balczarz Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Már többféle progival megprobáltam mpeg1-ről dvd- re átalakitani,de mindig lefagy. Segitsen valaki,mi lehet a gond_ gépkonfig-AMD ATHLON 2600+,512MB RAM,nVIDIA nFORCE2 ULTRA 400,TV TUNER XP EXPERT 2000 A gond ott kezdődik,hogy a tunerrel való kapturát csak mpeg1 formátumban tudom csinálni,mert másképp(mpeg2,dvd) 1-2 perc után lefagy a gép. Ezért próbáltam már egy néhány programmal mpeg1-ről más formátumba alakitani de az eredmény ugyanaz.
gergely86 Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 1. gond: Rossz helyen teszed fel a kérdésedet. 2. gond: Fogalmazd meg pontosabban hogy mi a problémád, mert így senki nem tud majd megoldást találni rá.
JOINT72 Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Mpeg-2-nél milyen bitrátát állítottál be? Van 12 Mbites is. Ennyi nem kell. Állítsd 6000-8000 kbps-re (=6-8 Mbps). Bőven elég. Hangminőségre max. 224-256 kbps. Gyártó oldaláról próbáld meg a legújabb driverrel: Link. Esetleg valami túlmelegszik. VGA? Tuner mpeg-2 chip? Processzor nem bírja? Proci nem melegszik fel nagyon az mpeg-2 készítésekor (65-70 fok)? Olvastam, hogy át lehet állítani az mpeg-2 készítést a tunerkártya chipjére. Ez nézd meg, hogy a processzor kódolja az mpeg-2 felvételt vagy a tunerkártya. Ha a processzor akkor állítsd át a tunerre. Próbát megér. Nem telik be az a tárhely ahova küldöd a felvételt? NTFS az a partició ahova készül a felvétel? A tuneres topikja: link. Ha itt nem tudnak a választ akkor sehol. Itt egy teszt: Link. Talán írnak valami okosságot. Garanciás még? Nézzék meg mert lehet, hogy hibás a tuner. Talán az mpeg-2 chip magadta magát.
balczarz Posted May 19, 2007 Author Posted May 19, 2007 nagyon köszönöm az aprólékos hibakeresést,mindjárt kipróbálom és válaszolok'
balczarz Posted May 19, 2007 Author Posted May 19, 2007 A winFast automatikusan a köv.beállitásokat adja-bitráta-6000,hangminőség-224kbps,capture resolution- 720x576 PAL,és tárhely van bőven a NTFS partición. Azt hogyan tudom megnézni,hogy az mpeg 2 felvételt mi kodolja?
JOINT72 Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 A tesztben irják hogy a szoftveres mpeg-2 felvétel mennyire megizzasztotta az Athlon 64 3000+ procit: Link. Tehát mindenképp a tuner chipjének kell készíteni az mpeg-2 kódolását. A DVD-re írást a hozzáadott Ulead programok egyikével kell megcsinálni. Vágás, felirat, áttünések, effektek és kiírás. Erre való a hozzáadott Ulead program.
balczarz Posted May 19, 2007 Author Posted May 19, 2007 Az a gond mint már emlitettem,hogy próbáltam már több progival is(nero,uleadvideo stb)de egyikkel se müködik sajnos. Mpeg1 -ben jó lenne a minõség de,hogyha irok egy videoclippes CD-t a DVD lejátszóm nem tudja egymás után lejátszani,csak külön külön inditva.
nagyjani Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Nincs fent a gépen többfajta lejátszószoftver vagy valamilyen kodekpakk? Mert akkor az a gond (egyébként az esetek 95%-ában), mivel mindig mpg2-re történõ átalakításnál jelentkezik. Az utólagos tömörítést bármilyen procinak meg kell csinálni, legfeljebb napokig tart. Lehet még adatátviteli probléma is. Mindenképpen külön merevlemezen (nem külön partíción) legyen a forrás és a célfájl is, mert alaplapja válogatja, de elõfordul hogy nem pontos az olvasás és az írás a merevlemezrõl. Chipsetdriver is legyen a legújabb.
Recommended Posts