huand Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Sziasztok! CrystalView vagy TFT képernyõ? Van-e tapasztalatotok abban, hogy melyik úton érdemes elindulni? A FijitsuSiemens CrystalView tényleg nagyon éles, tiszta képet ad, és a gyártó szerint ,,...CrystalView kijelzõtechnológiával fehérebb a fehér, élénkebbek a színek, minden élesebb és tisztább, ráadásul nappali fény mellett is láthatóbb a képernyõ.", de cserébe minden háttérfény rendesen tükrözõdik a kijelzõn, ami engem zavart, mikor boltban megnéztem. Mellette volt egy másik gép, a ,,régi" TFT kijelzõvel, ott pont fordítva, a látható kép nem volt olyann ragyogó, de persze egy darab lámpát, vagy más fényforrást nem láttam visszatükrözõdni. Ha van tapasztalat, légy szíves osszátok meg velem. Höszi! András
ProFiler Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Ez csak a gyártó elnevezése. Ez is ugyanúgy TFT kijelzõ, csak tükrözõdõ felületû, így sokkal élénkebbek a színei és kontrasztosabb a képe. De ez már nagyon régi találmány és nem az FSC találta ki. Pont az övüké az, amit egyátalán nem is ajánlanék. Ha már ilyen TFT-t akarsz, akkor egy Sony OnyxBlack paneles TFT monitor sokkal jobb választás. Ciao.
huand Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Köszi! Ez a fényes kijelzõ nem azonos a WXGA-val? Melyik gyártónak van még ilyen kontrasztosabb tft-je, pl. hp vagy ibm (lenovo)? A sony eddig csak a design miatt tetszett, de mûszaki szempontból nincs tapasztalatom, nem olyan régi motoros ebben a szakmában és az ára is derék. Köszi a segítséget.
ProFiler Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 A WXGA a képernyõ méretformátumát jelöli. Azaz konkrétan Wide XGA, azaz szélesvásznú kijelzõk. Ezek képaránya általában 16:10. Ilyen fényes felületõ kijelzõje nagyon sok gyártónak van még. Pl. Acer, Xerox, stb. Azt azért kikérem magamnak a Sony nevében, hogy a szakmában nem olyan régi motoros. Szinte mindenben õk voltak az elsõk ezen a téren. Még a tükrözõdõ paneles monitorokat is õk fejlesztették ki legelõször. Ciao.
huand Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Bocs Sony, most tanulom a tudományt. Viszont nem az õ nevük volt az elsõ, amit notebookkal kapcsolatban megtanultam.
ProFiler Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Épp a Sony notebookjaiban debütált legelõször ez a technológia. De mindegy, nem a Sonyt dícsérem, csak mondom. Ciao.
Recommended Posts