Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

szilard_v
Posted

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy hogyan lehet kikapcsolni a notebookon a touchpad-ot? Letiltani nem lehet, csak eltávolítani, de akkor újra feltelepül magától. A funkcióbillentyûk nem mûködnek, mert nincs hozzá szoftverem, mert használtan vettem a gépet. Van esetleg valami szoftver külön erre? A gépem Fujitsu Siemens Lifebook E8110

Posted

Drivert, sofware-eket a gyártó honlapjáról tudsz letölteni, nézz körül. Van automata frissítés is a honlapjukon.

A touchpad-et a vezérlõpulton, egér címszó alatt találod.

Posted
Letiltani nem lehet, csak eltávolítani, de akkor újra feltelepül magától

Miért nem lehet letiltani? Annak mennie kell. Milyen operációs rendszert használsz?

Ciao.

• 4 months later...
Posted

Üdv!

Tudna nekem valaki segíteni?

Nem régen vettem egy ACER TM 4520-ast. Azon eredetileg Vista van, nem is volt vele semmi gond, de fel akartam tenni programokat, és jött a kék halál, de úgy, hogy nem is indult el a gép, mert mindig újra indult. Elvileg olyan hibaüzenetet adott, hogy a driver nem kompatibilis a Vistával. (Alkohol 120%)

Úgy döntöttem, jó lesz nekem az XP, mert az legalább már stabilabb, meg bejáratott. Fel is tettem mindent, az Acer honlapján megtaláltam a drivereket a notihoz, azokat is feltettem...

Minden jól mûködik, kivéve a Touchpad (Ahhoz is van driver: Synaptic Touchpad). A probléma az, hogy ahhoz a drivert elvileg úgy kéne feltelepíteni, hogy a Windows meglátja az új hardvert, megpróbálja feltenni, mint egy PS/2-es egeret és utána kell telepíteni a driver progit.

A probléma: A gép nem érzékeli, hogy van ott még egy hardver. Listából hozzáadni nem tudom, mert ott nem szerepel az, ami nekem kell... stb.

Mi lehet a gond, hogy tudnám elérni, hogy lássa a gép a hardvert, hogy tudnám feltelepíteni a Touchpadet?

Remélem valaki tud nekem segíteni, mert elég idegesítõ, nem mindenhol tudok használni USB-s egeret...

Köszi

Posted

Hello megint!

Touchpad problem!

Visszatettem a Vistat. Most már látja a hardvert, fel is telepíti mint PS/2 -es egeret. Aztán feltelepítem a Synaptics touchpad drivert, ami az acer support oldalán van, de már próbáltam azt is, ami a Synaptics oldalán van. ÉS NEM MÛKÖDIK!

Próbáltam úgy is feltenni, hogy a windows keresse a drivert, próbáltam úgy is, hogy feltettem a driver progit, nincs több ötletem.

A hibaüzenet ennyi:

This device cannot start (code 10).

Help me please!

Köszi:

angel