Jump to content
GSForum - Segélyvonal

C# programozás

Recommended Posts

Posted

Sehol nem találtam ilyen témát, nekem pedig nagyon kellene. Van egy Csharp-ban megírt progim és azt kellene át írnom PDA emulátorra. Próbáltam csak úgy direkt módon át vinni, sajnos nem sikerült. Kellene valam ötlen ami jól jönne, és segítene rajtam.

Néhány example nem jönne rosszul.

Köszi a elõre is.

Zidan

Posted

Hali,

ahhoz, hogy windows mobile 6-ra-ra irj progit szükséged van a kövikre amik >>itt<< találhatóak:

ha Windows XP-d van

Microsoft Windows XP Service Pack 2.

Microsoft Visual Studio 2005, Standard Edition or above (Express Editions are not supported). SP1 recommended.

Microsoft .NET Compact Framework v2 SP2.

ActiveSync 4.5. If not currently installed, it is available from Microsoft Windows Mobile web site.

vagy ha

Windows Vista-d van:

Microsoft Windows Vista.

Microsoft Visual Studio 2005, Standard Edition or above (Express Editions are not supported). SP1 and SP1 Update for Windows Vista required.

Microsoft .NET Compact Framework v2 SP2.

For synchronizing data, the Windows Mobile Device Center is required. It is available from Microsoft Windows Mobile web site.

Lehet, hogy lehet mással is fejleszteni windows mobile 6-ra, de sajnos arrol én nem tudok :(

Ha visual studio-val fejlesztenél és ezek megvannak, csak máshol akadtál el, akkor egy kicsit konkrétabban kérdezz.

Posted

Minden meg van ami kell a fordításhoz, szimulációhoz:

-Microsoft ActiveSync

-Windows mobile 6 SDK

-Microsoft .NET Compact Framework v2 SP2

Tudok szimulációt végezni, és lefordítani, és a PDA szimulátorra át tenni .exe fájlokat.

Microsoft Visual Studio 2005-ön fejlesztek, egy progit ami egy térkép megjelenítõ akar lenni, beltéri pozícionáláshoz. Ez XP-én fut, csak át kell csinálni PDA-ra. Sõt már tegnap meg is csináltam, hogy beolvasok vele egy XML-t, és eltárolom az értékeket, megjelenik egy ablak is, és ez mind PDA-án. Most már csak ki kell rajzolni õket, és WiFi-vel való kommunikáció is kell rá (helyzet meghatározás, stb).

Tehát még mindíg ötleteket, és exampléket keresek. Annak ellenére, hogy már valamire jutottam vele.

Remélem elég világos voltam. :)

Zidan

• 2 weeks later...
Posted

mivel van ilyen topik is, mostantól ide írok :lol:

még mindig az excel-bõl importálos proginál tartok:)

adott egy üzem ahol a gyártósori adatok - ami kb 80 paraméter- excel táblázatba "futnak be". Nekem ebbõl csak x adat kell és a saját alkalmazásomban jelenítettném meg egy "üzemtérképen", úgy ahogy a valóságban is vannak a távadók. Nos, ehhez csináltam egy rajzot (üzemtérkép) és a megfelelõ helyekre raktam label kontollokat - az excel cellákból nyert adatokat ezen iratom ki. Ez kb 50-55 label és a form indításánál/mozgatásánál elég sokáig tart a label-ek kirajzolása (lentrõl fel, jobbról balra), na meg az üzemtérkép se kicsi:1280*1024 ami egy panel háttérképe, BackgroundImageLayout=None, a Form DoubleBuffered tulajdonságát true-ra állítottam. Futás közben 20-25k memória használatot jelez a TaskManager. Igazából nem tudom jó megoldás-e ennyi kontroll használata egy formon, meg ekkora kép stb...

Bármilyen alternatív megoldásra kiváncsi lennék. Ami kellene, hogy maradjon a kép mérete és minõsége(gondolom jobb mintha kisseb képet strechelnék) és "megjelenítõk száma", esetleg label helyett Valami más.

Posted

Ha a panelra te magad írod ki a szöveget OwnerDraw-ben Graphics.DrawStringgel, akkor, ha jól tudom, gyors lesz, nem foglal annyi memóriát, és csak átméretezéskor kell újrarajzolni, vagy adatmódosításkor. A cFosSpeedhez csináltam egy forgalomelemezgetõ progit, az is így rajzol grafikont, szöveggel.

Posted

Igen gondoltam rá, de hogy oldod meg a pozíciókat. Tervezõ nézetben odahúzom a kontrollt ahova kell, de drawstring-nél honnan venném az x,y koordinátákat? Nem egymás mellett/alatt lennének hanem öszze-vissza, ami végülis a jpg képen jól elrendezett. Vagy lehet leírom a label-ek location tulajdonságát és akkor már tudom hova kell "rakni" a drawstringet :ötlet: Ha lesz iõm éjszaka kiprobálom :)

Posted

Hello Mindenki!

Volna 1 gondom, Csharpban kellne egy olyan double-hoz hasonló beépített típus csak hosszabb.

Köszi szépen.

Zidan

Posted

mi az, hogy hosszabb? Esetleg decimal, 16 bájton tárolja a számokat pontossága 28 jegy.

• 4 months later...
Posted

Hello Mindenki!

Volna 1 megoldaltatlan problémám. C#-ban kellene elérnem, hogy kommunikáljak a wifivel. Pontosabban PDA-án kellene wifi kommunikációt implementálnom. Erre kénék segítséget. Milyen modul van rá. Vagy valami ilyesmi kellene. Elõre is köszi.

Zidan