Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MSI S262 memória bõvítés


freeboy3

Recommended Posts

freeboy3

Üdv mindenkinek!

 

Abban szeretnék segítséget kérni, h itthon hogyan tudom bõvíteni kis MSI-m memóját.

Manuált sajnos neten nem találtam...

Gericom notit már szedtem szét, abban frankón lecsavaroztam a hátlapot, és ott volt az üres slot.

Itt ha kiveszem a szükséges csavarokat, meg sem moccan a hátlap. Közben rákeresgéltem, és kiderült, hogy a memória slotok a bill. alatt vannak.

Angolul az egyik fórumban ennyi leírást találtam, de nemigazán tudom értelmezi:

 

here are the instructions that a kind soul shared with me

 

remove ac power and battery.

 

1. six screws or so on the bottom underneath the palmrest area, unscrew and remove.

2. remove memory card and pcmcia inserts.

3. grab palmrest just below the space bar and pull up and back gently, the palmrest should pop up. the touchpad has a cable connector, try to leave it in place and just flip the palmrest back.

4. slide the keyboard back and up to remove - also has a cable connector that you could leave in place. otherwise, gently pull up on the connector holder (will slide up slightly) to remove the cable.

5. the RAM slot is just under a foil cover on most of those models, you should be able to add ram there. some of the older versions, you may have to remove the metal shield that covers the ram/cpu, just depends. if so, it's pretty obvious where the screws are. if necessary, there may also be one more screw on the bottom of the laptop that would have to be removed to remove the metal shield.

6. reinstall the keyboard cable and test with ac power before putting it all back together. make sure you can get into the bios and that the keyboard input is recognized before reassembly.

 

Szóval addig oké, hogy kiveszem az akksit, leveszem tápról a gépet, kiveszem a PCMCIA karit és a memókarit, és kicsavarom a hátuljából a 6 csavart.

De a 3. ponttól problémába ütköztem. Azt felfedeztem, hogy a Space és a touchpad közti részt meg tudom emelni, de csak azt. És ha magasabbra emelem, félek, h törik.

Sajnos az angoltudásom nem tökéletes, ezért itt megálltam, mivel semerre nem tudtam mozdítani a dolgokat.

 

Aki jártas az ilyen témában, pls segítsen!

 

 

Köszi elõre is!

Link to comment
Share on other sites

RedBoy

Hali!

Régebben egy barátom Dell-jét bővítettem, és ott is hasonló volt az eljárás. Bár élőben nem láttam a géped, de amit ebből a szövegből megfejtettem a következő:

 

3. Fogd meg a kartámaszt a szóköz billentyű alatt és pattintsd föl óvatosan. Ha be van ragadva, próbáld meg egy kártyával kicsit körbefeszegetni, mert ez nem gyürja szét a műanyagot (nálam a nokia klubbtagsági kártya volt az ász amikor a sony ericssonomat szedtem szét ;) ). A touchpad egy kis kábellel csatlakozik az alaplaphoz. Próbáld meg úgy visszahajtani a kartámaszt, hogy ez ne jöjjön ki.

 

4. A billentyűzetet húzd hátra és főlfelé, hogy kijöjjön a helyéről, de vigyázz mert ez is egy kábellal csatlakozik, hasonlóan a touchpadhoz. Ezt is próbáld nem kihúzni, de ha muszáj, akkor finoman húzd le a csatlakozóról.

 

5. Itt azt írja hogy a ram csatlakozók vagy egy fólia mögött, vagy (némely modell esetén) egy fém burkolat mögött lesznek, amit csavarokkal rögzítenek, de azokat látnád a gép alján, mert több csavar lenne mint 6 db. Ide berakhatod a ram-ot.

 

6. Ha mindent jól csináltál, akkor szereld össze a gépet (fordított sorrendben értelem szerűen) lépj be a BIOS-ba, ott ellenőrizd, hogy minden működik e, és ennyi.

 

Pár jótanács: türelem, óvatosság.

Link to comment
Share on other sites

freeboy3

köszönöm az infót!

 

Ha lesz bátorságom, újra nekiállok :)

Link to comment
Share on other sites

freeboy3

Még egy kérdés:

 

Mennyi az esélye annak, hogy a memóriafoglalatok az alaplap 2 különbözõ felén lesznek?

Mert ilyen kis gépet még nem szedtem szét, és nagy meglepi lenne, ha teljesen szét kell bontani.

 

Amúgy nekiálltam Nokia Club Carddal :D Addig jutottam, hogy a panel teljes bal oldala feljött, de a jobb oldala még az istenért se.... feszegettem a célszerszámmal, de akkor se....

 

na majd holnap mégegyszer, kicsit bátrabban...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
ProFiler

Általában közel teszik egymáshoz. Bár már volt, hogy megszívtam, mert az egyik a gép alján volt, a másik meg a billentyûzet alatt, az alaplap fölött. :S

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...