Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

CrystalView vagy TFT képernyõ?

Van-e tapasztalatotok abban, hogy melyik úton érdemes elindulni?

A FijitsuSiemens CrystalView tényleg nagyon éles, tiszta képet ad, és a gyártó szerint

,,...CrystalView kijelzõtechnológiával fehérebb a fehér, élénkebbek a színek, minden élesebb és tisztább, ráadásul nappali fény mellett is láthatóbb a képernyõ.", de cserébe minden háttérfény rendesen tükrözõdik a kijelzõn, ami engem zavart, mikor boltban megnéztem.

Mellette volt egy másik gép, a ,,régi" TFT kijelzõvel, ott pont fordítva, a látható kép nem volt olyann ragyogó, de persze egy darab lámpát, vagy más fényforrást nem láttam visszatükrözõdni.

Ha van tapasztalat, légy szíves osszátok meg velem.

Höszi!

András

Posted

Ez csak a gyártó elnevezése. Ez is ugyanúgy TFT kijelzõ, csak tükrözõdõ felületû, így sokkal élénkebbek a színei és kontrasztosabb a képe. De ez már nagyon régi találmány és nem az FSC találta ki. Pont az övüké az, amit egyátalán nem is ajánlanék. Ha már ilyen TFT-t akarsz, akkor egy Sony OnyxBlack paneles TFT monitor sokkal jobb választás.

Ciao.

Posted

Köszi!

Ez a fényes kijelzõ nem azonos a WXGA-val?

Melyik gyártónak van még ilyen kontrasztosabb tft-je, pl. hp vagy ibm (lenovo)?

A sony eddig csak a design miatt tetszett, de mûszaki szempontból nincs tapasztalatom, nem olyan régi motoros ebben a szakmában és az ára is derék.

Köszi a segítséget.

Posted

A WXGA a képernyõ méretformátumát jelöli. Azaz konkrétan Wide XGA, azaz szélesvásznú kijelzõk. Ezek képaránya általában 16:10.

Ilyen fényes felületõ kijelzõje nagyon sok gyártónak van még. Pl. Acer, Xerox, stb.

Azt azért kikérem magamnak a Sony nevében, hogy a szakmában nem olyan régi motoros. Szinte mindenben õk voltak az elsõk ezen a téren. Még a tükrözõdõ paneles monitorokat is õk fejlesztették ki legelõször.

Ciao.

Posted

Bocs Sony, most tanulom a tudományt.

Viszont nem az õ nevük volt az elsõ, amit notebookkal kapcsolatban megtanultam.

Posted

Épp a Sony notebookjaiban debütált legelõször ez a technológia. De mindegy, nem a Sonyt dícsérem, csak mondom. :)

Ciao.