h.arpad Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni attól, aki használja a szoftvert, és/vagy érdeklődik a csillagászat iránt. Letöltöttem a 0.9.0 verziót. Ezen az oldalon azt írja a szerző, hogy: A program továbbfejlesztett verziójának csillagkatalógusa több mint 600 ezer csillagot tartalmaz, amely (újdonság a 0.9.0 verzióban) további katalógusok feltelepítésével 210 millióra növelhető. Azt szeretném megtudni, hogy ezeket a katalógusokat honnan lehet letölteni, egyáltalán hogyan kell telepíteni? A dokumentációban nem találtam semmit róla.
vmiki Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Szétnéztem egy picit, remélem hasznát veszed: Csillag katalógusok Egyéb kiegészítõ Landscape
h.arpad Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 Igen, köszönöm, tényleg ezekre gondoltam. 674 MB? Abban már lehet néhány csillag... Ha mondjuk "csak" a "stars_8_2v0_0.cat"-ot töltöm le, abban az összes többit is megtalálom?
vmiki Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Passz. Fogalmam sincs. Próba cseresznye Én nem használom a progit, csak szétnéztem a neten, de szerintem nem.
TheSaurus Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Azért számolj utána, nehogy átverjenek és csak 209 millió csillag legyen benne... A szabad szemmel (vidéken, tiszta idõben) látható 6-7 ezerhez képest még az se olyan nagyon rossz persze.
h.arpad Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 Á, engem, átverni? Egyébként egy csillagásznak is kell.
h.arpad Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Na, föltettem. Nem számoltam meg mennyi csillag van benne, nem is néztem meg, de maga a program 15 percnyi elõkészület után indult csak el tõle. Mit mondjak, várható volt.
Recommended Posts