Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Virtual PC 2007

Recommended Posts

Posted

Microsoft Virtual PC 2007-et használok és a Vistát próbálgatom rajta. Olyan problémáim vannak, hogy nincs hang, nem használja se a pci hangkártyát, se az integráltat. Néztem a virtual pc beállításait, és hiába van kint, vagy bent a pipa a hangkártya emulálásnál, nem mûködik.

A másik gond: be lehet-e állítani, hogy a rendes videókártyát használja, és ne emuláljon, mert az gyenge és így a cpu-mat is használja a képmegjelenítésre.

Posted

A Virtual PC egy szabványos személyi számítógépet, és a hozzá tartozó hardvert emulálja. A Virtual PC nem használja közvetlenül a számítógép videókártyáját, hangkártyáját, merevlemezét. A Virtual PC emulált hardvereket használ, nem lehet õket megváltoztatni. A hangkártya emulálásának engedélyezése azt jelenti, hogy a virtuális gép számára emulál, létrehoz egy virtuális, fizikailag nem létezõ, látszólagos hangkártyát, a fizikai hardverek használata nem lehetséges.

• 1 month later...
Posted (edited)

Sziasztok! Nem tudja valaki hogy kell ezt a progit használni? Mert mikor én csináltam egyet, akkor szépen töltött, de a végén krt valami hülyeséget valami boot-tal kapcsolatban.

Lehet nem ide tartozik, de sürgõs!

Aki tudja mi a gond segítsen!

Edited by ProFiler
Posted

Nem, nem egészen jó helyen van, és a helyesírással is probléma van.

Pontosan mit ír ki? Mi a hibaüzenet. Így nem tudunk segíteni!

Posted

Helló Mindenkinek!

Nekem is kellene egy kis? segítség. Elõre is elnézést a hosszú szövegért.

Van egy SEKONIC SPL-410 tipusú plotterem (még csõtollas-tusos, gépkönyve is megvan!), amely teljesen kompatibilis a HP, 7475A plotterével, ez többször bebizonyosodott. XP alatt viszont nem tudom használni, mert nincs hozzá meghajtó szoftver. A Microsoft, a HP és a SEKONIC oldalain sem találtam semmit. A "www.winline.com" oldalon (a Microsoft vevõszolgálat ajánlotta) van ugyan egy meghajtó szoftver, de az nem mûködik. Valószínü, hogy magam is belejátszom ebbe, hiszen nem tudok angolul és csak próbálkozgatok. Idõm az van nyugdíjas létemre. Ugyancsak a Microsoft vevõszolgálat ajánlatára, letöltöttem a "Virtual PC 2007" programot, felraktam, majd rátettem a régi WIN'98-amat, abból a meggondolásból, hogy azon tudtam használni a plotterem. Itt azután vége is, mert mint elõrébb írtam, sajnos nem tudok angolul, megállt a tudomány, pedig ha tudnám kezelni a virtuális gépet, minden megoldódna (legalább is azt hiszem), de magyar leírást legalább két hetes netezéssel sem találtam.

Minden segítséget elõre is köszönök.

Szép napot-napokat Mindenkinek.

• 2 months later...
Posted

Ez valami új koprodukció? :D Nem is tudtam hogy egyesült a két nagy rivális :D Én úgy tudtam egy AMD Athlon 64 3000+ procim van :D

kép

Posted

Pentium 4 osztályú AMD processzor. :)

Posted

Ahham, értem :)

Még lenne pár kérdésem, ha nem gond :)

1. Hogy lehet kiszabadítani az egeret a virtualizácios világból? Vagyis -esetemben- a virtuális XP mellett a Vistát is tudjam használni.

2. Be lehet valahogy állítani hogy a gép valós hardvereinek pl a felét használja? Mert ez a 113mb RAM meg 8mb os videókari, hát elég lassúcska :)

3. Hogy tudám chello internetemet vpc alatt is használni?

Válaszokat előre is köszönöm :)

Posted

Sziasztok újra!

GOndoltam kipróbálom VPC vel a Windows Server 2008 b3 at ha már a mellékletre kerüt, de nem sok sikerrel :/ Mi lehet a probléma?

Kép

Posted

1. AltGr, de a beállításokban átállítható.

2. A virtuális gép létrehozásakor, illetve amikor épp nem fut, szintén állítható.

3. Elvileg ugyanúgy, ahogy a normális operációs rendszeredben, illetve lehet trükközni: a "kinti" oprendszerben beállítod a netmegosztást, és "benti" rendszer pedig ezen keresztül megy.

Server: insufficient memory = kevés.

Posted

Nekem olyan problémám lenne, hogy Xp-re tettem fel a Virtual PC 2007-et és egy XP-t telepítettem fel rá. Viszont elég lassú a virtuális operációs rendszer, amit nem teljesen értek mivel AMD Turion 64 X2 (1600 MHz) processzorom van és 2 GB memóriám. Van valami speciális beállítás vagy a Virtual PC nem használja ki a dual magos processzorokat.

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Mi lehet a VMWare-beli "Snapshot" (adott állapot elmentése, hogy bármikor azt az állapotot használjam) készítés Virtual PC -beli megfelelõje?

Köszönöm

qqq

Posted

Nem pont ugyanaz a funkcionalitás, de az Undo Disk bekapcsolásával bármit, amit a virtuális gépen csinálsz egy átmeneti virtuális lemezegységen rögzít, és amikor lezárod a gépet, akkor megkérdezi, hogy elmentse-e a változásokat vagy sem. Ha nem mented el, ugyanabban az állapotban marad a gép, mint amikor bekapcsoltad.

Én ezzel a funkcióval tartom a virtuális XP-met telepítés utáni állapotban a WUHU-hoz.

• 1 month later...
Posted

Hali mindenki!

Nekem olyan (kétségbe esett!) S.O.S problémám van, hogy felraktam a Virtual PC 2007-et és most minden begépelt (Bárhol!) karaktert kicserél!!! Elég idegesítõ! Már leszedtem a progit is, de a hiba akkor is folyamatosan fenn áll!

Valami ütközés lehet! Nem akarom az XP-met újra rakni!

Minden ötletet várok! KÖSZI!

Halasi Miklós
Posted

A hostgépen amikor fut a Virtual PC, akkor magyar billentyûbeállítások vannak?

Posted

igen az volt! de nem csak az angol/magyar karakterek cserélõdtek fel ha nem minden. :(:mérges:

Posted

Szerintem a két dolognak nincs köze egymáshoz.

Posted

Amiből gondolom, hogy igen: tegnapi nap délelőtt egyik ismerősnek a gépe ugyanezt csinálta. Akkor billentyűcsere meg minden, de akkor is ezt csinálta, érdekessége, hogy csökkentett módban nem... ahogy nálam is (így írom eme sorkat is, vagyis txt-be majd visszalépve bemásolom ide. Kicsit fárasztó. :pislog:).

Nekem meg szakdoli íráshoz szükség lett volna a valami virtuális gépre, kérdeztem is tőle van-e valami ingyenes, erre mondta, hogy ő is a vírtual pc 2007-et rakta fel, és az jó. De nekem sem, meg neki sem jutott eszébe, hogy megkérdezzem mikor rakta fel...

Én hazaérve felraktam, ment is az első újrainditásig. Azután elkezdte csinálni az egész marhaságot, felhívtam imserősőm és lesett, hogy neki is utána kezdte el csinálni. Pedig semmilyen fizikai kapcsolatban nem volt a két gép egymással. Én a Microsoft honapljáról tölöttem le, neki egy cd-n volt... de szerintem ez nem is lényeg..

Amit észre vettem, hogy telejsen belassult gépem. Már akkor a telepítés utáni újraindításkor észrevettem. Alig nyílik meg bármilyen program csak hosszas szenvedés után... pedig a proci terhelés nem jelentős.. 10-30% vas: 2,4GHz Petium 4, 1G Ram, SATA HDD; op: XP SP2-vel.

Lehet új rendszer lesz, mert nagyon kell a gép... Kár mert így nem lesz megoldásom, a hibára.

Posted

Évek óta használok Virtual PC-t, még bőven az előtt óta, hogy egyáltalán Microsoft termék lett volna. Sosem csinált semmi ilyesmit. Az egyetlen dolog, amihez hozzányúl a telepítésnél, az a hálózati beállítások. Meg egyébként sincs semmi köze a billentyűzethez, ezért sem értem a dolgot.

Sőt, újraindításhoz sincs köze, nem indul el magától, nem épül be egyik autostartos helyre sem. A 2007-es ultrakorrekt módon van megcsinálva ebből a szempontból.

Posted

Szerintem megjavult: Az Autoruns programmal, inditásnál [logon] felfedeztem egy nekem nem rémlő svchost.exe bejegyzést (az msconfig-nál nincs bent ez) és azt kiszedtem. Most jó, nem tudom, hogy ezzel volt-e összefüggésben, de most jó. :huh: (Remélem.)

Ami változatlan: a gépem lassabb mint volt, nem tudok mire gyanakodni. Mérgemben lemértem 3p 43mp alatt jött be az Üdvözlő képernyő. Újrarakom a rendszert. Sajnos én sem értem, két embernél ilyen véletlen szerintem nincsen. Valamivel összeakadhat. Most nincs időm a kísérletezéshez, majd államvizsga után. :P

Ha a rendszer újrarakás után is ez van, akkor akkor passz, de ha nem, akkor az volt. Addig maradok majd a VMware-nél... :pislog:

Posted

Gépinduláskor nem akadhat semmivel, mert nem indul automatikusan, tehát ezt nem is lassíthatja. Futás közben nyilván durván lassítja a gépet: egy csomó memóriát zabál, és ráül a processzorra is, de ebben nem különbözik a VMware-től, ami egyébként telepítés után egy csomó rendszerfolyamattal pakolja tele a gépet, amik akkor is futnak, amikor a VMware nem. Épp azt szeretem a Virtual PC-ben, hogy nem szarja össze gépet, szemben a VMware-rel.

Posted
Sosem csinált semmi ilyesmit. Az egyetlen dolog, amihez hozzányúl a telepítésnél, az a hálózati beállítások.

Ezt kifejtenéd kicsit bõvebben? Mert én most készülök feltenni a gépemre a Virtual PC 2007-et, de nagyon nem lenne jó, ha valamit elállítana a hálózati beállításaimban. :hááát:

Posted

Feltelepít egy hálózati komponenst, ami összeköttetést csinál a valódi géped hálózata és virtuális gép között. Ezt a Helyi hálózat tulajdonságaiban fogod észrevenni, ahol a komponensek (például a TCP/IP is van).

Halasi Miklós
Posted

Ha mátr hálózati beállítások... Megosztok egy friss tapasztalatot veletek.

A Virtual PC 2007-ben sokféle hálózati beállítás van:

- a Nincs

- a Helyi hálózat (Local)

- és a Megosztott hálózat (NAT)

A program trükkös, ugyanis létezik egy negyedikféle verzió is, a saját hálókártyád. Ezt alapból nem mindig kínálja fel a virtuális gépnek. Ehhez annyit kell tenni, hogy belépsz a host rendszer hálózati kapcsolatainak tulajdonságaiba és kipipálod az adatlapon a virtuális gép hozzáférését. Ezután máris megjelenik a virtuális gép hálózati listájában a kártya is.

Mikor melyiket érdemes használni a virtuális gépeken?

Windows XP és korábbi verzióknál elég a NAT, simán megy a hálózat a virtuális gépben.

Viszont a Windows Vista virtuális gépben hiába van NAT-ra állítva a beállítás, még a routert sem pingeti meg, csak annak beállításait éred el. Ráadásul azt mondja a vendég Vistád, hogy lokális hálózat van csak. Tehát a vendég Vistának minden esetben a fizikai hálókártyát kell megadni, a host gép rendszerétõl függetlenül!

Ekkor futottam bele a másik hibába: a vendéggép nem kapott fizikai címet (MAC-adresst). Erre is volt megoldás nem is egy, de ami egyszerû és biztos: a hostrendszer hálókártyájának legyen fizikailag is beállítva a fizikai címe, nem elég, hogy a rendszer kiolvassa! Megnézed ipconfig /all paranccsal mi a hálókártya címe és ezt beírod a kártya adatlapján. ;)

Remélem érthetõ volt a dolog...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...