Dani991 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 HTML-ben blogoldalt próbálok összehozni, de ahhoz, hogy teljes legyen, szükségem lenne egy PHP szkriptre, aminek a segítségével a bejegyzésekhez kommenteket lehet írni. Sok helyen kerestem ilyet, de sehol sem találtam. Tudna valaki segíteni?
Ducktor Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Ajjaj:) Ha te írtad a blogmotort, akkor mi sem egyszerûbb... Feltételezem MySQL-t, vagy egyéb hasonló adatbázist használsz. A táblában, ahol a blogbejegyzéseket tárolod, kell lennie egy azonosítónak. Csinálj egy táblát, amiben a kommentek lesznek, és rakj bele egy mezõt, ahol azt fogja tárolni, hogy melyik azonosítójú blogbejegyzéshez társul a komment. Amikor valaki lead egy kommentet, akkor a blogbejegyzés azonosítója kerül a mezõbe. Amikor kilistázni szeretnéd a kommenteket, akkor pf... inkább mutatok példát. Nem vagyok a szavak embere:) blogtábla --------- ID |Tartalom |Idõpont ------+-----------|------- 1 |Blabla |16:30 2 |Értelmesebb|16:43 kommenttábla ------------ ID |Blog |Tartalom |Idõpont ------+------+-----------+------- 1 |1 |ez béna |16:56 Valami hasonló az adatbázisod. a Blabla blogbejegyzés kommentjeit így kéred le SQL-ben: SELECT * FROM kommenttábla WHERE `Blog` = 1 ORDER BY `Idõpont` ASC természetesen itt az 1 helyére mindig a blogbejegyzés azonosítója (ID) megy. aztán egy php ciklusban kilistázod. Sok sikert a fejlesztéshez!
Recommended Posts