hozzáadni, úgy, hogy ha azt elküldöm a fogadó félnél is mûködjön a pps zenével.

Posted

Ha hozzáadod a zenét, majd PowerPoint '97-2003-as dokumentumként elmented a fájlt, és a fogadó fél nem tudja a zenét megnyitni mondjuk Office 2003-ban vagy Office XP-ben, akkor szerintem sehogy.

Ellenben elõfordulhat, hogy a hanganyagnak egyazon mappában kell lennie a PPS-sel. Ebben az esetben egy tömörített mappában (ZIP fájl) küldd el a hangfájlokat a PPS mellett. (És reménykedj, hogy a PPS-ben nem az abszolút, hanem a relatív útvonal tárolódik...)

• 1 year later...
Posted

Kedves Mindenki!

Ha PowerPoint 2007 programmal készítek egy bemutatót és elmentem 2003-2007 bemutatóként, a fájl mérete jelentõsen megnövekszik. Ha valaki tudna segíteni abban, hogy ez kivédhetõ, vagy megelõzhetõ legyen, nagyon megköszönném.

Köszönettel:

Paul1940

Posted

Mentsd el a bemutatókat rendesen (vagyis 2007-es formátumban). Azokra az Office 2003 telepítésekre amelyeken használni akarod a 2007-es verzióban elmentett fájlokat, telepítsd fel a kompatibilitási csomagot.

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Lenne három kérdésem a prezentáció készítéssel kapcsolatban. Microsoft Office 2003-a készítettem egy prezentáció (elég nagyot) aminek a mérete majdnem egy giga (egészen pontosan 941MB).

Elsõ kérdés:

- hogyan tudom a méretet redukálni? Ekkora fájl másolása, szállítása, betöltése problémás és idõigényes...

Második kérdés:

- hogyan tudok zenét szerkeszteni a képek alá? Többet egymás után, a képek mozgásához igazítva az idõzítésüket?

Harmadik kérdés:

- több fajta scriptet használtam feliratnak a képekhez és egy másik gépen ahol nem szerepelnek ezek a scriptek nem úgy jelenik meg a felirat ahogy kéne. Hogyan tudom ezt fixálni?

Esetleg milyen olyna programot tudtok ajánlani amivel ugyanígy, prezentációt tudok szerkeszteni?

A válaszokat elõre is köszönöm!

Posted

Egy alternatívája az MS office-nak az Open Office(freeware). Támogatja az MS office formátumait is, és menteni is tudod ezekbe.

A második kérdésedre csak támpontom van sajnos, jó régen használtam de azt hiszem az animáció beállításainál lehet az egyes elemekhez hangot hozzárendelni.

Posted

Méretcsökkentésre tipp: ne tegyél bele böszme nagy háttérképeket. A kivetítő, amin lejátsszák majd, valószínűleg 1024x768-at fog tudni/működni, lődd be ekkorára a bemutatót, és az összes háttérképet is kicsinyítsd le erre. Legyenek JPG-k.