Sygnus Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Sziasztok! Remélem valaki tud segíteni! Nos, van egy zida tomato bxv98-ct nevû alaplapom, amiben eddíg egy 533as celeron ment, meg 64mb ram, meg egy s3 trio!Xp-t raktam rá! 1. Elõször is több ramot raktam bele.3 slot van sd ramoknak!Vettem egy 128as-t meg egy 64es-t! Beraktam mind a 3 ramot, a geép felpörög, de kép nem jön be semmi, még csak a monitor sem kapcsol be!Egyesével próbágatom õket, ugy mennek!Most az 1db 128assal megy!Mi lehet a gond? 2. Kaptam egy p3as 733mhz-est!Ezzel elindul a gép, de csak 550es nek ismeri fel, biosba elkezdtem húzni, 566on megy, ha az fölé emelem, megint csak be sem kapcsol a monitor!Mi a baj? Ha valakinek bármi ötlete van írjon!!Elõre is köszönöm!
Gereby Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 1. RAM-okat nem szabad keverni. Csak ugyan olyan tipusû és méretû ramokat használj. Így biztos. 2. Alaplapon nem kell esetleg jumperelni? Vagy a BIOS-ban kell helyesen beállítani az fsb-t, és a szorzót.
Sygnus Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Akkor a ramok nem is fognak így menni?Mert használtan nehezen fogok ugyan olyanokat találni Biosban az FSB-t tudom állítani, de ahogy feljebb viszem, a monitor nem kapcsol be!
Gereby Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Vannak olyan esetek, amikor mennek. Most pl nem mennek. A szorzót kellene megkeresni.
Sygnus Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Azt is a biosban lehetne állítani? Mert néztem ott a cpu menü alatt, de ott nem látom, hogy lehetne állítani a szorzót! Most 5.5 x 100 on van! Légy szíves ne idézz be elõtted íródott hozzászólást, és ne rövidíts! Üdv.:Gereby
Sygnus Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Hát nem tudom, ott nem találok semmi ilyesmit! 1.06os a bios és a legfrisebb az 1.07es!De ez még ami bios-os, kicsit félve állnék neki! Neked van ezzel kapcsolatban tapasztalatod?
Gereby Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Mai napig sok helyen használnak AMI BIOS-t. Fel lehet frissíteni nyugodtan.
nagyjani Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 A szorzót nem lehet állítani! a 733-as nem 100, hanem 133-as alapórajelen megy. Ennek megfelelõen, ha nem áll át autómatikusan (BIOS reset után sem), akkor nem megoldás a frekvencia emelés, mert az viszi magával a PCI-t, meg a memóriákat is. Kell hogy legyen olyan választási lehetõség a BIOS-ban, amivel ki lehet választani a 133 MHz-es processzort. Ha nincs, mert alapból nem támogatja a lap, akkor a frekvencia emeléssel egyidõben a Processzor- Memoria- PCI arányt biztos lehet állítani, hogy maradjon alapon. Ilyesmit kellene keresni, de elõször BIOS frissítés, ha van újabb.
Sygnus Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 Találtam egy ujabb biost, abban van egy exe fájl meg egy .rom fájl!flopyról bootolok, elindítom az exe fájlt, de kiír Valami error 3-at h file missamtch!Másikat meg nem találok hozzá! Nagy nem találok állítási lehetõséget sem a biosban:(
nagyjani Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Az a BIOS biztosan nem jó hozzá, csak hozzávalóval próbálkozz. De gondolkodtam, mivel jó régi ez a lap, ezért szerintem nem is támogatja a 133-as Fsb-t ami az újabb Fcpga procidhoz kellene. Ezen pedig a Bios frissítése sem fog segíteni sajnos.
Sygnus Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 hát ja jó régi egy lap, meg elég vacak is! Másik biost nem találok hozzá de ehhez is azt írja, hogy a PPGA procit támogatja. Meg találtam egy ilyen írást is a neten: BXV98-CT, PCB1.3, support up to PentiumIII850 (FSB100)and Celeron 700MHz FC-PGA CPU. Old BXv98-CT can't support FC-PGA CPU. Akkor az FSB-vel lehet a gáz?Ezzel semmit nem lehet kezdeni?
Sygnus Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 Ugyanennél a gépnél van most az a problémám hogy állandóan lefagy, van amikor bír 5 percet van mikor 1 percet se, elötte tökéletesen ment, vkinek ötlete?
Recommended Posts