Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne, hogy a CLEVO D400-as laptopomba beleraktam egy QSI SDW-042 tipusú DVD-írót, de nem ismerte fel a gép.

Tudnátok segíteni?

Elõre is köszi.

Üdv: Ratkai Imre

Posted

Az a baj, hogy nem minden BIOS engedélyez más gyortótól származó optikai meghajtókat. Ha szerencséd van, akkor egy BIOS-frissítéssel tudod orvosolni. Esetleg kérdezz rá a gyártónál, hogy milyen írókat lehet beletenni.

Ciao.

• 2 years later...
Posted

Üdv!

Asus K50IN Notebookom van, (rajta Windows 7 Ultimate 64bit) és a gyári DVD író (Slimtype DVD A DS8A3S) nem akar normálisan mûködni. Ha RW-t akarok tötölni, valami SCSI hibára hivatkozva leáll, sima DVD-R lemeznél pedig a lezárásnál ír ki hibát.

Beszéltem a szervizzel, egybõl felajánlották a cserét, de szerintem itt nem hardveres hiba lesz. Egyszer egy üres RW lemezre sikerült írni, le is zárta korrektül.

Lehetséges, hogy a 64bites környezet zavarja? A leírtak a Nero 9-re vonatkoztak, de saját készítésû filmemet szerettem volna kiírni a Pinacle Studio-val, és a "lemezre íráskor" le is fagyott.

Egy másik fórumon olvastam hasonlót, az illetõnek a 32bites Win7 feltelepítése után megszûntek a gondok...

Találkozott már valaki hasonló problémával?

Posted

Az utóbbi időben szinte havonta adtak ki hozzá BIOS frissítést, esetleg azzal és a legújabb drájverekkel megpróbálhatod.

Link