Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Fujitsu Siemens Amilo xa1526 m


nemtom2007

Recommended Posts

nemtom2007

A problémám a következõ: igazából a játékok miatt vettük ezt a laptopot, pl. Call of Duty 2, Counter Strike 1.6 stb... Az internetes multiplayer opciók miatt, hogy tudjak játszani másokkal is, de a helyzet a következõ. Eddig nem volt a játékokkal probléma, mert asztali gépen játszottam velük és annak a kijelzõ része négyszög alakú volt, ennek viszont téglalap, és mindent széthúz a képernyõ széléig. Ezzel még nem is lenne baj mert aránylag elfogadható a kép minõség meg minden, de játszani már nem tudok vele. Hiába állítgatom a beállításokat a játék menüjében, egyszerûen képtelen vagyok eltalálni bármit is, mintha amiatt lenne, hogy nem négyzet alakú a kép, hanem téglalap alakúra húzza szét, és mintha más lenne a garfikai megjelenités és a grafikai motor mûködése vagy mit tudom én. Elég drága gép volt, és teljesen kivagyok tõle.

A kérdésem a következõ: nem lehet valahogy beállítani, hogy a téglalap alakú kijelzõben, négyzet alakú képet mutasson? Valami képarány beállítási lehetõség, vagy valami szoftveres megoldás létezik e? Mert hiába állítgatom a felbontást, azokat is széthuzza. Elég furcsának találom ezt. Én alapból úgy gyártanám a kijelzõket, hogy aki a kissebb kijelzõkhöz szokott, az is beállíthassa. Mivel egy nagyobb hüvelykes kijelzõn belül elférne a kisseb által nyújtott kép is.

Szóval ha valaki tudna segíteni, annak nagyon örülnék! Elõre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Vako

800x600 ban játsz :(

Link to comment
Share on other sites

Omega32

Ha jól értelmezem a problémád: a régi kijelzõd 4:3-as (nem négyzet...), a notebooke kijelzõje pedig 16:9-es. Ez okoz gondot. A játék grafikai beállítás részénél, olyan felbontási arányt válassz, aminek az aránya 16:9-es (utána nyomj entert vagy tudom is én, ha nem látszik az ok gomb, bár elég hihetetlennek tünik). Az új játékok biztosan támogatják, némelyiket lehet, hogy buherálni kell. Legújabb patch-et tölsd le hozzájuk. Pl. nálam a GTR2-nél van 16:9 arányú felbontás beállítás. Gondolom a Windows 16:9-es felbontásra van állítva, ha nem akkor tedd át olyanra.

 

@Vako

A 800x600 is 4:3-as felbontás, ez nem megoldás. Gondolom nemtom2007 kicsit durván kerekített, így lett a 4:3-ból 1:1 :P .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
dakku

Nekem is ilyen laptopom van és a játékoknál nincs ilyen probléma.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...