tbrc Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Sziasztok! A tegnap vettem egy Creative X-Fi Xtreme Music 7.1 hangkártyát! A kártya remekül működik, de ha be van rakva a videókártyám nem indul el rendesen! Csak 4bit színmélységre képes 640×480-as felbontáson! Az eszközkezelőben utánnajártam: (GF6800GT) "Az eszköz nem talál elég használható erőforrást. (Kód: 12)" "Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt." "Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre." Erőforrások: "Memóriatartomány D0000000 - DFFFFFFF nem áll rendelkezésre" Ha másik videókártyát teszek be (TNT/TNT2) vagy kiveszem a hangkártyát akkor semmi gond! A következőket próbáltam meg eddig: - CMOS Clear - Új WinXP SP2 - Új firmware a videókártyán - Új vezérlő (ForceWare) a videókártyához - A hangkártyát áttettem minden egyes PCI Slotba Semmi nem segített! A helyzet változatlan maradt! Ma reggel gondoltam egyet és a videókártyát és a hangkártyát áttettem a másik gépembe (PIII)! Ez egy 2002es gép, elég régi! Innentől kezdve nem hiszek a szememnek.... A PIII-asomban mindkét kártya hibátlanul működik! Ebben a gépben nem ütköznek és a videókártyának is rendelkezésére áll a "D0000000 - DFFFFFFF" memóriatartomány! Ezek után úgy gondolom hogy csak az alaplappal lehet a gond! Az új gépemben egy AI7-es ABIT alaplap van! Semmi gond nem volt vele eddig! (a legfrisebb BIOS van rajta!) A régi gépemben pedig egy ABIT ST6-os van! A régi gépemen sima XP Professional van! Megpróbálom azzal is a nagy gépen! Ha nemmegy akkor nincs több ötletem! Szerintetek mi okozhatja az ütközést az AI7-esnél? Akinek van valami ötlete kérem segítsen!
Gereby Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Esetleg egy BIOS frissítés? Vagy a BIOS-ban kézzel állítgatni az IRQ-kat. Bár azt az XP úgy is fölülírja.
tbrc Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 BIOS-t frissítettem, még egy régebbivel is megpróbáltam! De a helyzet változatlan!
Gereby Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Próbálj meg a BIOS-ban a PCI Device-oknál IRQ-t állítani a hangkártyádnak valamit. Hátha menne...
tbrc Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Próbáltam már minden IRQ-t állítani! A videókártya IRQ-ját meg is tudom változtatni, de a hangkártyáét nem lehet! Mindig IRQ: 23! Míg a régi gépembe IRQ: 12! Szóval ez sem segít...
Abu85 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Próbáld meg áthelyezni más slot-okba a PCI-kártyákat. Az a lényeg, hogy az egyik PCI-slot ugyanazt az IRQ-t használja, mint az AGP. azt hiszem a kézikönyv leírja melyik az. Na oda olyan eszközt tegyél ami nem problémázik.
tbrc Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Nincs más PCI kártya a gépemben! De amint azt már fentebb írtam minden PCI slotban kipróbáltam a kártyát! Mindenhol hardveres ütközést okoz!
Yokesz Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Én ugyanígy jártam: X-fi Gamer hankártya, ATI 1650XT AGP videókártya, Abit IS7 alaplap Valaki tud erre megoldást? Köszi
sz.jános Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Kicsit fájó szívvel bár, de "nyugdíjaztam" az AI7-es lapomat. Annak ellenére, hogy olykor "keményen ellenállt", mindvégig megbízhatóan, hiba nélkül és kiválóan tette a dolgát. De hát õfelette is eljárt az idõ. A lap beállításával, tuningolásával, valamint az optimális memória kiválasztásával kapcsolatos infok a linken továbbra is megtalálhatók: Link
Recommended Posts