batlas Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Helló! a kereső nem talált fájlműveletekkel kapcsolatban semmit, ezért nyitok új témát. Egy linkajánlót szeretnék az oldalamra rakni, saját fejlesztéssel! Egy meglévő fájlban van egy többdimenziós tömböm, ami tartalmazza a linkeket. ebbe szeretnék új tömbelemet felvenni php kóddal. szóval megkeres egy adott altömböt, és ahhoz hozzáadna még egy elemet az új értékkel, és innentől az új tartalom lenne a fájlban. ahogy én eddig próbáltam: beinclude-olom a tömböt, módosítom, majd kiírom vissza a fájlba. a visszaírás megy is, csak éppen mindent ömlesztve rak a fájlba, én meg szeretném áttekinthetőbb formában látni. Tehát kellen bele sortörést raknom, de azt nem sikerül megoldani. itt a kódrészlet: egy linkek.php-ban van egy $linkek nevű tömb. $fp = fopen("linkek.php", "w") or exit ('nem lehet megnyitni'); fputs($fp, "<?php \$linkek = array("); //itt kellene sortörés foreach($linkek as $kat => $tmb){ fputs($fp, "'$kat' => array( "); //itt kellene sortörés foreach($tmb as $link => $nev){ fputs($fp, "'$link' => '$nev', "); //itt kellene sortörés } fputs($fp, " ), "); } fputs($fp, "); ?> "); fclose($fp); Azon gondolkodtam, jó ötlet-e mindig az egész tömböt behozni, majd újra kiírni, egy idő után kicsit nagy lesz. viszont azt nem tudtam megoldani, hogy include nélkül csak a megnyitott fájlba írja bele az új sort. a fájlmutatót hogyan kell léptetni tetszőleges helyre? érthető voltam? köszöntem szépen. <Légy szíves, használd a jelölőt! h.arpad>
batlas Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 lehet, hogy egyszerûbb lenne, csak én azt nemigen vágom. meg az elején nem gondoltam, hogy ez ennyire bekavar.
h.arpad Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Dokumentáció: http://hu2.php.net/manual/hu/function.fwrite.php Egyébként meg én nem így állnék hozzá. Szépen eltárolnám a linkeket egy fájlban (na nem fájlban, az igaz, az adatbázis valóban átláthatóbb), és elválasztanám őket valamivel, pl. így. 1|URL|Hivatkozás neve|Hivatkozás címe|| 2|URL2|Hivatkozás neve2|Hivatkozás címe2|| Így kiolvasni, és hozzáadni is valamivel könnyebb. A fájlodnak egyszerűen nem kell php-kódot tartalmazzia. Van egy másik, még okosabb megoldás. Az implode() használata, mely a tömböket sorosítja egyetlen karakterlánccá. Azt aztán eltárolod a fájlban.
Recommended Posts