Jump to content
GSForum - Segélyvonal

P5P800 SE újraindulás

Recommended Posts

Posted

Hello.Van egy kis gondom az alaplapommal!Elég sürün újraindul a gép magától, vagy lefagy.A legújabb BIOS van fent.Nemrég cseréltem processzorhûtõt(arctic cooling freezer 7pro),meg a merevlemezzel is volt egy kis zûr, azóta egyre gyakrabban történik ez.Vajon sérülhetett valami, amikor felraktam a hûtõt, vagy a vinyó sérülhetett?A windows is újra lett telepítve, de semmi változás.Légyszi segítsetek.Elõre is köszönöm.

Posted

RAM-okat tesztelted már?

Posted

Mivel teszteljem?Egyébként két darab APACER 256mb + két darab KINGSTON 512mb value RAM-om van, dual-ban.Az apacerek idõzítése 2,5 4 4 8, míg a kingstonok idõzítése 2,5 3 3 8, de a BIOS automatikusan 2,5 4 4 8-ra álította mindegyiket.Everestel lehet tesztelni?

Posted

Is, de használd a Memtest86-ot. Ez egy bootlemez. Végig vizsgálja a ramokat, elég sokáig tart. Egyébként nem jó dolog így kevergetni a ramokat. :ötlet:

Posted

Csak kiváncsiságból kipróbáltam valamit.Eredetileg, mikor a gépet vettem csak a két apacer volt benne.Kiszedtem a két kingstont, everestel pedig lefutattam a mem read tesztet.A két kingstonnal 5915 mb/s sbességgel írt, míg a két apacer 6113 mb/s-kel.Mi lenne, ha a két kingstont lecserélném két ugyanolyan apacerre, mint a két 256-os, csak 512 megásban?Vajon megoldódna a probléma?Ja, a két kingstont pedig egy pár hónap eltéréssel vettem, a számozásuk ugyanaz(kvr400x64c25/512 cl2.5), de a memóriák az egyiken kingston, a másikon meg valamilyen más gyártmány.Ez gond lehet?

Posted

Ne keverd a RAM-okat. Amint látod, ha pár hét múlva veszed ugyan azokat a ramokat, már akkor is mást kapsz. Add el mindet és, vegyél egy 2*1GB-s Dual KIT-et valamelyik jó gyártótól.

Posted

Köszi szépen a segítséget, még meggondolom.