Jump to content
GSForum - Segélyvonal

open suse 10.2 vga probléma

Recommended Posts

Posted

Telepítettem a 10.2-es openSuSE-t a gépemre. A telepítés látszólag rendben lezajlik, de bootoláskor a grafikus képernyők mindegyike értelmezhetetlenül szétesik és csak a bal felső negyed látható (sejthető). A telepítés során természetesen mindig kipróbáltam az adott felbontást, színmélységet és frissítést (merthogy többször is nekifutottam), de az eredmény mindig ugyan az, a teszt sikeres, de bootolás után szétesik a kép stb. Mi lehet a baj? A telepítés során a 10.2 elvben jól felismeri a vga kártyát is, a monitort is. Felbontást, frissítést, színmélységet már próbáltam módosítani, mindhiába.

A gépem: asus m2n alaplap, amd x2 3800+ proci, 1 giga memo, inno geforce 7600gt vga, meg a többiek (hdd-k, optikai meghajtó)

Posted

Bootolás után? Mikor? Még látod azt amikor tölti be a dolgait?

Framebuffer vagy az X esik szét?

Ha framebuffer, akkor a bootmenüben kapcsold ki.

Ha az X akkor próbálkozz másik driverrel.

Posted

csak az X esett szét.

közben használhatóvá tettem, ha jól emlékszem a következõ paranccsal:

sax -m 0=vesa

most jó, de még nem értem rá az nvidia.com-ról letöltött meghajtót telepíteni, mert beleszaladtam még néhány hibába.

többek között a neten olvasottak szerint ugyanis a 10.2-nek elvben kéne ismernie, és helyesen konfigolnia az alaplapi hálókártyámat, de nem teszi, és egyelõre értelmes howto-t se találtam (alapból minden oldal feltételezi, hogy minden mûködik 100%-ban, holott a nálam meg se találta a hálókártyát (nforce 430 chipset)

szóval itt tartok most éppen. :)