Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Én egy dvd filmet kaptam pl. szeretném felírni a gépre, nero-val probáltam de image-ba tette fel, amikor megakartam nézni a fejezetknél mindig megszakította a filmet amig beolvasta, gondolom én.

Arra szeretnék segítséget kérni hogy ezt a mûveletet milyen programmal kellene megoldanom hogy ne történjen ilyen. Kösz elõre is választ.

Posted

Hol szakad meg? Az nrg-t betöltöd pl. Daemontools-szal?

Nekem mennek a filmek vinyóról is rendesen.

Ezzel szedd le szerintem: DVDFab Decrypter

• 9 months later...
Posted

Sziasztok! :)

Dody vagyok, és hatalmas kérdésem lenne!

Az a helyzet, hogy van kb. ... hát, jó sok családi kazettám, természetesen VHS, és mivel én vagyok a család "mindenese", megkaptam a feladatot: digitalizálódjanak, hama-hama!:)

Eddig nem is volt gond, elkezdtem csinálgatni, csak hiába kaptam mindenféle progit elõ, igazából nem megy semmi rendesen...

Elõször is van ugye tuner-kártyám... azzal még a kompozit-csastlakozáson keresztük is macerás átvenni, mert nem találtam olyan progit, amivel egybõl DVD-re írható formátummá tudnám csinálni...

Aztán nagy nehezen letöltöttem a Nero Vision Express-t... Hát, azzal meg az a gáz, hogy a telepítéskor valami sorozatszámot kér, és amíg azt nem prezentálom neki, nem hajlandó semmihez kezdeni...

Tehát a kérdésem, immár röviden:

1: mindenképpen kell nekem ehhez a VE-hez maga a Nero?!?! Vagy milyen sorszám kellene neki, merthogy állítólag ingyenes..

2: a GYÁRI!!! Ulead-szoftver-arzenálomból /VS ver5.0 DV, ill. VS 7 SE DVD/ bármelyiket választva, mi módon lehet ezt a leggyorsabban összebarkácsolni, menü és hasonlók nélkül is akár?

3: van a Keresztlányom fellépésérõl egy image-fájlom, vagyis hát az egész DVD is megvan, de ezt szeretném kissé "feldarabolni", mert így nem lehet fellépõként léptetni, csak gyorstekerni, márpedig Szüleimnek kissé macerás a mûszaki cuccosok kezelése, és ezt meg kellene oldanom, mert még annyira megy, de a gyorsítás már sokkk... :)

Aztán van még egy olyan kérdésem is, hogy játszom egy netes játékon, és van belõle iszonyatosansokrengeteghatalmasmennyiségû :D adatom, de xls-ben...

Ezeket hogyan lehetne Access-be átoperálni? Bár keresek erre valami másik topic-ot is, de ha már itt vagyok... :)

Ennek a lényege, hogy van egy "Dátum", egy "Feladó" cella, ezek sima, egyes cellák, és van utánuk több cella, de azok már soronként 2-2 cella összevonva, és a hozzászólásokba /ezek az összevont cellák tartalmai/ teljesen véletlenszerûen bemásolt "Dátum:" és "Feladó:" cellák, mint hozzászólóknak címzés miatt.... Na, ez jó bonyolult volt... :)

Szóval kicsit macerás bármilyen adatátvétel a 2 progi közt, viszont így, mivel ezek napi, tehát 24 órányi mentések, mentésenként 5 lap, mindez több évre visszamenõleg... szal van adat, és nincs keresési lehetõség....

De ha a keresést meg lehet másként is oldani, minden lehetõségre nyitott vagyok! :)

/kivéve, ha valaki azt mondja, hogy keressem végig egyenként az egészben, amirõl épp szó van-volt...:)/

Sziasztok, mindenkinek sok sikert, minden széppel, jóval, kellemessel:

Dody

:)

Posted

Az Ulead 7-el meg lehet csinálni, az rögzít mpg2-be. Jó a DVD készítõje, így könnyen felírható lemezre. Persze a kész DVD-t is lehet vele importálni, majd jeleneteket indexelve újra felírni.

Posted

Nézzük sorjában:

1. A Nero kiprobálásra ingyenes, és több funkciója nem is érhető el demó módban.

2. Az Ulead VideoStudió 7 SE már elég régi termék, de a VHS felvételeknél tudod még használni, de az SE jelzés utal rá, hogy nem teljes értékü darab, hiányzik belőle néhán funkció. Pl. amit te szeretnél, DVD-ről nem tud importálni. (Ha jól emlékszem rá!)

3. Az előbb már utaltam rá, a 7 SE nem jó megoldás. Inkább menj el az Ulead honlapjára és töltsd le a legújabb verzió demóját mely 30 napos - hacsak a Corel nem változtatott rajta! - és működik benne a DVD-ről való import lehetősége.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Csináltam asztali dvdíróval két dvd-t, de mind a két dvd lemezen 1 órás film van.

Megoldható e konvertálás nélkül, hogy egy dvd lemezen legyen a két film?

Ha igen, hogyan?

• 4 weeks later...
Posted

Sziasztok.

Melyik programmal lehetne profi minõségben felírni DVD-ket? Mert filmezéssel foglalkozunk, de sajnos a DVD írás része mindenkinek kimaradt az ismert területei közül. M2T kiterjesztésû (MPEGII) fájlokat szeretnénk DVD-re írni, persze a lehetõ legjobb minõségben.

Milyen programot ajánlanátok? Nekem van itthon nero 8-am, de ott nem igazán találtam jó minõségû kiírást. Még van egy Sony DVD Architectem, de arról nem sokat tudok, a Vegashoz adták.

Segítségeteket elõre is köszönöm.

Posted

Mpeg2 fájloknál teljesen mindegy milyen author programot használsz, mert nem módosít semmit a minőségen, azt a szerkesztő programmal kell véglegesíteni.

Profi programok: Adobe Encore, Sony Scenarist, DVDLab Pro.

Posted

Sziasztok!

Az a helyzet,hogy én is hasonló problémát szeretnék megoldani mint Trianta barátunk.

Van két darab másfélgigás videofile amit minõségromlás nélkül szeretnék egy dvd-re felírni.

Nem kell konvertálni õket mert külön kiírva lejátszhatóak asztali lejátszón. Mégis én azt szeretném,ha egy lemezen lennének. A DVDlabPRo meg tudná csinálni? Érdekel a téma és le is tudnám tölteni a progit.

Segítségeteket elõre is köszi!

Posted

Erre a célra elegendõ a Nero 6.6. A DVDLabPro jó, de bonyolult, inkább több lépcsõs menûszerkezet kialakításánál veszed a hasznát.

Posted

Köszönöm a segítséget!

Sikerült megoldani a problémát!

Találtam egy oldalt ahol minden tutira le van írva!

• 1 month later...
Posted

Jónapot Mindenkinek!

Az a problémám, hogy egy USA-ban élõ rokonomnak szeretnék családi (home) video összeállítást készíteni. Az alapvetõ gond az, hogy az Õ DVD lejátszója (nem számítógép) csak egyes területi kódú lemezt hajlandó megenni. Tudja-e valaki, hogyan tudok 1-es területi kódú lemezt írni? Hangsúlyoznám, hogy nem PAL-NTSC problémáról van szó, valamint azt is, hogy a területi kód nélküli lemez sem megfelelõ, kizárólag az egyes kódú írás megoldása jön szóba! Köszönöm ha segítenek: bagyika

Posted

DVDLabPro-val közvetlen a kiírás elõtt, a "tools" menüben a "regional coding"-ot kell választani, és kijelölni mondjuk az 1-est. Az általam ismert programok közül még az Adobe Encore csinálja meg, de annak nincsen próbaverziója.

Posted

Én meg úgy tudom ha te magad csinálsz dvd-t annak nincs régiókódja.

Posted

Ha Te magad csinálsz, annak persze hogy nincs, de ha a lejátszó nem játszik le kódmentes DVD-t, akkor jön elõ ez a megoldás.

Posted

Az tény, hogy furcsa módon gondolkoznak amerika fele, de az elég vicces, hogy kód nélküli (vagyis 0) DVD-t nem játszik le az asztali masina. És ha már annyira ragaszkodik a kizárólagos amerikai módihoz, akkor meg gond lehet az NTSC-PAL ellentéttel is, mert arra fele még hallani sem szeretnek PAL szabványról.

Posted

Nem tudtam, hogy nem játszik kódmentest ?!

Posted

Ja hát ezt én is érdekesnek tartottam. A PAL-NTSC viszont nem probléma, azt írta a "bagyika"

Posted

Tisztelt Mindenki, kedves Nagyjani!

Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni a Nagyjani által említett AE megvan. Volt megjegyzés a PAL-NTSC viszonyról. Ez egyrészt azért nem gond, mert NTSC rendszerben dolgozom általában, de a nagybratyóm azt mondta, hogy a playere viszi a PAL-t is. Más kérdés, hogy amit Õ készít Home video-t, azt az amerikai asztalik lejátszák! Érti ezt valaki, akkor õk nem kódmentesen írnak, mármint számpival? Hát elég érthetettlen ez számomra. Még abban kérek helpet, hogy ezt a bizonyos területi kód bejegyzést, milyen progival tudom elenõrizni, mármint az értékét. Köszönöm a segítségeiket: bagyika

Posted

Úgy látszik Amerikában minden lehetséges. :upsz: Ami a régiókóddal kapcsolatos: próbáld meg a DVD Genie 4 programot, a ZoomPlayer alkotóitól. Még meg is tudja változtatni azt, ha jól tudom ingyenes és tud magyarul.

Posted

Talán profibb program régiókód felszabadításhoz AnyDVD

Sajnos ez csak 21 napig használható. 8)

• 7 months later...
Posted

Van egy film, amit ki szeretnék írni DVD-re, de az a fura, hogy csak egy VTS_01_0.IFO és egy kb 3,5 GB méretû VTS_01_1.VOB van hozzá, úgyhogy mikor iso-t akarok csinálni belõle, az Imgtool azt írja ki, hogy hiányoznak fájlok. Mit kellene csinálnom? Régebben többször is kiírtam csak úgy simán ezt a 2 fájlt DVD-re, le is játszott belõle olyan 50 percet, aztán az elejére ugrott és megakadt, viszont ha a gépen lévõ fájlt próbáltam megnézni azt simán lejátszotta. Szóval nem nagyon értem ezt az egészet...

Posted

A DVD-n a DVD-videohoz szükséges fájlrendszerben csak max. 1 gigás fájlok lehetnek. Tehát ez így nem jó, nem tudom honnan szereztél így filmet. A merevlemezről természetesen éppen ezért működik.

• 2 weeks later...
Posted

Jónapot Kívánok!

Bagyika vagyok. Tavaly május környékén, (vagy tavaly elõtt? :hááát: ) kaptam itten hasznos segítségeket, régiókód mentes DVD-video írásához. Köszönök minden segítséget!

Bagyika

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Adott egy 4,37GB-os DVD film, ami a CDBurnerXP program szerint nem fér rá egy Verbatim DVD+R 4,7GB-os lemezre. Viszont egy SONY DVD-RW 4,7GB-osra, igen. Ez, hogy lehet? :hmm: