deada Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Telepítettem a 10.2-es openSuSE-t a gépemre. A telepítés látszólag rendben lezajlik, de bootoláskor a grafikus képernyők mindegyike értelmezhetetlenül szétesik és csak a bal felső negyed látható (sejthető). A telepítés során természetesen mindig kipróbáltam az adott felbontást, színmélységet és frissítést (merthogy többször is nekifutottam), de az eredmény mindig ugyan az, a teszt sikeres, de bootolás után szétesik a kép stb. Mi lehet a baj? A telepítés során a 10.2 elvben jól felismeri a vga kártyát is, a monitort is. Felbontást, frissítést, színmélységet már próbáltam módosítani, mindhiába. A gépem: asus m2n alaplap, amd x2 3800+ proci, 1 giga memo, inno geforce 7600gt vga, meg a többiek (hdd-k, optikai meghajtó)
aty Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Bootolás után? Mikor? Még látod azt amikor tölti be a dolgait? Framebuffer vagy az X esik szét? Ha framebuffer, akkor a bootmenüben kapcsold ki. Ha az X akkor próbálkozz másik driverrel.
deada Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 csak az X esett szét. közben használhatóvá tettem, ha jól emlékszem a következõ paranccsal: sax -m 0=vesa most jó, de még nem értem rá az nvidia.com-ról letöltött meghajtót telepíteni, mert beleszaladtam még néhány hibába. többek között a neten olvasottak szerint ugyanis a 10.2-nek elvben kéne ismernie, és helyesen konfigolnia az alaplapi hálókártyámat, de nem teszi, és egyelõre értelmes howto-t se találtam (alapból minden oldal feltételezi, hogy minden mûködik 100%-ban, holott a nálam meg se találta a hálókártyát (nforce 430 chipset) szóval itt tartok most éppen.
Recommended Posts