Jump to content
GSForum - Segélyvonal

USB Pen Drive jelszavas védelme

Recommended Posts

Posted

Sziasztok PCWORLD Tagok!

USB Pen Drive jelszavas védelméhez progit keresek, ehhez kérnék segítséget. Munkahelyemrõl gyakran hozom-viszem az anyagokat Pen Drive-on, és lopás vagy elvesztés esetén nem szeretném ha valaki hozzáférne a meghajtón tárolt anyagaimhoz. (még olvasási szinten sem!)

Lehet fizetõs is a progi, csak lényeg, hogy jelszavas védelmet nyújtson az illetéktelen hozzáférés ellen.

Segítségeteket elõre is köszönöm

Posted

Az minden gyártmánynál mûködik, vagy csak A-data-nál?

Posted

Nem próbáltam, ezt a keresõbõl szereztem :upsz:

De megnézem!

Posted
Az minden gyártmánynál mûködik, vagy csak A-data-nál?

Szia !

Letöltöttem és felraktam ezt az ajánlott progit a pen drive-ra, de nálam nem csinál semmit, (nekem egy 2.0 Gb-os MAXELL pendrive-om van) de ha rádugom az usb portra ugyanúgy minden látható, megnyitható stb. tehát valószínûleg más típussal nem mûködik.

Posted

Sajnos ezek a progik ragaszkodnak a saját tipusukhoz. Én is próbáltam egyet és a pendrive-imen nem mûködött, viszont az 1GB MP3 lejátszós kütyünél lehetett két particiót csinálni vele és az egyiket titkosítani.

Posted

Feltétlenül magát a meghajtót akarod titkosítani? Rengeteg fájltitkosító van ugyanis, egy példányt raksz az irodai gépre, egyet az otthonira, és igaz, némi plusz macerával, de elvben biztonságban vannak a cuccaid.

Én sokáig egyszerûen betömörítettem egy jelszóval védett .rar állományba a fontos fájlokat, aztán átneveztem valamilyen mp3-nak, azzal kezdjen a félamatõr tolvaj valamit. A profi meg úgyis feltör bármit.

Posted

Szivesen!

Ez is nagyon egyszerűnek tűnik és install sem kell, az USB-ről indul autómatikusan és titkosít mindent. Link

Az általad választott progi gyártójának honlapján van még pár ingyenes titkosító, ami fájlokat, könyvtárakat is tud külön, nem csak az egész meghajtót. www.richskills.com

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Két napja vásároltam egy USB2.0 Kingston Pen Drive-ot 2GB férõhellyel és password protection-nel. A gondom az, hogy még sosem vettem ilyet és nem tudom, hogyan mûködik a jelszóvédelem, hogyan lehet beállítani, hogy kérje a jelszót, ha adatokat akarok róla mozgatni!

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Posted

Kaptál hozzá CD-t? Azon valószínûleg rajta van a szükséges program meg a leírás, utóbbi valami .pdf-ben szokott lenni.

Posted

Nem kaptam hozzá cd-t. Pdf lehetett rajta, csakhogy sajnos meg sem néztem, hanem leformáztam. :-(

Most mit tegyek?

• 3 weeks later...
Posted

Hali!

Nekem olyan PenDriver tikosító kéne, ami úgy műküdik, hogy bedugom a Pendrivert az USB-be és azonnal jelszót kér, hogy működhessen! Bárhova, bármelyik gépbe dugom jelszót kérjren és ne keljen semmilyen programot más számítógépekre telepítenem! A lényeg, hogy dekódolás nélkül ne működjön!