Frank 0 Share Posted June 25, 2007 Hi! Üdözletem mindenkinek. Ahhoz szeretnék segítséget kapni, hogy ha van egy adattáblám ami a következõk szerint épül fel A1,2,3.......5 tartalma mondjuk alma,narancs,................banán, a B1,2,3..............5, pedig tartalmazza ezeknek az árait akkor milyen függvénnyel tudnám megkerestetni a legnmagasabb illetve legalacsonyabb árú terméket, és hogyan csináljak kimutatás belõle,hogy a termék nevét és ne az árát írja ki. Már csináltam segédtáblát is,(megfordítottam az adatokat,A=B) de nem akarja a jó adatokat kiírni. Köszönettel: Frank Link to comment Share on other sites More sharing options...
awk2 0 Share Posted June 26, 2007 Helló! Próbáld az Index és a HOL.VAN függvény egybeágyazását. Megpróbálok csinálni neked egy példát. Sikerült! Megvan a minta táblázat, ha adnál e-mail címet (küldd az enyémre), akkor tök jól át tudnám küldeni. Lehet több mezővel, illetve 1 db-bal is megoldani. Leírhatnám, egy picit hosszú lenne, gyorsan rájöhetsz, ha át tudom vhogy küldeni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank 0 Author Share Posted June 27, 2007 Hi! A keresés jobbra sikerült nekem a MAX és az FKERES függvény használatával de azt azért továbbra is szeretném tudni hogy ha nem csinálok segédtáblát akkor az értéktõl balra hogyan lehet keresni. Itt az emailom. lap.fer@invitel.hu Köszi a segítséget!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
awk2 0 Share Posted June 28, 2007 Elküldtem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank 0 Author Share Posted July 10, 2007 Hi! Átküldenéd mégegyszer mert nem jött meg és nagyon kíváncsi lennék az értéktõl balra való azonosításra. Köszönöm elõre is. lap.fer@invitel.hu Köszönettel: Frank Link to comment Share on other sites More sharing options...
grondby 0 Share Posted March 31, 2008 Hello! Hasonló gondom van, mint Franknak. Két oszlopom van:NÉV és ÁTLAG. A legmagasabb átlagú nevét szertném ha kiírná a program. Elõre is kösz a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts