Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ABIT AI7

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A tegnap vettem egy Creative X-Fi Xtreme Music 7.1 hangkártyát! A kártya remekül működik, de ha be van rakva a videókártyám nem indul el rendesen! Csak 4bit színmélységre képes 640×480-as felbontáson! Az eszközkezelőben utánnajártam: (GF6800GT)

"Az eszköz nem talál elég használható erőforrást. (Kód: 12)"

"Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt."

"Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre."

Erőforrások: "Memóriatartomány D0000000 - DFFFFFFF nem áll rendelkezésre"

Ha másik videókártyát teszek be (TNT/TNT2) vagy kiveszem a hangkártyát akkor semmi gond!

A következőket próbáltam meg eddig:

- CMOS Clear

- Új WinXP SP2

- Új firmware a videókártyán

- Új vezérlő (ForceWare) a videókártyához

- A hangkártyát áttettem minden egyes PCI Slotba

Semmi nem segített! A helyzet változatlan maradt!

Ma reggel gondoltam egyet és a videókártyát és a hangkártyát áttettem a másik gépembe (PIII)! Ez egy 2002es gép, elég régi! Innentől kezdve nem hiszek a szememnek.... :P

A PIII-asomban mindkét kártya hibátlanul működik! Ebben a gépben nem ütköznek és a videókártyának is rendelkezésére áll a "D0000000 - DFFFFFFF" memóriatartomány!

Ezek után úgy gondolom hogy csak az alaplappal lehet a gond!

Az új gépemben egy AI7-es ABIT alaplap van! Semmi gond nem volt vele eddig! (a legfrisebb BIOS van rajta!) A régi gépemben pedig egy ABIT ST6-os van!

A régi gépemen sima XP Professional van! Megpróbálom azzal is a nagy gépen! Ha nemmegy akkor nincs több ötletem!

Szerintetek mi okozhatja az ütközést az AI7-esnél? :hááát:

Akinek van valami ötlete kérem segítsen!

Posted

Esetleg egy BIOS frissítés? Vagy a BIOS-ban kézzel állítgatni az IRQ-kat. Bár azt az XP úgy is fölülírja.

Posted

BIOS-t frissítettem, még egy régebbivel is megpróbáltam! De a helyzet változatlan!

Posted

Próbálj meg a BIOS-ban a PCI Device-oknál IRQ-t állítani a hangkártyádnak valamit. Hátha menne... :S

Posted

Próbáltam már minden IRQ-t állítani! A videókártya IRQ-ját meg is tudom változtatni, de a hangkártyáét nem lehet! Mindig IRQ: 23! Míg a régi gépembe IRQ: 12! Szóval ez sem segít...

Posted

Próbáld meg áthelyezni más slot-okba a PCI-kártyákat. Az a lényeg, hogy az egyik PCI-slot ugyanazt az IRQ-t használja, mint az AGP. azt hiszem a kézikönyv leírja melyik az. Na oda olyan eszközt tegyél ami nem problémázik.

Posted

Nincs más PCI kártya a gépemben! De amint azt már fentebb írtam minden PCI slotban kipróbáltam a kártyát! Mindenhol hardveres ütközést okoz!

• 2 months later...
Posted

Én ugyanígy jártam: X-fi Gamer hankártya, ATI 1650XT AGP videókártya, Abit IS7 alaplap

Valaki tud erre megoldást? Köszi :dühös:

• 6 months later...
Posted

Kicsit fájó szívvel bár, de "nyugdíjaztam" az AI7-es lapomat.

Annak ellenére, hogy olykor "keményen ellenállt", mindvégig megbízhatóan, hiba nélkül és kiválóan tette a dolgát.

De hát õfelette is eljárt az idõ.

A lap beállításával, tuningolásával, valamint az optimális memória kiválasztásával kapcsolatos infok a linken továbbra is megtalálhatók: Link