Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

NOKIA 6230i telefonnal akarok csatlakozni a számítógéphez.A honlapról a NOKIA PC Suite 6.83 van letöltve ami mûködõképes.A telcsit USB kábellel csatlakozom és a következõ üzeneteket kapom.

- A NOKIA 6230 kapcsolódási módja nem kompatibilis.Módosítsa a módot a telefon felhasználói felületérõl.

- A telefon fájlátviteli módban van és nem használható PC Suite alkalmazásnál.Lépjen kia a fájlátviteli

módból ha a telefont PC Suite alkalmazással szeretné használni.

Lehet,hogy nagyon egyszerû dologról van szó,de semmiképpen nem találtuk a megoldás lehetõségét.

Ha tudjátok mit kell tennem,válaszoljatok.

Köszi elõre is.

Posted

Nekem egy 6233-asom van, és ezt is szeretném összehozni a géppel. Lehet hozzá venni drágán USB kábelt ( miért nem bírnak adni egyet hozzá?). Lehetne még kártyaolvasóval, de olyat még nem láttam, amelyik a Micro SD-t olvasni tudja. Nekem a legjobb megoldásnak a egy BlueTooth adapter tűnik, ez a legolcsóbb és az másra is jó lehet majd később.

Szerintetek, mi lenne a jobb?

Sőt nekem úgy tűnik a telefon mellől kispóroltak egy töltőadaptert, amivel a régi Nokia töltővel is lehetne tölteni, elvileg az új telefonokhoz ez gyári tartozék, én mégsem kaptam.

Posted

Sziasztok!

Válasz subidubi-nak:

A telefon leírása szerint,ha a PC Suite-ot akarod használni,akkor arra a kérdésre,hogy

'Bekapcsolja az USB-adatátvitelt?' 'Elutasít'-tal kell válaszolni!

Remélem menni fog. :)

Válasz Adani-nak:

Szerintem a Bluetoothnak lenne a legtöbb

előnye:

-10m körzetben bárhol lehet a telcsi,

-a következő Bt-s telcsid is kompatibilis lesz vele,

viszont:

-nagy fájloknál lassú egy csöppet,

-a telcsi akksija hamarabb feladja(merül).

A kábel drága(és csak Nokiákkal megy majd,azok közül sem minddel),

a kártyaolvasó meg szerintem macerás(és azzal csak a kártyát tudnád

menedzselni,a telcsit magát nem!!!)

Üdv. :)

Posted

Egyértelmûen a Bluetooth a legjobb, bár az átviteli sebessége az bizony alacsony (25-40 kbit/s). Ha netezni is szeretnél a telefonnal, jobb, ha kábelt (is) veszel. Egyébként, ha mondjuk csak adat-szinkronizálásra meg képek fel/letöltésére használod nagyon jó. A 10 m nekem sosem jött össze, valószínû, mert falak is vannak. :P

Posted

Sziasztok!

totya7-nek üzenem: A telefon csatlakozásakor ez a szöveg jelenik meg a telefonban .

- Használja a telefont tárolóeszközként ?

Ha az elfogadra kattintok,utánna megjelenik a telefonban: -Adattárolási mód .Ekkor megtudom nézni a képeket .másolni tudom a számitógép mappájába stb.és folyamatos kapcsolat van a telcsi és a számitógép között.

Ha az elutasit-ra kattintok akkor megszakad a kapcsolat és nagy csend és a NOKIA PC Suite jelzi,hogy : Nincs telefon kapcsolat.

h.arpad hozzászólására válaszom: USB kábelem van amit szeretnék használni még pedig arra amit javasolsz is szinkronizálásra,kép fel illetve letöltésre.

Végeredmény képpen ez a dolog nem akar összeállni.Ha van további tipp szivesen veszem.

Posted

Válasz subidubi-nak:

A teló kézikönyve szerint próbáld szerintem(amit az elõzõekben írtam)

Annyit tudok javasolni,hogy a PC Suite-ban rágd át a kapcsolati beállításokat

(itt: Vezérlõpult/Nokia Connection Manager/ a kábeles kapcsolatok elõtt legyen pipa!).

Remélem megtalálod és menni fog! :hááát:

• 1 year later...
somodizoli
Posted

CA 70 kábellel próbálkozom, de azt a hibaüzenetet kapom, hogy "a Flash utiliy driver hibát észlel, ezért leáll" a csatlakozás után fél perccel. A friss pc suite segítségével (6.86.9)minden megy csak a szinkronizálás nem. Mi lehet az oka? A Connectivity managernél mind a két pipa be van kapcsolva (CA 45 és az USB).