Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hangvezérlés

Recommended Posts

Scorpion Spyke
Posted

Üdv!

Nem találtam ilyesmi témát a fórumon, ezért nyitottam meg a topicot. Szóval:

Létezik-e olyan progi, amely elõre felvett hangmintákat összevetve a mikrofonba bemondott szóval elindít egy hozzárendelt programot, vagy makrót vagy akármit. Ez a progi mondjuk lehetne olyan, ami elindul a jobbalsó sarokban automatikusan, és lehetõleg ingyenes. Ha valaki tud ilyet kérem szóljon! Elõre is köszönöm!

Posted

Szia!

Olyan beszédfelismerõ programról, amelyhez programokat lehet társítani, még nem hallotam, de ha szövegszerkesztõ programhoz ( M. Word, Abiliti Office 2002 ) szeretnél ilyen típúsú alkalmazást, akkor a Sigmoid FülElek nevû programját tudom ajánlani. Ez a program 41 különbözõ mûveletet tud megkülönböztetni ( pl.: másolás, bekezdés, igen, nem, mentés, számozás, stb... ) és 3.990 Ft-ba kerül. Letölthetõ az ingyenes, próbaverziója is, de ez csak 10 különbözõ mûveletet hajt végre.

Ha nem ilyen típúsú programra gondoltál, akkor érdemes szétnézni a látássérülteknek készült programok között.

Scorpion Spyke
Posted

Hát én inkább ilyen windowsos funkciókra gondoltam, meg programvezérlésrõl. Rékerestem a google-ben a látássérülteknek készített programokra, de nem találtam semmi használhatót(vagy csak én voltam figyelmetlen).

Posted

OS X ezt alapból tudja. Elég szépen mûködik is, az esetek jelentõs részében korrektül felismeri a parancsot, de ehhez angolul kell beszélni és erõsen artikulálni. Én ezért nem is használom. Elõremutató ez a technológia, de szeritnem amíg sci-fi-filmesen nem mûködik, addig nem sok haszna van.

• 7 months later...
rettegettivan
Posted

Hali

Engem is megmozgatott a dolog, egy Vr commander nevü kis progit találtam.

Ezzel ilyen modulokat lehet betölteni, de lehet megoldható az is, hogy magában a progiban hangal válaszd ki a modult. Szntem meglepöen jól müködik, nekem egyenlöre annyi problémám van vele, hogy a magyar billentyüzettel gondjai vannak. Tehát beadok neki 1 parancsot hogy run, mondjuk write_akármi, akkor az elérési útba ilyen é betüt rak, hiába írtam be helyesen a címet:(

Egyébként 3 féle parancsot ismer, be lehet adni szavakhoz az összes billentyüzetkódot, majd szerzek is 1 ilyen táblázatot windowshoz, lehet szóhoz rendelni stringet, ez pl a fenti példa kombinálva.

Még egyenlöre a programok azonnali futtartása sem megy, sztnem ott is a magyar billentyüzettel van gond, hogy nem jó az elérési út.

A 3. hogy lehet csinálni modulokat, pl a media playert nagyon jól kezeli, volume up, down,stop, next, stb, igaz ez beépített. Egyébként meglepöen jól felismer, és ahogy észrevettem ugy érdemes, hogy open_vmi viszonylag hosszu. így az open parancs egyértelmü, a hosszu szó miatt meg nem nagyon keveri össze. Természetesen angol nyelvü, de szntem ez nem is baj, legalább mezei beszédnél nem kutyulsz el semmit a gépen:) NAhm szal nekem szimpatikus, majd jobban beleásom magam, szntem sokat ki lehet belöle hozni.

Érdemes kiprobálni szvsz.