Hanyiistok Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Sziasztok PCWORLD Tagok! USB Pen Drive jelszavas védelméhez progit keresek, ehhez kérnék segítséget. Munkahelyemrõl gyakran hozom-viszem az anyagokat Pen Drive-on, és lopás vagy elvesztés esetén nem szeretném ha valaki hozzáférne a meghajtón tárolt anyagaimhoz. (még olvasási szinten sem!) Lehet fizetõs is a progi, csak lényeg, hogy jelszavas védelmet nyújtson az illetéktelen hozzáférés ellen. Segítségeteket elõre is köszönöm
vmiki Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 http://www.adata.com.tw/downloadfile/11666...isk_Utility.zip
Soma01 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Az minden gyártmánynál mûködik, vagy csak A-data-nál?
vmiki Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Nem próbáltam, ezt a keresõbõl szereztem De megnézem!
Hanyiistok Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Az minden gyártmánynál mûködik, vagy csak A-data-nál? Szia ! Letöltöttem és felraktam ezt az ajánlott progit a pen drive-ra, de nálam nem csinál semmit, (nekem egy 2.0 Gb-os MAXELL pendrive-om van) de ha rádugom az usb portra ugyanúgy minden látható, megnyitható stb. tehát valószínûleg más típussal nem mûködik.
KeLa Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Sajnos ezek a progik ragaszkodnak a saját tipusukhoz. Én is próbáltam egyet és a pendrive-imen nem mûködött, viszont az 1GB MP3 lejátszós kütyünél lehetett két particiót csinálni vele és az egyiket titkosítani.
TheSaurus Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Feltétlenül magát a meghajtót akarod titkosítani? Rengeteg fájltitkosító van ugyanis, egy példányt raksz az irodai gépre, egyet az otthonira, és igaz, némi plusz macerával, de elvben biztonságban vannak a cuccaid. Én sokáig egyszerûen betömörítettem egy jelszóval védett .rar állományba a fontos fájlokat, aztán átneveztem valamilyen mp3-nak, azzal kezdjen a félamatõr tolvaj valamit. A profi meg úgyis feltör bármit.
wolfy Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Vagy használj Rainbow iKey-t, amely tulajdonsképen egy pendrive csak mindent kódolva tárol. http://www.netlock.net/html/ar.html http://www.cyprotect.com/main0151.php http://www.opsec.com/solutions/partners/rainbow.html helyeken utána is nézhetsz!
Soma01 Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Igaz nem ingyenes, de a leírás szerint ez is tud ilyesmit. BestCrypt Volume Encryption Van itt még pár hasonló progi: Link
Hanyiistok Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Igaz nem ingyenes, de a leírás szerint ez is tud ilyesmit. BestCrypt Volume Encryption Van itt még pár hasonló progi: Link Köszi szépen az ajánlott linket, itt aztán program hegyek vannak! Találtam köztük egy jó kis alkalmazást, ingyenes, magyarul is tud, hibátlanul mûködik!! A problémám megoldódott, köszi mindenkinek!!!
Soma01 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Szivesen! Ez is nagyon egyszerűnek tűnik és install sem kell, az USB-ről indul autómatikusan és titkosít mindent. Link Az általad választott progi gyártójának honlapján van még pár ingyenes titkosító, ami fájlokat, könyvtárakat is tud külön, nem csak az egész meghajtót. www.richskills.com
lola Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Két napja vásároltam egy USB2.0 Kingston Pen Drive-ot 2GB férõhellyel és password protection-nel. A gondom az, hogy még sosem vettem ilyet és nem tudom, hogyan mûködik a jelszóvédelem, hogyan lehet beállítani, hogy kérje a jelszót, ha adatokat akarok róla mozgatni! Segítségeteket elõre is köszönöm!
TheSaurus Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Kaptál hozzá CD-t? Azon valószínûleg rajta van a szükséges program meg a leírás, utóbbi valami .pdf-ben szokott lenni.
lola Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Nem kaptam hozzá cd-t. Pdf lehetett rajta, csakhogy sajnos meg sem néztem, hanem leformáztam. :-( Most mit tegyek?
vagamo Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Hali! Nekem olyan PenDriver tikosító kéne, ami úgy műküdik, hogy bedugom a Pendrivert az USB-be és azonnal jelszót kér, hogy működhessen! Bárhova, bármelyik gépbe dugom jelszót kérjren és ne keljen semmilyen programot más számítógépekre telepítenem! A lényeg, hogy dekódolás nélkül ne működjön!
Recommended Posts