payskin Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 JÖN! JÖN! JÖN! (Vagy már meg is jött? ) Szolgálati közlemény: nem jött meg! Pontosabban: az előfizetői példányok (amit a Postán keresztül direktben küldünk ki) nyomdai okokból csak április 5-től fognak megérkezni az előfizetőkhöz. Elnézést kérünk!
Ricsikr Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Hello! Nagyon meglepõdtem, mert én már ma (kedd) megkaptam aminek nagyon örülök, de egyvalamin nagyon meglepõdtem! Mégpedig azon hogy ajánlva jött az ujság, és nem, tudom hogy miért! Ez egyáltalán nem gond mert így biztos hogy nem veszlik el, de még nem történt ilyen, csak egyetlen egyszer amikor valóban elveszlett az ujság, és az ügyfélszolgálaton nagyon készségesek voltak, amit most is megköszönök és küldtek egyet ajánlva! Nem tudja valaki hogy miért kaptam most nem szokványos módon a lapot?
Tibi Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Hello! Nagyon jó a programoknál a Vista Ready logó!!! És persze az egyész ujság is. Jó hogy adtok az olvasók véleményére is.
RJoco Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Helló! Nemtudom, de nekem mostanában egyre jobban nem tetszik az újság. Amikor ma megkaptam elsõ dolgom volt megnézni a címlapon a "Teljes verziós program"-okat. Már rég találtam számomra érdekeset. Sajnálattal láttam, hogy a négy program ami már hónapok óta az újságban van ott szerepel, ami persze teljes verzió egy hónapig de... A Linux meg valószínû leszedhetõ internetrõl ingyen. Persze akinek nincs nete, az örülhet neki. Aztán láttam kicsit feljebb, hogy van egy DVD író program is ajándékba. Õszintén szólva ez sem igazán fogott meg, mivel dvd-író programom van, a BLU-RAY vagy HD DVD író pedi drága. 160000 FT-ért láttam már nemtudom melyiket. És akkor a korongról nem is beszélve, amit nem is láttam az üzletben. Lehet, hogy én csak a NOD32 és Agnitum miatt járatom a lapot? És az újság csak plusz? Régen voltak benne Paragon szoftverek, meg egy csomó hasznos program, amit az emberek csak pénzért tudtak megvenni. Most azt látom, egyre több ingyenes dolog lesz benne, ami amúgy is letölthetõ netrõl. Merre felé halad az újság? Ez lenne a trend?
LeFrog Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 (RJoco @ 2007. április 5. 14:51) 181869[/snapback] Aztán láttam kicsit feljebb, hogy van egy DVD író program is ajándékba. Õszintén szólva ez sem igazán fogott meg, mivel dvd-író programom van, a BLU-RAY vagy HD DVD író pedi drága. 160000 FT-ért láttam már nemtudom melyiket. És akkor a korongról nem is beszélve, amit nem is láttam az üzletben. "Tisztelt Suzuki Rt! Felháborodva tapasztaltam, hogy a Swift nevû gépjármûvük akár 160 kilométeres óránkénti sebesség elérésére is alkalmas, holott a közúton - autópályán - engedélyezett legmagasabb sebesség mindössze 130 Km/h! Õszintén szólva nem igazán fogott meg, mivel villamossal járok, és a Suzuki Swift meg drága. 3 millió forintért láttam a nem tudom melyiket. És akkor a benzinnek nevezett kõolajszármazékról nem is beszélve!" Te frankón azon vagy kiakadva, hogy egy program "túl sokat" tud? Gondolom te szövegszerkesztõ és táblázatkezelõ helyett is texteditort használsz, 286-oson, de azt is csak szigorúan DOS 5.0 alól, mert a 6.22-es az túl fejlett. Gondolom a netet is egy HTML to ASCII konverterrel nézed, fekete-fehér monitoron. Majd legfeljebb írsz Blu-ray-t, meg HD DVD-t - mert hogy így kell írni - ha megfizethetõek lesznek majd ezek a meghajtók karácsony körül! Amúgy meg alapvetõ tévesztésben vagy! Nem egy DVD-t veszel minden hónapban programokkal, amihez jár egy ingyen újság, hanem egy újságot amihez jár ingyen egy DVD. Ha neked programok kellenek, akkor menj el egy szoftverboltba! Amúgy - hogy valódi kritika is legyen itt - nekem az a bajom, hogy az én példányomat rosszul fûzte a nyomda és kipotyognak a lapjai. Másnál is van ilyen probléma?
PCmaniac Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Üdv! Megérkezett a lap, jó is, szép is... úgy mint az eddigiek. Végignéztem a warezról szóló videót, és most értettem meg Bognár Ákos (fõszerkesztõ) egyik régebbi lapindítóját, miszerint (nagyjából próbálom idézni): „Az ASVA és Proart stb. nem elsõsorban jogokat akar védeni, hanem egyszerûen csak pénzt akarnak keresni”. Akkor még nem láttam át teljesen, de ez után a videó után, bizony rájöttem, hogy ez mennyire igaz. Ez nem jelenti azt kicsit sem, hogy támogatnám a warezt. Érdekesen hat, hogy a meghívott (elõadókat képviselõ) zenész alig kap szót, pedig elviekben az õt és „kollégáit” védenék, az ergo önjelölt „csendõrök”. A másik furcsa szituáció pedig akkor adódik, amikor a „zenész” rákérdez az adathordozókra ragasztott Artisjus matrica bevételérõl, hogy miként jut el ez a zenészekhez, merthogy ez nekik járna, erre a jogász elmondja, hogy ezt õk osztják el az elõadók között. A „zenész” e kérdése kapásból fölvet egy másikat, ha ezt megkérdezte, akkor talán nem kapják meg?! Ez azért elgondolkodtató. Az világos, hogy ezek a jogvédõk kõkemény üzletet folytatnak, az is tény hogy gátat kell valahogyan szabni a warez terjedésének, és a szerzõket, elõadókat is képviselnie kell, mûveiket meg kell védeni, de így egy üzleti társaság módjára? Nem teljesen értem, hogy ha beperel valakit egy jogvédõ cég, mert az letöltött 20 darab MP3-at, akkor miért perelik be 2-3 millióra, amikor a valós károkozás alig lehet több néhány tízezernél. Persze a legtöbb esetben peren kívül akarnak megegyezni egy bizonyos összegért cserébe, ami ugye a jogvédõk számlájára folyik be, a kérdés az, hogy a megkárosított elõadó, szerzõ ebbõl kap e valamit? Az szintén érdekes, hogy ugyanazon törvényt különbözõen értelmeznek a jogászok, és a szerzõi jogokat védõ cégek vezetõi. Jó volna már egy érdembeli szabályozás, megállapodás, amely kellõképpen visszaszorítaná a kalózkodást, de nem sértene magánjogokat, és nem juttatna anyagi sikerhez egy harmadik résztvevõt indokolatlanul, hanem ténylegesen a jogosultak profitáljanak ne egy jogvédõ. Valami olyan dologra gondolok, hogy a káposzta is megmaradjon, de a kecske is jól lakjon. Szerintem a járható utat a Digital Reality (játékfejlesztõk) egyik képviselõje szemlélteti jól, hogy bizonyos árengedmények tekintetében, többen vennének eredeti terméket. Azt hiszem ennyi, amely így a témában lényegre törõen eszembe jutott, persze lehetne még taglalni, ragozni, de azért van min elgondolkodni, nem csak az érintetteknek, hanem az átlag felhasználóknak is. Más: Végre egy multifunkciós nyomtató teszt!!! Egyszeri ember mondhatná, na már csak ez hiányzott... és tényleg, ez már hiányzott!
Telek Zoltán Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Kedves RJoco! Sajnálom, hogy ebben a hónapban nem nyerte el a tetszésedet a teljes verzió (meg a DVD-n lévõ többi program sem)... De nem lehet minden hónapban Paragon termék a DVD-n, nem? Az év majdnem minden hónapjában sikerül licenszelnünk valamilyen komoly szoftvert, gyorsan visszanézve az elmúlt hónapokat decemberig: Magix Music Maker, Zoner Photo Studio, PARAGON Partititon Manager, Nova pdf, Backup 4All. Valójában a nyomtatott magazin lenne a célunk, a termék, amit elõállítunk. Ezt egészíti ki tartalommal a lemezmelléklet. LeFrog: küldd el a szerkesztõség címére, mondjuk az én nevemre, hogy ne keveredjen el és postafordultával küldünk egy hibátlan példányt!
Dávid Csaba Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Még nem olvastam el mindent, csak ami kapásból érdekelt. Így csak annyit, hogy a multifunkciósoknál jó lett volna, ha megemlítitek az OCR programok minőségét, kompatibilitását a magyar karakterekkel. Ez nekem most lényeges kérdés. A többiről majd később.
wach Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 A Vista logó nagy ötlet, gratula, a DVI összefoglaló leírás nagyon jó, viszont szomorúan láttam, hogy a SMART leírásból kimaradt a HDSentinel. Ez csúnya volt : magyar fejlesztésû, magyar nyelvû program, regisztrálás nélkül is korrektül használható, megbízható, egyedi extrákkal: tálcára hõmérsékletfigyelõ ikonok, a merevlemezek ikonját az állapotuknak megfelelõen változtatja, sõt az új béta néhány USB meghajtót is támogat. Vészes a hasonlóság a szintén korrekt HDDLife-hoz, de a tyúk tojás problémát inkább hagyjuk.
JOINT72 Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 (LeFrog @ 2007. április 5. 16:00) 181875[/snapback]az én példányomat rosszul fűzte a nyomda és kipotyognak a lapjai. Másnál is van ilyen probléma? Utolsó lap egyik csücskét befűzték a borító alá. Reklám, nem gond. Meg vagyok kímélve a szívfájdalomtól. Úgyse veszek semmit.
Papp Gábor Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 (wach @ 2007. április 6. 12:01) 181997[/snapback] A Vista logó nagy ötlet, gratula, a DVI összefoglaló leírás nagyon jó, viszont szomorúan láttam, hogy a SMART leírásból kimaradt a HDSentinel. Ez csúnya volt : magyar fejlesztésû, magyar nyelvû program, regisztrálás nélkül is korrektül használható, megbízható, egyedi extrákkal: tálcára hõmérsékletfigyelõ ikonok, a merevlemezek ikonját az állapotuknak megfelelõen változtatja, sõt az új béta néhány USB meghajtót is támogat. Vészes a hasonlóság a szintén korrekt HDDLife-hoz, de a tyúk tojás problémát inkább hagyjuk. Mindig lesznek felhasználók, akik hiányolni fognak valamit, például azt a szoftvert, amit õk ismernek vagy használnak. Elnézést, hogy pont a HDSentinel maradt ki, hamarosan pótolni fogjuk.
Garono Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 A Foxmarks-hoz: hátrányi közé soroltátok, hogy "jelszavainkat és egyéb beállításainkat nem tudja szinkronizálni". Ez igaz is, ám a Google-nek is van egy ilyen beépülõje, a Google Browser Sync (http://www.google.com/tools/firefox/browsersync/index.html). Mindent szinkronizál: jelszavakat, kiegészítõket, beállításokat, és természetesen a könyvjelzõket is. Gyakorlatilag egy Portable Firefox-ot kapunk, ugyanis elég csak feltelepíteni egy szûz FF-re, elindítani a szinkronizálást, majd folytatni mindent onnan, ahol otthon abbahagytuk. Ja, Google Account szükséges hozzá!
RJoco Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Kedves Telek Zoltán! Természetesen igazad van! Nem mindenki izlését és igényét elégítheti ki egy újság (egy száma). A NovaPDF tényleg egy jó dolog volt, mivel OpenOffice dokumentumokat - pl.: önéletrajzot - hivatalos helyen nem tudnak megnézni. Ha másnak mentem el (doc), azt meg én nem tudom, pontosan hogy is fog kinézni. Csak mostanában én nem találtam benne érdekes dolgot. Ami meg érdekelne, annál meg nem teljes körü. Vagy az ár hiányzik vagy a beszerezhetõség vagy valami más. (Most a cikkekre értettem.) Pl.: Korábban volt egy cikk USB/IDE átalakítóról, mely az újságban 3600Ft volt. És megadtátok még a forgalmazót. A forgalmazótól beszerezni nem tudtam, viszont azt megtudtam, hogy az ára énnél több. Aztán eltelt kb. fél év, mire a Vaterán megtaláltam. 6500Ft körül sikerült is megvennem. Viszont a vezércikk most tetszett. Kecsegtetõ az a meglátás, hogy új Amigákat lehet majd venni, aminek van jövõje és írnak rá szoftvereket, meg fejlesztik a hardvert. Kedves LeFrog! Az én billentyûzetemen csak 0 meg 1 találhat és a gép lyukkártyaval mûködik. A kijelzõ is lyukszalag. Szövegszerkesztõnek vonalas füzetet, táblázatkezelõnek négyzethálós füzetet használok. "mert hogy így kell írni" részt nem igazán értettem, lehet azért mert nem binárisan írtad. Ha karácsony környékén elérhetõ áron is lesznek az írók - nekem ez kb 20000 Ft és nem hiszem - akkor is hol lehet majd hozzá kapni lemezt? A dupla rétegû DVD sem olcsó, DVDRAM-hoz is elég nehéz hozzájutni. Egy netes oldalt találtam, ahonnan rendelni lehetett. Boltban eddig még nem láttam.
Aneurysm Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Én a Media Markt-ban vettem a cikkben szereplõ CRT képernyõtisztítót, gondolom a laptopos változatot is lehet ott kapni.
kori Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Csak érdekesség kedvéért említem, hogy a konkurens lapok CP és Chip is a warez témát járják körül, igaz más szemszögből. Bizony ez minden internethsználót érdekel és tanulságos is lehet.
PCmaniac Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 (kori @ 2007. április 9. 22:03) 182595[/snapback] Csak érdekesség kedvéért említem, hogy a konkurens lapok CP és Chip is a warez témát járják körül, igaz más szemszögből. Bizony ez minden internethsználót érdekel és tanulságos is lehet. Hmm' ez csak is a véletlen műve lehet Ettől függetlenül vallom, hogy foglalkozni kell a témával, hogy egyáltalán megérje az előadóknak lemezt készíteni, vagy szoftvereket fejleszteni stb. Ha viszont ez tényleg egy ilyen "menjünk együtt a warez ellen a szakújságokon keresztül", arra teljesen alkalmatlan, hiszen a warezolók nagy része szerintem nem feltétlen olvas ilyen lapokat, max scan formában, tehát a közvetlen érintettekhez nem feltétlenül jut el a dolog, tehát ez inkább egy általános tájékoztató szerepét töltheti be.
Ricsikr Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 PCmaniac! Ez nem biztos hogy így van ahogy te mondod! ! Bár inkább nem mondok semmit....
payskin Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 (PCmaniac @ 2007. április 10. 10:21) 182628[/snapback] Ha viszont ez tényleg egy ilyen "menjünk együtt a warez ellen a szakújságokon keresztül" Nem egyeztetünk a konkurenciával, úgy hogy nincs szó errõl, meg szerintem a cikk sem errõl szólt.
PCmaniac Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Balázs én nem is a PCW cikkére értettem, hanem mint jelenségre, hogy egyszerre több újság is a témával foglalkozik.
RJoco Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 A warez téma jó volt. Sok új dolgot mondott el. Szerintem, ha az elõadók és forgalmazók nem akarnának akkorát kaszálni rajta, talán jóval többen vennének eredeti programokat, filmeket, zenei CD-ket. Talán nagyobb is lenne rajta a hasznuk.
Giraffe1 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Amíg az 1000-1500 Ft-ba kerülõ DVD-ket sokan inkább lemásolják, és így spórolnak kb. 500 forintot (és buknak nagyon sokat a minõségen), addig ez az érv már az elhangzása pillanatában bukott. De szerintem ezt a témát ne itt folytassuk, mert ez egy rendszeresen ismétlõdõ parttalan vita. Ha gondolod, nyiss neki egy külön topikot.
atinemet Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 VPN mindenkinek címû cikkel kapcsolatban szeretném leírni, hogy nekem nem az a tapasztalatom mint a cikk írójának (Samu Józyef) A "pofonegyszerûség" a telepítésig érvényes, de két gép közötti összekapcsolódásig nem sikerült eljutnom. ADSL, router mögött mûködõ gépekkel. Ahogyan megnéztem a program saját honlapját és az ottani forumot azt tapasztaltam, hogy nem én vagyok az egyetlen béna felhasználó jelölt, nagyon sokan panaszkodnak, hogy a fájlmegosztást nem tudják megvalósítani, csak a játékok mûködnek. A különbözõ tûzfalak beállítását tételesen tárgyalják a fórumban (ezt csak azért jegyzem meg, mert a cikkben az áll, hogy mûködõ VPN-t kínál anélkül, hogy telepítésekor tûzfalak, DHCP.... stb) Véleményem szerint a cikk hangvétele ("pofonegyszerû") nem felel meg a valós helyzetnek. Üdvözlettel: Németh Attila
Netkaloz Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Üdv Mindenkinek! Kicsit megkésve, de sikerült idõt szakítanom a DVD-melléklet átbogarászásra. Azaz, csak próbáltam, mert a lemezmellékletet nem tudta beolvasni egyik optikai meghajtóm sem, olyannyira, hogy csak egy reset segített, mert egy kiadós holtpont alakult ki a gépemben. Simán rakjam be egy borítékba és küldjem be a szerkesztõség címére és várhatom a cserét, vagy mást is kell tennem. Szerencsére még nem fordult velem elõ ilyen baleset. Köszönöm elõre is a választ!
Recommended Posts