Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MySQL

h.arpad

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A mysqlhotcopy paranccsal csináltam az egyik adatbázisomról backup-ot... Igen ám, de fogalmam sincs, hogy a backup-pal kapott könyvtárból hogyan állítsam vissza az adatbázist. Szükség lenne rá, mert újratelepítettem a Linux-t, amin a MySQL kiszolgáló volt.

Posted

mysqldump-ot használj, és kacsacsőrt!

• 4 years later...
[OP]Destroy-man
Posted

A MySQL hol, vagy milyen fájlban tárolja az adatbázisokat? Egy sikertelen frissítés után összeomlott a MySQL, és most helyre kellene állítanom.

A serveren van egy kiterjesztés nélküli ibdata1 nevû fájl a MySQL Datafiles mappában, de azzal nem tudom, hogy mit kéne kezdeni, hogyan tudnám onnan visszaimportálni az adatbázist, és lehetõleg a felhasználókat is (de ez a legkevesebb).

A serveren egy Win 2008 R2 x64 fut. Az 5.1-es MySQL lett volna frissítve 5.5-re, de mint kiderült (több visszajelzés, és saját tapasztalat alapján), hogy az 5.5 nem mûködik.

Posted

Elvileg a data mappán belül, adatbázisonként külön mappákban vannak az adatok. Pontosabban az én MyISAM-os adatbázisom és tábláim így tárolódnak...

[OP]Destroy-man
Posted

Nekem InnoDB formában voltak a fájlok, és data mappám nincsen. :( Igaz a telepítõ okos módon törölte az elõzõ MySQL-t. :S

• 5 months later...
Posted

Üdv.

Most nem tudom hogy ez a mysql hibája-e de itthon frissítettem a phpbb-t, itthon semmi gond nincs vele. Viszont amikor atw-n be akarom importálni az sql fájlt akkor ezt dobja vissza:

SQL-lekérdezés:

--
-- Adatbázis: `mg42`
--
-- --------------------------------------------------------
--
-- Tábla szerkezet: `phpbb_acl_groups`
--
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `phpbb_acl_groups` (
`group_id` mediumint( 8 ) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
`forum_id` mediumint( 8 ) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
`auth_option_id` mediumint( 8 ) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
`auth_role_id` mediumint( 8 ) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
`auth_setting` tinyint( 2 ) NOT NULL DEFAULT '0',
KEY `group_id` ( `group_id` ) ,
KEY `auth_opt_id` ( `auth_option_id` ) ,
KEY `auth_role_id` ( `auth_role_id` )
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8 COLLATE = utf8_bin;

A MySQL mondta: Dokumentáció
#1046 - 

Nem értek adatbázisokhoz úgyhogy ez nekem kb nem mond semmit, az itthoni szerver 5.5.23 verziójú az atw-s meg 5.0.45.

Előre is köszi a segítséget :) .

Posted

Az 1046-os hiba azt jelenti, hogy nincs adatbázis kiválasztva.

Posted

Hm, phpmyadmin kihagyta volna? Most már benn van az adatbázis neve de így meg ezt kapom:

Hiba

SQL-lekérdezés:

-- -- A tábla adatainak kiíratása `phpbb_acl_options` -- INSERT INTO `phpbb_acl_options` (`auth_option_id`, `auth_option`, `is_global`, `is_local`, `founder_only`) VALUES (1, 'f_', 0, 1, 0), (2, 'f_announce', 0, 1, 0), (3, 'f_attach', 0, 1, 0), (4, 'f_bbcode', 0, 1, 0), (5, 'f_bump', 0, 1, 0), (6, 'f_delete', 0, 1, 0), (7, 'f_download', 0, 1, 0), (8, 'f_edit', 0, 1, 0), (9, 'f_email', 0, 1, 0), (10, 'f_flash', 0, 1, 0), (11, 'f_icons', 0, 1, 0), (12, 'f_ignoreflood', 0, 1, 0), (13, 'f_img', 0, 1, 0), (14, 'f_list', 0, 1, 0), (15, 'f_noapprove', 0, 1, 0), (16, 'f_poll', 0, 1, 0), (17, 'f_post', 0, 1, 0), (18, 'f_postcount', 0, 1, 0), (19, 'f_print', 0, 1, 0), (20, 'f_read', 0, 1, 0), (21, 'f_reply', 0, 1, 0), (22, 'f_report', 0, 1, 0), (23, 'f_search', 0, 1, 0), (24, 'f_sigs', 0, 1, 0), (25, 'f_smilies', 0, 1, 0), (26, 'f_sticky', 0, 1, 0), (27, 'f_subscribe', 0, 1, 0), (28, 'f_user_lock', 0, 1, 0), (29, 'f_vote', 0, 1, 0), (30, 'f_votechg', 0, 1, 0), (31, 'm_', 1, 1, 0), (32, 'm_[...]

A MySQL mondta: Dokumentáció
#1062 - 

Posted

A hibakód szerint két rekord ID-ja vagy egyedinek megjelölt mezője megegyezne.