djpety Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 A minap vettem a csomag Memorex DVD-t (10 DB-os) ami DVD-R-es ami max 16xoson írható egy rétegû... A DVD íróm típusa: NEC DVDRW ND2500A V1.06. Az a hiba jelenség lépett fel hogy ha írni próbáltam rá, be állítottam mindent és az írásra mentem. El is indult de amikor írni próbált rá akkor kiírta hogy illegális lemez. Teljesen legális tartalmat írtam rá (persze gondolom nem azért írta ki) Mi lehet a probléma Kérem segítsetek :!: ui.: Ha firmware-t kell frissíteni azt leírjátok hogy kell
awk2 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Hello! Sajnos nekem is az illegális lemez a problémám. Az író gigabyte go w1608a. Eddig (nem tudom pontosan mióta kezdte ezt) tudott írni a meghajtó minuszos lemezeket, viszont most több márkájúra is azt írja ki. hogy illegális. Firmware frissítés megvolt (most B8s3). A Nero 6-ot lecseréltem hetesre, bár a 6-ossal régen szuperül megírta a lemezeket, de ez sem segített. A windows azóta újra lett telepítve(már elég rég, sp1), lehet hogy azóta nem tudok minuszos lemezeket írni. Ja de, mégis DVD-RW -t megírta. Mások által írt DVD-rt is elolvasta, többek között azt, amelyiket rossznak ismert fel. Egy xp újratelepítés megoldaná a problémámat?
awk2 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Lehet, hogy mióta új alaplap van a gépemben azóta csinálja ezt. Talán azóta nem írtam vele DVD-R -t. Mit kéne megnéznem, hogy rájöjjek, lehet-e ez a hiba. (Más gépben most nem tudnám kipróbálni.)
PPeter Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 http://www.pcworld.hu/forum/index.php?s=&a...st&p=171102 Keresni, olvasni.
awk2 Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Kösz PPeter, tegnap már nézegettem amit írtál. Az Intel Ultra Ata driver eltávolításával próbálkoztam, de nem jött be. Viszont ajánlom mindenkinek a figyelmébe a rendszer helyreállítási pont létrehozását eltávolítás elõtt, ugyanis nekem utána mindenféle hibaüzeneteket küldött. DVD+r-es lemezt viszont a múlt héten még írt.
PPeter Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Hmm, nincs a gépeden BlindWrite, Alcohol, vagy CloneCD/DVD?
awk2 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Csak alcohol, de van másik windows is, ott próbáltam és ott se működik. Azon a windowson szinte semmi sincs. Úgy vettem észre hogy elég furcsa kattogást hallatszik az íróból, például akkor, mikor a tálcát becsukom, vagy beindítom a gépet(amikor felismeri az eszközöket). Lehet hogy nyekk és meghalt, vagy esetleg próbálkozzak tisztító lemezzel?
awk2 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Na, hát lehet hogy rájöttem, mi a hiba. Múltkor megpróbáltam megírni vele egy olyan minuszos lemezt amit régen még megírt, és csodák csodája mûködött!. Csak ez eddig fel sem merült bennem, mert amit most próbáltam írni, az is, meg amit régen írtam az is fuji volt, csak más csomagolásban. Úgyhogy akkor valószínû, hogy nem támogatta azt a fajta lemezt (meg a TDK-t sem, lehet hogy hamisítvány, valahol olvastam, hogy ezt is hamisítják - ezt honnan lehet tudni ?) Ja, még egy DVD-RW-t is sikerült megírnom vele.
Recommended Posts