mike22 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Sziasztok, Olyan problémám lenne a jelenlegi cégemnél, hogy egy tesztprogramot szeretnék beállítani. Három gép van ezen a tesztterülten, és ebbõlkettõt be is tudtam állítani, de a 3-at nem! A két gépen 2000 fut, az egyiken pedig (amit nem tudok beállítani) '98. A lényeg, hogy a tesztprogram egy helyi szerverre menti a fájlok eredményiet, és ehhez be kell állítani egy meghajtót, ahová folyamatosan ment (pl. "L"). Ezt 2000-nél csak egyszerûen megoldottam Windows Commanderrel (meg lehet Sajátgépben is, de én nem szeretem!), mivel a Commanderben lévõ fenti menûpontok közül rákattintottam a "hálózati meghajtó csatlakoztatása"-ra, beállítottam a meghajtó nevét, és az elérési utat, és kész! De '98-nál ezt nem tudom megcsinálni. Ha ugyanúgy a "hálózati meghajtó csatlakoztatása"-ra kattintok, azzal kedzõdik. hogy tallózni nem lehet (ez lenne a kisebb baj), de ha beírom kézzel az elérési utat (pl. \\user\\dokument\server\munka\test), akkor is mindig csak az elejére állítja be a mappát (pl. \\user\dokument\). Hiába próbáltam sajátgépben is, nem lehet, mindig csak ezt a meghajtót hozza létre !!!! Tudtok erre valamilyen megoldást mondani? Fontos lenne!
arpsoft Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Osszad meg azt a mappát, amibe pakolni szeretnél, majd írjad be az elérési útnak: \\server_neve\megosztás_neve Kész.
mike22 Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 Most elméletben értem! Remélem a munkahelyen is így lesz! Itthon nem tudom kipróbálni, mivel nincs hálón a gépem! Amúgy ennyire hülyeséget kérdeztem, vagy csak így írtad a választ (osszad, írjad)? Úgy vettem ki, mintha tök egyértelmû lenne!
arpsoft Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Egyértelmû is. A Win98 nem tud mappelni egy megosztás almappáira, csak magára a megosztásra.
Soma01 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Az mitõl lehet hogy 98 alatt nem tudom azokat a fájlokat másolni, kezelni amiket xp alatt hoztam létre és ékezetes betûk vannak benne? Az ékezet nélküliek mennek rendesen. Intézõvel és TC-vel sem megy az ékezetes.
Recommended Posts