h.arpad Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Sziasztok! Megpróbálkoztam a Safari 3 béta telepítésével Windows XP Home alatt. Feltelepítettem én mindent, amit felajánlott, semmi hibaüzenet. De amikor az indítóikonra kattintok, rövid idõn belül (még a grafikus felület megjelenése elõtt) összeomlik az alkalmazás, és a szokásosos Win. hibaüzenet jelenik meg, hogy "[...] a kellemetlenségért elnézést kérünk", stb. Próbáltam a tûzfal és az antivírus lekapcsolása után is elindítani, kétszer újratelepítettem, nem segített. Szeretném tudni, van, aki már kipróbálta, és azt, hogy stabil-e?
gabesz.68 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Detto... Munkahelyemen Proxy mögül próbáltam, a kezdõlapot elindítja a Log In ablak "lenyílik", a bejelentkezés után elszáll... Otthon már erre sem méltat, csak a hibaüzenet és semmi több. Kicsit többet reméltem...
Neo Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 A lefagyások oka, hogy erõsen Beta állapotban van. Amúgy már a megjelenése napján feltörték a Windows-os Safari-t (Aviv Raff). Pár perc alatt talált egy olyan hibát, mely a böngészõ lefagyását okozta - gondolom egy kis exploit megfuttatásával érte el. Ez a sérülékenység lehetõséget ad távoli kódfuttatásra is (Windows-os változaton). Viszont a hiba a Mac OS X-en futó verziót nem érinti (de ez nem bizonyított). A "biztonságos az elsõ naptól" mottó így beányékolódott!
h.arpad Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Mostmár biztos, hogy a program hibája, mert 3 gépen is próbáltam elindítani, abból az egyik virtuális volt, és kettőn Win. XP Pro. futott. @Neo: A béta verziók futásának stabilnak kellene lennie. Az alfa az, amivel ez megtörténhet.
h.arpad Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 Biztos vagyok benne, hogy ez sem fog elfutni a Windows-omon. Ha esetleg valaki kipróbálta már, akinek az elõzõ verzió nem futott, tegye meg, legyen szíves, hogy megírja tapasztalatait ez utóbbival is.
lorinczti Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Igaz hogy még én sem próbáltam. Én is várnám a fejleményeket.
Calyd Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Van, akinek Mac-en nem megy a Safari! "The world's best browser." A "régi", jelenleg stabilnak mondott Safari is bugos, mint a fene, csomószor elszáll és az oldalakkal szerintem kevésbé kompatibilis, mint a Firefox. Én Mac-en is tűzrókát használok, az bejön. Utólag: Azért feltettem, hogy megnézzem, mi a helyzet. Első tapasztalat: próbál csinosítani a betűkön, mint az OS X, de ez 1024x768-on számomra kifejezetten zavaró. Továbbá nem értem mi a olyan szép benne. Sima szürke és kész. Második tapasztalat: "prohardwer.hu"-t nem találja meg, csak a "prohardver.hu"-t. Utólag: Utóbbit visszavonom, illetve javítom. A "prohardwer.hu" nem is kell bejöjjön, csak a "prohardware.hu".
vmiki Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Nekem se igazán jött be... Olyan, mintha Jegyzettömböt használnánk szövegszerkesztésre...
attilak1528464476 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Nekem atombiztosan megy a legújabb béta. (Najó kis túlzás de nagyon ritkán van fagyás.)
ninja Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 XP-n is, és Vista-n is kipróbáltam és mindkettőn gond nélkül elindult, fut. Amit elsőre észrevettem az a gyorsaság. Mindenféle mérőprogram nélkül láthatón gyorsabb mindkét gépen a böngészés. Sokféle oldalt, különböző műveletek kipróbáltam és csak néztem nagyokat mit is tud egy Safari. Az iwiw-es nagymértű képek megnyitásában például gyorsasági világrekordot döntött nálam a program. A "nem tetszik" rész sajnos terjedelmes: - Még számos oldalt nem tud helyesen megjeleníteni, szétesik, elcsúszik. - Számomra nagyon bosszantó, hogy új cím begéplésénél duplán, vagy olykor dupla-duplán kell kattintani, hogy kijelölhessem a címsot. Igazán meg lehetne oldani, hogy egy kattra az egész átírható legyen... - Hiába állítottam be (nekem legalábbis) nem jegyzi meg a felhasználóneveket (Ebben továbbra is verhetetlen a Firefox). - Egyes oldalakon nem reagál gombokra. Továbbfejlesztve ezt a problémát egyszerűen "lehűl" az oldal, amit csak F5-re melegít fel újra. Hirtelen ennyi. Jó lesz ez szerintem, csak türelem kell hozzá
h.arpad Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 Aki pedig nem akar várni, annak ott az Opera. Annál már nagyon kétlem, hogy gyorsabb lenne. Még egy kicsit tökéletesítenek rajta, aztán szépen belassul a Safari is. Kérdés, hogy minek várni minderre, mikor a jó böngészők már itt vannak.
ninja Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Kérdés, hogy minek várni minderre, mikor a jó böngészők már itt vannak. Mert mindenkinek mást jelent a "jó" böngésző Az új versenyző belépése pedig felfrissíti a piacot és mindenkit versenyre ösztönöz, ami meg nekünk, felhasználóknak jó.
payskin Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Hogyan kérdezhet ilyet egy weboldalfejlesztõ?
h.arpad Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 Hát így. Ez egy nagyon csúnya bemutatkozás volt az Apple-től a böngészőpiacon (Win. XP-re), ami miatt érdemes lenne újra átgondolniuk az egészet. (Nem győzom hangsúlyozni: egy nyilvános béta verzióról beszélünk, ami sokaknak el sem indul.) Másrészt egy weboldal-fejlesztőt nem az hajt, hogy lehetőség szerint 10 fajta böngészőre kelljen optimalizálja az oldalát, hanem egyszer és mindenkorra a bugos fajták szelektálódjanak ki.
Guest Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Nos, igaz 2008 van, de én idáig Operát használtam, és most telepítettem fel a Safarit (3.1), és nagyon tetszik, sokkal gyorsabb még az Operánál is. Viszont az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet kikapcsolni a helyesírás ellenõrzõt, mert amit most is írok, azt mind aláhúzza pirossal...
ninja Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Nem tudom aktuális-e még a kérdésed, de: Edit -> Spelling and Grammar -> pipát kiveszed Témához: Az SP3 telepítése óta, az indulási idõ kb megduplázódott. A korábbi 10-15 másodperces betöltõdés, most eltart akár egy fél percig is. Másnál is elõjött ez?
Master_of_Puppets Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Hola! Gondoltam nem nyitok új témát és jobb helyet nem találtam a kérdésemnek. Tudtok-e olyan adBlock Plus-hoz hasonló kiegészítést Safari 3-hoz ami Windows XP SP3 alatt is elfut. Mert találtam ugyan egy blokkolót de az csak Macintoshra jó. Amúgy eddig ez a legjobb böngészõm... Még csak most telepítettem, de így is odavert mindent. Még a Firefox-t is (legalábbis oldalbetöltés terén)... Egyéb paramétereket (pl biztonság) még nem néztem.
Jay Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Szia! Ha a reklámokat akarod blokkolni, akkor: Edit - Preferences - Security - Enable plug-ins elõl pipát kivenni. Nekem így nincsenek reklámok. Én most próbáltam a Safari 4 Betat. Elsõre a Firefoxnál gyorsabbnak tûnik. Ha valakit érdekel: Safari 4 Beta , Plug-ins for Safari on Windows
Guest Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Témához: Az SP3 telepítése óta, az indulási idõ kb megduplázódott. A korábbi 10-15 másodperces betöltõdés, most eltart akár egy fél percig is. Másnál is elõjött ez? Én ugyan csak Vistán próbáltam, de ott is szörnyen lassan tölt be! Hamár egyszer betöltött, akkor villámgyors, de addig. 4-est énis kipróbáltam, szép, gyors, idáig is szerettem a Safarikat, de még mindig marha lassan indul. Minden Safarisnál jelentkezik a probléma?
Jay Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Nekem a 4-es XP-n ugyan olyan gyorsan indul mint a Firefox.
Slim Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Tudja valaki, hogy mikor jelenik meg a végleges verzió?
KGigi Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Jahogy ez. Fogalmam sincs. De a mostani verzió végleges. Nem is tudtam, hogy van új. Legközelebb írj verziószámot.
Recommended Posts