Papafg Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Tiszteletem, szevasztok! (Kit mi illet) Teljesen új, mazsola vagyok (bár már kétszeres nagypapa!), ezért a bakikért, és tévedésekért már most elnézést kérek mindenkitől. Számitástechnikai ismereteim abbamaradtak a 486-osoknál, most viszont hozzájutottam egy, az én fogalmaim szerinti "modernebb" géphez, itt van problémám. Az unokáim kedvence a "Play Star Wars Episode I Racer" nevü játék, de nem tudom elinditani rajta. Ha valaki tudna segiteni, az nagyon jó lenne. Sajnos azt sem tudom, hogy milyen adatokra van szükség ahhoz, hogy segíteni tudjatok. Előre is köszi szépen.
Gereby Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Itt a fórumon tegezõdés megy, mindenkinél. Bár azért 17 éves fejjel kicsit elgondolkodtam illemre tanított emberként, hogy Téged tegezzelek-e, de vékül szokásunkhoz híven Tegezlek. (Persze, ha nem sértelek meg vele. Akkor elõlre is elnézésedet kérem...) A dologra térve, mely egyébként nem is igazán a fórum ezen részére való, hanem inkább a Játékok témához. (Szerintem majd áthelyezzük a megfelelõ helyre. A Játékok közé a játék nevével ellátott témába.) Elsõ sorban arra lennék kíváncsi, hogy mit csinál/nem csinál a játék amikor elindítod?
Papafg Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Gerebynek A tegezésről: új ember ne rúgja fel a többiek gyakorlatát, tehát SZIA. A lényeg, ha ismered a játékot, az eleje tökéletes, de amikor elinditod a futamot (3..,2..,1..,Start), elfehéredik a monitor es ledermed a gép. Köszi Papafg
Gereby Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 De tényleg csak akkor ha nem gond... Visszatérve a témára: Egyéb játékoknál is csinálja ezt? (Gondolva itt teljes képernyõs, 3D-s játékokra...)
Papafg Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 A gép maga így néz ki: (számláról másolva) alaplap: Asus P5B-E CPU: Pentium Core2 DUO E6300 1.86/1066box RAM: 2 GB DDR II 667 King Max Hang: SB Live Audigy 7.1 24 bit VGA: Inno3D GeForce 7300 GT 256MB DDR3 PCI-E Ház: Midi 450W ATX Mercury Monitor: 17" TFT Gaba GL-710 Rendszer: Ms Windows XP Professional DirectX 9.0c Elnézést, csak másoltam mert, csak egyről tudom, hogy micsoda: a tápról
Abu85 Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 @Papafg Tudni kellene, hogy mi adja meg magát. Jobb gombbal kattints a Sajátgépre és válaszd a Tulajdonságok-at, kattints a Speciális fülre és alul az Indítás és helyreállítás részen kattints a Beállításokra és a Rendszerhiba részen vedd ki a pipát az Automatikus újraindítás elõl. Ha mázlink van, akkor a játék fagyása esetén kapsz egy kék képernyõt leírva mi okozta a hibát. Ellenkezõ esetben meg kell nézni, hogy más 3D-s programmal kifagy-e a gép.
Papafg Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 @Abu85 Oke, máris próbálom, aztán jelentkezem Köszi
Papafg Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 @Abu85 Ezt nem gondoltam volna!!! Megcsináltam amit mondtál, a program hiba nélkül FUT!!! Nagyon-nagyon köszönöm a segitséget, az unokáim nevében is. így hagyhatom a gépet, ebben a beállitásban? Már csak egy kis magyarázat kéne, hogy ne ilyen bután haljak meg. Mégegyszer köszönet!
Papafg Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 @Abu85 Na ezt elkiabáltam, de úgy megörültem neki. Szóval egyszer elindult, az első futam hiba nélkül lefutott, akkor kiléptem, hogy válaszoljak Neked. Utána négyszer inditottam (gép újrainditással), mindannyiszor úgy működött, mint ahogy azt először leirtam. Le vagyok törve. Mindenesetre köszi, mert a tanácsod alapján legalább némi reményem maradt, hogy egyszer tán sikerül beállitani a masinát. A géptervezők meg essenek orra, lehet hogy sokat tud, de ez egy k... bonyolult masina. Köszi
Gereby Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Egyéb játékoknál is így hibázik? Milyen régi ez a játék? (Ha emlékezetem nem csal, akkor ilyen nagyon-nagyon régi.) Ha igazam van, akkor azt kellene megpróbálni, hogy jobbgomb az ikonján a játéknak, tulajdonságok, kompatibilitás fül. Ott állíts be mondjuk egy Win98-at.
Papafg Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 @Gereby 1999-es, vannak benne 98-as, és 97-es filek is. A többit, minden elképzelhető variációban kipróbáltam, mert nem mertelek volna Benneteket zavarni, ha maradt volna általam is megoldható lehetőség. Csak azt nem értem, hogy amit Abu85 tanácsolt, azt megtettem, akkor EGYSZER lefutott, aztán azóta sem, MIÉRT?????
Gereby Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Annak elvileg semmi köze hozzá. Eleve az a beállítás újraindítás után érvényesül. Szóval akkor kék képernyõt nem láttál? És a kompatibilitás se segített? Van más játékod, amit ki tudsz próbálni? Egyébként ez a játék nem a modern gépekre való...
Papafg Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 Nem, kék képernyõt nem láttam. Más játékom tudtommal nincs, hacsak a Pókember vagy az MDK2 nem az. Ez a kettõ fut a gépen. Azt sejtettem, hogy nem teljesen ide való, de az unokák kedvence, azért próbálkozom.
Gereby Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Egyre valószínûbb, hogy a játék túlságosan régi a géphez, és az operációs rendszerhez...
Papafg Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 Vak tyúk is találszemet.... Kinomba lecseréltem a botkormányt (Genius USB F-23, vadi új!) egy másikra ugyanolyanra (mert kettõt vettem a két lurkónak), azóta tizszer inditottam, mindannyiszor hibátlanul fut. Okozhatta a botkormány ezt a hibát? Egyéb játékoknál az elõbbi hibátlanul mûködik. Mindenkinek köszönet a segitségért, remélem nem kell ezzel a nyavajás játékkal, soha többé untatnom Benneteket! Mégegyszer MINDENKINEK köszönet! Kellemes Ünnepeket Nektek és kedves hozzátartozóitoknak egyaránt! Papafg
fehersanyi Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Sziasztok! Nekem is problémám van ezzel a játékkal! Egszerûen nem tudom feltelepíteni... rá kattintok a megnyíló ablakban az " Install Star Wars... " ra. És magától kilép. Elõre is köszönöm segítségeteket!
Papafg Posted April 6, 2007 Author Posted April 6, 2007 @fehersanyi Ez velem is megtörtént. Próbáld meg az \install\setup.exe-vel, szerintem simán felmegy. Jó szórakozást!
zoli22 Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Hello PAPAFG! Gondolom XP-n akarod futtatni.Add meg a címed,küldök egyXP-s patch-et,amivel elindul
Papafg Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Szia zoli22! Köszi, de nekem minden rendben, azért ha elküldöd, megköszönöm (sose lehet tudni...). Viszont "fehersanyi" küzd evvel a bajjal. huhufg@freemail.hu
Arakmid Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Hello Zoli22 Ha nem jelent tul nagy gondot , elküldenéd nekem is azt a patchet mert nekem is problémák támadtak ezzel a játékkal. palex91@vipmail.hu Elöre is köszönöm.
Ice-T Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Hali! Nekem is megvan ez a játék és nem is olyan régen levettem a polcról letöröltem róla a 3cm-es porréteget és beraktam a cd meghajtóba. Nekem simán futott XP-n, pedig semmilyen patc-em nincs fent! Lehet hogy pehhem volt?!
Papafg Posted April 8, 2007 Author Posted April 8, 2007 @Ice-T Azt hiszem, sajnos nem "tudom", hogy az alaplap, képernyővezérlő össze féréséről, valamint, hogy ezek ketten, hogy tetszenek az XP-nek. Nálam persze a botkormány volt a fő bibi. Remélem nem túl nagy h...get mondtam? A patchet felraktam, már csak kíváncsiságból is, azóta mintha stabilabbak lennének a futamok közötti részek, amikor a prg a lemezhez nyúl, pedig 54x-es a meghajtóm.
Papafg Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Na szóval, most már több napja hiba nélkül megy a program, és ürügyként, hogy tesztelem a futását, nagynehezen eljutottam a harmadik pályasor, második játékáig. A tízéves kisunokám persze csak legyint, de ez azért nem semmi nekem (már 61 multam)! Na már most, azt szeretném kérdezni, hogy ezeknél a pályáknál mire törekedjek: a csúcssebességet vagy az egyéb tulajdonságait érdemes fejleszteni a járgánynak? Az éles kanyarok elõtt kell-e fékezni vagy van erre más, jobb megoldás is? Hogy a csodába lehet kivédeni, amikor (szerintem a programíró akarata szerint) hátulról belém hajt egy másik járgány? Meddig érdemes a pénzdíjakat gyüjteni, vagy érdemesebb azonnal felhasználni? Szummázva: van-e, és ha igen, mi a stratégia, azon kívül, hogy nyerni mindenki szeret?
Recommended Posts