Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Szemünk fénye


enjoys1ng1ng

Recommended Posts

enjoys1ng1ng

Sziasztok!

 

Személy szerint imádom a flash csodákat, scripteket amik látványt nyújtanak, stb. - de el kéne gondolkodni azon, hogy mennyire rongálják a szemünket. Nem arra gondolok, hogy ne használjuk őket - sőt! - csak talán az alkalmazásuknál gondolni kellene arra, hogy az ember szeme mennyire érzékeny, főleg ha pl. egész nap a számítógép előtt ül. Konkrétan egy beúszó szöveg egy flash reklámban pl. nem szabadna, hogy olyan gyors legyen, hogy ne lehessen elolvasni "normális tempóban". Vagy a marquee scrollamount értéke "emberi tempót" vegyen fel... Vagy, hogy egy oldalon belül nem kellene túl sok villódzó, futkározó, ugráló, stb. elemet alkalmazni... stb.

Kíváncsi lennék a véleményetekre. Utálom a korlátokat és szabályokat, de lehet, hogy a szemünk védelmében ki kellene találni valami "egészségvédelmi értékeket" :bizonytalan: (én is érzem, hogy ez szörnyen hangzik).

Ha indult már ilyen téma, akkor elnézést és ha nem ide való a téma akkor kérek egy moderátort, hogy tegye a helyére.

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Szerintem ugyanannyira károsítják, mint ha fekete alapra kék vagy sárga betûvel írnak. Ide nem határérték kell, csak szépérzék. Ha ez megvan, rájön, hogy nem kell elárasztani az oldalt ilyenekkel, ha nincs, akkor meg úgyis mindegy.

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Mióta AdBlock-ot használok, semmi baja a szememnek. :lol: Egyszerűen ki tudom kapcsolni az adott réteget, frame-et, vagy képet. A Web Developer toolbarral meg még cifrább dolgokra vagy képes (Disable images menü.)

 

Legtöbbször ezek reklámok, más célra nem is nagyon lehet használni, vagy éppenséggel tanulni kell hozzá ActionScript-et, ami azért sokaknak nem megy... Ráadásul a Flash oldalak jóval drágábbak. Legutóbb pl. a Pannon oldala akasztott ki. Ha jobban megnézed, minden komolyabb cégnek egyszerű CSS+HTML oldala van. Nem tudom, mi volt az oka a váltásnak ebben az esetben. Hogy animálni tudják a logojukat? A Vodafone-nak pl. egész normális oldala van. (Ez persze nem azt jelenti, hogy ettől gyorsan szolgáltatót kell váltani... :D )

 

Egyébként rájöttek, hogy a banner reklámok hatékonysága egyre kisebb. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...