cat32 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Sziasztok! nekem az a gondom, hogy a gépem nem volt bekapcsolva kb. 1 éve. Most használnám. Bekapcsolás és memória ellenõrzés után egybõl ezt írja ki: CPU is unworkable or has been changed. Please recheck- CPU SOFT MENU. sejtem hogy a BIOS-ban kellene állítani valamit, de nem igazán konyítok hozzá. Minden segítséget szívesen fogadok. Köszi elõre is Cat
Neo Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 1. Google.hu 2. Keresés íl: CPU is unworkable or has been changed. Please recheck- CPU SOFT MENU Találatok: Link 1 Link 2 Link 3 Link 4 ... stb. 1-2 topicot átolvastam, és pl. azt javasolják, hogy lépj a BIOS-ba majd ki! Volt akinek ennyitõl helyre jött a szg. és mûködött normálisan tovább.
zauber Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 "cpu is unworkable or has been changed. please recheck cpu soft menu" Sajnos megtisztelt tegnap engem is ez a szép kis idézet és a mögötte álló tartalom! Segítségeteket szeretném kérni: - A biosba való ki-be lépés nem segített! - Másodkörben megpróbálom a biost frissíteni Kérdésem az lenne, hogy a gépemhez szerintetek ez a bios jó lenne? Ill. kérdésem még az is, hogy mielõtt lefuttatnám a bios frissítést érdemes e ezzel próbálkoznom, vagy csak frissítsek és kész? Kicsit tartok a frissítéstõl mert még nem csináltam és nem szeretnék nagy kárt tenni /állítólag elszálhat az egész alaplap is/.
Csaba_# Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Még él az ABIT honlapja. Innen le tudod szedni az alaplapodhoz való BIOS -t.
zauber Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Köszi! Ha jól értelmezem akkor ezt kell letöltenem?: BIOS: nf7d27.exe /kicsit megzavart a d27 jelölés-nem tudom értelmezni-gondolom a "verziókat" számozzák vele/
Pjotr Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Milyen helyzetben jött elõ ez a gond? Ha egyik nap még mûködött a cucc, másik nap meg nem, akkor nem frissíteni kellene, hanem kivenni az elemet az alaplapból. Ha új összeállítás, akkor is keresni kellene elõbb egy másik, mûködõ processzort.
zauber Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 egyik nap még mûködött a cucc, másik nap meg nem Így van! Tehát az elemet kivenni és visszatenni? Ez már egy barátságosabb megoldás! /ezt nem lehet elrontani, mint az alaplapot egy rossz frissítéssel/ Megpróbálom!
zauber Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 ...hát érdekes a tapasztalatom: az elem kivétele elõtt így nézett ki a - gépem - bios-om - majd ki-be vettem az elemet - ezután beállítottam az optimized defaults-lehetõséget ...majd visszaállítottam az egyedi bios beállításokat /gondoltam anno a boltban ezeket biztosan jól beállították/ ezután újraindítás, és ekkor megint jött a hiba: "cpu is unworkable or has been changed. please recheck cpu soft menu" Ezután már az elemmel nem is vacakoltam csak visszaállítottam a optimized defaults-lehetõséget, és most így mûködik. Amit nem értek az, hogy az egyedi bios beállítások hibásak lehetnének? Én laikusként átnézve egy érdekes beállítást vettem észre: a CPU 3200-ra volt állítva. A gépem paraméterei alapján ez normális? Vagy, ha nem akkor ez, hogy állíthatódott át magától?
Pjotr Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Nem, neked a 3200+ helyett 2500+-nak kellene ott lennie (alatta 11*166-7-tel).
zauber Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Köszi! Akkor marad a optimized defaults! Ott 2500 van!
Recommended Posts