Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdv, sziasztok, nem találtam itt más "golive-os" fórumot vagy topicot. Megpróbálom itt:

Táblázatokkal szerkesztek egy honlapot, és úgy akartam megcsinálni, hogy a cellák is mind css-ben legyenek definiálva, végül is minden oldalon majdnem ugyanazok a táblázatok vannak. A végeredmény az mûködni látszik a böngészõkben, de magában a Golive-ban a szerkesztés szinte lehetetlen, mert szétesik az egész, vagyis épp a lényege vész el: nem wyswyg, egész mást látok a szerkesztõ ablakban, mint ami a végeredmény. Ha nem css-ben adom meg a cellák méretét, hanem egyenként, akkor nincs ilyen probléma.

Grafikustervezõ vagyok, nem programozó, csak módjával konyítok html-hez, ezért csinálom inkább webszerkesztõvel. De azért talán megértem, amit mondtok, végül is tíz éve rakok össze weboldalakat.

GoliveCS2-ben jártas sorstársak: tud valaki segíteni?

zsoltchelsea
Posted

Talán az a baja, hogy nem a css a program alapkódja. A FrontPage is megtette nálam ugyanezt. Erre annyit tudok javasolni, hogy a CSS-t beírós szerkesztőben csináld.

Posted

Köszi az ötletet, bár nem tudom elképzelni, hogy működne. Külön szerkesztem a css-t az oké, de akkor hogy fűzöm hozzá az oldalakat?Ha viszont hozzáfűzöm, és az oldalakon hivatkozom a class-okra, akkor meg ugyanott vagyok, mintha a Golive-ban szerkeszteném a css-t.

Valószínűleg le fogok mondani arról, hogy a css-ben adjam meg a cellák méretét. Ráadásul amikor végre minden összjött ie-ben, akkor elmászatak a méretek firefox-ban. :(

Posted

Bocs, hogy ezt mondom, de nem a css-ről kéne lemondani, hanem a GoLive-ról, és nem IE-re kéne belőni a készülő oldalt, hanem Firefoxra, mert az követi a szabványokat, az IE ugatja. Legfeljebb utólag csinálsz külön stílust az IE-nek. Jóval egyszerűbb, mint fordítva, de ezt már sokszor leírtuk.

Amin igazán megdöbbentem, az a tíz év. A HTML-t és a CSS-t -- sokat mondok -- egy hét alatt meg lehet tanulni olyan szinten, hogy ne kelljen utána vizuális szerkesztővel bajlódni. (Vagy ha mégis, akkor legyen az a Dreamweaver.)

Tudom, hogy ezzel most nem oldom meg a problémádat, de gyakran az is segítség lehet valaki számára, ha tudja, hogy nagyjából mindent rosszul csinál. Természetesen nem megbántani akarlak, hanem megmutatni a jó irányt. Aztán, hogy merre mész, az már csak rajtad múlik... :hááát:

zsoltchelsea
Posted

@Balázs: szerintem jól csinálja, csak rossz eszközzel. Ennyi az egész.

ON

Posted

Fogalmazzunk úgy, hogy jóra törekszik csak a rossz eszközzel.

Posted

Kedves Balázs, köszönöm a hozzászólásodat.

Tudom, hogy ezzel most nem oldom meg a problémádat...

Ugye nem haragszol meg, ha azt mondom, hogy ez az üzeneted lényege....

Egy világos, tiszta, szakszerû kérdést tettem fel, választ nem adsz (ugye a válaszodból feltételezhetem, hogy nem értesz a GoLive-hoz?), viszont kioktatsz. Úgy oldod meg a problémát, hogy nem oldod meg, hanem felteszel magadnak más kérdéseket, és arra válaszolsz.

Szóval ne haragudj Balázs, én egy lényegre koncentráló pasas vagyok. Én sem akarlak megbántani, mert érzem, hogy jó szándék vezérelt. Nagyon szívesen veszem, és megköszönöm, ha a címben szereplõ kérdésben, problémában segítesz. Bizonyára jól értesz ahhoz, amivel foglalkozol, és én is húsz éve végzem a munkámat a saját szakterületemen. Mint egyik profi a másiknak, kérlek adjuk meg egymásnak a minimális tiszteletet, ne akarjuk átnevelni egymást. Bizonyára nagyon érdekesek azok a kérdések is, amiket felvetsz, de én arra a kérdésre keresem a választ, hogyan tudok jól táblázatot definiálni css-ben a Golive-ban.

Posted

Persze, semmi gond. Való igaz, nem használtam soha a GoLive-ot, inkább a Dreamweaver felé hajlok, ha már vizuális szerkesztőkről beszélünk, de jobb szeretem kézzel írni az oldalakat, mint rajzolgatni.

Nem kioktatni akartalak, csak, hogy is mondjam, felhívni a figyelmed, hogy a világ egy kicsit másfelé megy. De belátom, hogy ez olyan jellegű "segítség volt", mint mikor egy CorelDRAW-s kérdésre azt válaszolja valaki, hogy "Hülye vagy? Használj Illustratort!". Úgyhogy bocs. Mentségemre szóljon, tényleg a jószándék vezérelt.

Remélem, sikerül megoldani a problémát!

(A "nem" kimaradt az eredeti válaszból, beleraktam.)

zsoltchelsea
Posted

:off_kacsint:

@embe: Talán firefoxra csináld meg az oldalad elsõdlegesen. Ha ott jó, IE-ben is jó lesz (nagy valószínûséggel).