Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Debian and P1

Recommended Posts

Posted

Hello everyone!

Lenne egy-két kérdésem:

Nemrég már járt fent egy Debian Linux 2.6-os kernellel egy 200 MHz-es gépen. Gnome feületet használtam. A bajok ezek voltak:

- Lassú navigáció a mappák közt

- Túlterhelt memória (112 MB edo van, rendszerigény a 32 de mégis a többszörösét használja)

- Ismeri a még ISA hangkártyát, de hangot nem ad ki

Mindezek után, inkább viszatettem egy Windows-t (egyenlõre, bár ha ránézek is sírvafakadok), de szégyellem...

Elõre is köszi...

u.i.: azonkívül még van Ubuntu, Kubuntu és Edubuntu is a polcomon.

Ubuntu: bin/sh: job control turned off

Kubuntu: ugyanaz mint az ubuntunál

Edubuntu: magas rendszerigény, napokig tartó install...

Posted

1. Kérdés: Grafikus felülettõl bizony lassú. Egyébként karakteres módban száguldana. Talán próbálkozz XFCE grafikus felülettel. Talán még a Xubuntu segít. Ha mást nem Debian XFCE grafikus felülettel.

2. Kérdés: Nem biztos hogy jó válszt kapsz tõlem, ha rosszat írok javítsatok. A Debianra jellemzõ, hogy sok kernelmodult tölt be. És emiatt használ sok memóriát. Ha forgatol egy kernelt, és kiszeded belõle a felesleges kernelmodulokat, talán kevesebb memóriát használna.

3. Kérdés: Hát ez elég érdekes. Hanygszóró be van-e kapcsolva, van hangerõ linuxon, hangszórón?

Posted

A hangszóró be van kapcsolva, meg hangerõszabályzó is van, de az csak az asztalon, és nem lehet húzgálni, mert akárhozvá húzom, visszaugrik minimumra. Amúgy a beáll1tás menüben a hangbeállításoknál nem talál eszközt.

Xubuntut lehet hogy most nem veszek, mert a többit is ingyen kaptam az ubuntu.com-ról.

Majd ma felteszem újból a debian-t. Különben zavar nem lenne Windows és Linux közt, csak tudod ez egy P1, és csak 30 GB hardot ismer fel, nekem viszont 80 GB van. Át kell állítanom egy-két dolgot a BIOS-ban, mert a Windows XP az bármit elfogad, szóval nem nagyon függ a BIOS-tól, ellenben a Linux-al. :upsz: