Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Már többféle progival megprobáltam mpeg1-ről dvd- re átalakitani,de mindig lefagy.

Segitsen valaki,mi lehet a gond_ :?:

gépkonfig-AMD ATHLON 2600+,512MB RAM,nVIDIA nFORCE2 ULTRA 400,TV TUNER XP EXPERT 2000

A gond ott kezdődik,hogy a tunerrel való kapturát csak mpeg1 formátumban tudom csinálni,mert másképp(mpeg2,dvd) 1-2 perc után lefagy a gép.

Ezért próbáltam már egy néhány programmal mpeg1-ről más formátumba alakitani de az eredmény ugyanaz.

Posted

1. gond: Rossz helyen teszed fel a kérdésedet. :)

2. gond: Fogalmazd meg pontosabban hogy mi a problémád, mert így senki nem tud majd megoldást találni rá.

Posted

Mpeg-2-nél milyen bitrátát állítottál be? Van 12 Mbites is. Ennyi nem kell. Állítsd 6000-8000 kbps-re (=6-8 Mbps). Bőven elég. Hangminőségre max. 224-256 kbps.

Gyártó oldaláról próbáld meg a legújabb driverrel: Link.

Esetleg valami túlmelegszik. VGA? Tuner mpeg-2 chip? Processzor nem bírja? Proci nem melegszik fel nagyon az mpeg-2 készítésekor (65-70 fok)?

Olvastam, hogy át lehet állítani az mpeg-2 készítést a tunerkártya chipjére. Ez nézd meg, hogy a processzor kódolja az mpeg-2 felvételt vagy a tunerkártya. Ha a processzor akkor állítsd át a tunerre. Próbát megér.

Nem telik be az a tárhely ahova küldöd a felvételt? NTFS az a partició ahova készül a felvétel?

A tuneres topikja: link. Ha itt nem tudnak a választ akkor sehol.

Itt egy teszt: Link. Talán írnak valami okosságot.

Garanciás még? Nézzék meg mert lehet, hogy hibás a tuner. Talán az mpeg-2 chip magadta magát.

Posted

nagyon köszönöm az aprólékos hibakeresést,mindjárt kipróbálom és válaszolok'

Posted

A winFast automatikusan a köv.beállitásokat adja-bitráta-6000,hangminőség-224kbps,capture resolution-

720x576 PAL,és tárhely van bőven a NTFS partición.

Azt hogyan tudom megnézni,hogy az mpeg 2 felvételt mi kodolja?

Posted

A tesztben irják hogy a szoftveres mpeg-2 felvétel mennyire megizzasztotta az Athlon 64 3000+ procit: Link. Tehát mindenképp a tuner chipjének kell készíteni az mpeg-2 kódolását.

A DVD-re írást a hozzáadott Ulead programok egyikével kell megcsinálni. Vágás, felirat, áttünések, effektek és kiírás. Erre való a hozzáadott Ulead program.

Posted

:( Az a gond mint már emlitettem,hogy próbáltam már több progival is(nero,uleadvideo stb)de egyikkel se müködik sajnos.

Mpeg1 -ben jó lenne a minõség de,hogyha irok egy videoclippes CD-t a DVD lejátszóm nem tudja egymás után lejátszani,csak külön külön inditva.

Posted

Nincs fent a gépen többfajta lejátszószoftver vagy valamilyen kodekpakk? Mert akkor az a gond (egyébként az esetek 95%-ában), mivel mindig mpg2-re történõ átalakításnál jelentkezik. Az utólagos tömörítést bármilyen procinak meg kell csinálni, legfeljebb napokig tart.

Lehet még adatátviteli probléma is. Mindenképpen külön merevlemezen (nem külön partíción) legyen a forrás és a célfájl is, mert alaplapja válogatja, de elõfordul hogy nem pontos az olvasás és az írás a merevlemezrõl. Chipsetdriver is legyen a legújabb.