Emuka Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy a CLEVO D400-as laptopomba beleraktam egy QSI SDW-042 tipusú DVD-írót, de nem ismerte fel a gép. Tudnátok segíteni? Elõre is köszi. Üdv: Ratkai Imre
ProFiler Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Az a baj, hogy nem minden BIOS engedélyez más gyortótól származó optikai meghajtókat. Ha szerencséd van, akkor egy BIOS-frissítéssel tudod orvosolni. Esetleg kérdezz rá a gyártónál, hogy milyen írókat lehet beletenni. Ciao.
humberto87 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Üdv! Asus K50IN Notebookom van, (rajta Windows 7 Ultimate 64bit) és a gyári DVD író (Slimtype DVD A DS8A3S) nem akar normálisan mûködni. Ha RW-t akarok tötölni, valami SCSI hibára hivatkozva leáll, sima DVD-R lemeznél pedig a lezárásnál ír ki hibát. Beszéltem a szervizzel, egybõl felajánlották a cserét, de szerintem itt nem hardveres hiba lesz. Egyszer egy üres RW lemezre sikerült írni, le is zárta korrektül. Lehetséges, hogy a 64bites környezet zavarja? A leírtak a Nero 9-re vonatkoztak, de saját készítésû filmemet szerettem volna kiírni a Pinacle Studio-val, és a "lemezre íráskor" le is fagyott. Egy másik fórumon olvastam hasonlót, az illetõnek a 32bites Win7 feltelepítése után megszûntek a gondok... Találkozott már valaki hasonló problémával?
Temporary Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Az utóbbi időben szinte havonta adtak ki hozzá BIOS frissítést, esetleg azzal és a legújabb drájverekkel megpróbálhatod. Link
Recommended Posts