csanesz Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Szeretném a segítségeteket kérni. Olyan problémám van, hogy a flasben létrehoztam egy beviteli mezõt, aminek megadtam egy nevet pl.: textbox. Majd amikor meghívom a flasht (flash.swf?textbox=Hello) Tökéletesen mûködik, és kiírja a szöveget. De ha ékezetes betû kerül bele, akkor már nem megfeleõen jelenik meg. Szt szeretném megvalósítani, hogy egy nem fix, hanem állandóan változó szöveget szeretnék kiírni a flashre, amit paraméterként adok át. (Ez egy mondat lenne, szóközökkel, ékezetes betûkkel!) Ehhez szeretnék segítséget kérni, de oly mértékben, hogy nagyon megköszönném, ha valkai leírná részletesen hogy mit és hol állítsak be, vagy ha esetéeg kell bele ActionScript, akkor azt hova írjam, mármint a MovieLoad-hoz, vagy melyik frame-hez. Elõre is köszönöm
h.arpad Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ha a lekérdezõ karakterláncba kerül a szöveg, akkor mindenképpen URL-kódolást kell használni a nem szabályos karakterek esetében. Ehhez biztosan van AS-ben is egy függvény, de én ahhoz nem értek. íl: Az ûrlap-adatot POST-tal és ne GET-tel küldd el, és akkor nem lesz ilyen gondod (és áthidalhatod ezt a problémát). Azt szeretném megvalósítani, hogy egy nem fix, hanem állandóan változó szöveget szeretnék kiírni a flashre, amit paraméterként adok át. És ezt a paramétert honnan veszi a Flash? Ûrlapból, fájlból, adatbázisból?
csanesz Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Közben megoldódott a probléma, azért nem jelenik meg az ékezetes betû a Flash.ben mert mindent UTF-8 as kódolással olvas be. A megoldás az volt, hogy a változókat UTF-8 as formában kellett átadni
Recommended Posts