Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hang anomália

Recommended Posts

Posted

Üdv!

egy Athalon XP 2800+ procival, 2x256 MB memóriával, ati 9600pro VGA karival, ASUS A7N8X nForce2-es alaplappal rendelkezõ gépen fodrul elõ ezen igencsak érdekes anomália: a windows alatt az összes wma formátumú hang igencsak torzítva játszódik le, legyen *.wmv videó vagy síma hangfile (az mp3 és a többivel nincs baj). elõsször arra gondoltam, hogy az XP-ben lehet a hiba, úgyhogy újratelepítettem a windowst, de nem múlt el a baj. ezután megpróbáltam azt, hogy egy új hangkártyát raktam a gépbe (SB audigy 2). de a probléma megmaradt. idõvel felfedeztem azt, hogy az Mplayer-rel való lejátszáskor a hang problémamentesen lejátszódik (gondoltam megnézem linuxban is, ott szintúgy nem volt baj :?: ). ezután gondoltam még arra is, hogy memóriaprobléma, vagy proci. de a memtestet (bootcd-s) majd a prime-ot hiba nélkül teljesítette 3-4 órán át (többet nem volt kedvem futtatni). ezután gondoltam arra, hogy talán a Vista alatt nem jön elõ a baj, de elõjött. és a probléma az, hogy a gép felhasználója ragaszkodik a windowshoz (és azokhoz a nyomorult wma-khoz), úgyhogy valahogy meg kéne csinálni a hangot

valakinek van tippje, hogy az "anomáliám" mitõl lehet???

Posted

A hangvezérlõ drivere van fenn, vagy az XP-ét használod? Friss telepítés után is ezt csinálja?

Ciao.

Posted

Mivel az XP nem ismeri se az alaplapi, se a SB hangkártyát, így nyílván a gyáriakat használom. és igen, a friss telepítés után is csinálja. De hogy csak egy bizonyos hangkódolásnál csinálja ezt, nem fogom fel...

Posted

Nagyon driver-gyanús nekem ez a probléma. Esetleg frissebbet nem néztél még hozzá?

Ciao.

Posted

Új driverrel nem próbáltam még, de nagyon gyanús, hogy nem is oldódna meg a probléma azzal, mert mint írtam, két különböző hangkártyával (integrált és SB) próbáltam, ráadásul az integráltnál mindig a legújabb driverrel, és mindig ugyanez jött elő...

mindenesetre megpróbálom azzal is.

Posted

Valóban nagyon furcsa. Ugye eredeti, normális XP van a gépen? Mármint ezt azért kérdezem, mert egyes csicsázott kalóz verziókkal szokott hasonló probléma lenni.

Ciao.

Posted

Igen, teljesen eredeti verzió. Továbbá a Vista is az volt. (mire nem jó az MSDNAA :P)

Amúgy a driver nem oldotta meg.

Posted

Az eszközkezelõ ugye nem jelez semmi problémát a hangkártyánál?

Ciao.

Posted

pontosan, semmi problémát nem ad ki az se. a gép magától észre se veszi, hogy sántít a dolog. és csak a wma-knál, windows alatt. linuxal nincs ilyen baj. lehet, hogy a windows media codecet kéne valahogy frissíteni, mert ha mplayert (windows verzió) vagy linuxot használok, a probléma is eltûnik. (de szeressük a netes streamelt videókat, a fele wmv.)

arra is gondoltam, hogy esetleg a *.wma fileokkal van a baj, de másik gépen problémamentesen lejátszódtak.

a végén arra jutok, hogy átállítom az egész gépet linuxra, csak a felhasznáûlója ahhoz nem konyít...

Posted

Akkor már nekem sincs több ötletem. Elég rrejtélyes. De lehet, hogy igazad van és a hangfájlokkal van gond...

Ciao.

Posted (edited)

Szasztok!

Nekem az a problémám hogy BIOS frissítés óta nincs hang az integrált hangkártyával.Vettem egy c_media 8738 as hangkarit de azzal nem szól minden játéknál

Ha valaki tudsegíteni küldjön egy e-mailt ;)Ezért van a fórum. Emailben nem kérünk segítséget!

Edited by ProFiler
  • 2 weeks later...
Posted

Nekem, ha bekapcsolom a hangszórót, akkor valami hülye hangot ad ki. (olyan, mintha valami nagyon mély hangon ciripelne, de néha hangosan zúg.)Ez amúgy csak akkor van, ha nincs semmiféle zene vagy ilyesmi. Nem alaplapi hangkártya. :?:

Aki tud segíteni az írjon vissza minél hamarabb!!! :Sír:

• 5 months later...
Posted

Sziasztok!

Lenne egy problémám amin már csak ki segithettek.:(

Van egy zsir uj fujitsu siemens amilo pro v3515 os notbookom amire felraktam az xp-2.sp-vel es hat nagyon nincs hangom.... A drivers dvd amit adtak természetesen tartalmaz egy drivert hozza de azt nem engedi felrakni--->az illesztoprogram nem telepitheto, nincs megfelelo eszkoz.... hat ez erdekes mert intgralt a dolog megneztem a via ac'97 hangvezérlõnek nincs illesztoprogija azt nem akarja felrakni... probáltam letolteni nem volt jo probáltam automatikusan nem jo probaltam dvd-rol nem jo letoltottem hozza relatech cuccot nem jo allandoan: az eszkoz nem indithato (kod:10) A vicc az az egészben hogy ha meg hangfalat adok neki akkor szol. Ha fejhalgatot vagy semmit akkor nincs eszkoz... nem tudjatok mit lehetne csinalni hogy menjen az a trágya via ac'97??? Szerintem akkor megoldodna minden.... lecci segitsetek mar teljesen ki vagyok bukva:(:(:(:(:(:(

Posted

@ antalorsi: Próbálj ki egy másik hangszórót. ;)

@ Atani: a Fujitsu Siemens gépekben a Realtek hangvezérlõ chipet bizony igen nehezen lehet felrakni az XP alá. Az SP2-es XP alá tedd be a driver DVD-t, hagyd, hogy mindent felrakjon magától. :)

Posted

Fujitsu!

ugy probaltam eloszor:(:(:(:( akkor sem akarja felrakni az audiot:(:(:(

az illesztoproram nem telepitheto nincs megfelelo eszkoz....

Posted

Van egy hotfix a driver DVD-n, azt kell felrakni, mint egy Windows-frissítést. De hogy a te DVD-den hol van ez a frissítés, azt nem tudom. :hááát:

Egyébként ha írsz egy illedelmes levelet a problémáról az egyik Fujitsu Siemens szerviznek, és kirakod az ékezeteket, akkor nagy valószínûséggel megosztják veled, hogy hol találod a kérdéses hotfixet. ;)

Posted

Kedves Fujitsu!

Az összes hotfix fenn van a gépen ami rajta van a dvdn. Még sem jó a driverek közül az audiot nem akarja felrakni ezt: Conexant High Definition Audio 3.30.0.50 erre ha elkezdem felrakni kiirja hogy ehhez az illesztõprogramhoz nem található eszköz. Az eszközkezelönél pedig amikor még csak nagy sárga kérdõjel van a PCI Decive van akkor nem talál hozzá semmit sehol sem. Ha manuálisan akarok hozzá tenni illesztõt akkor VIA AC'97(hangvezérlõ) ezt lehet választani. Ha kiválasztom, akkor: hiba merült fel a telepités közben ezért nem telepithetõ (kód:10) ennyi. És nem jó neki semmi... Nem lehet hogy tényleg hardware hibás? Másik kérdés: ha vistát raknék rá megoldódna probléma, vagy az nem is jó erre a gépre?

Posted

Mivel nem tudom a géped specifikációját, ezért nem tudom megmondani, hogy elfutna-e rajta a Vista.

De mondom, szerintem írj az egyik Fujitsu Siemens szerviznek, õk biztosan megmondják, hogy mit kell tenni ebben az esetben. Mert itt két lehetõség van: vagy nincs megfelelõ driver a DVD-n, vagy hardverhiba, bár ezt azért nem hiszem.

Nekem sem akart feltelepülni a hangkártya a Fujitsu gépemen, de aztán addig-addig telepítgettem a driver DVD-rõl, amíg feltette a hotfixet. ;)

Posted

Fujitsu!

Köszi szépen a segitséget. A hotfixek tényleg mind fenn vannak. Az a fránya audio drive nem akar rá felmenni sehogy sem. De akkor majd irok a szerviznek. De szerintem visszaviszem a boltba és megmondom nekik hogy csinálják meg õk akármi baja is van.:) Ha meg tényleg hibás akkor adjon újat. Mást sajnos már nem tudok csinálni. Már elvittem vagy 20 emberhez akik ezzel foglalkoznak és õk sem tudtak vele csinálni semmit... Hát ilyen az én balszerencsém.... Remélem sikerül valahogy a dolog.

Mégegyszer köszi

Posted

Hello! Azt hiszem, megvan a megoldás a hangkártya-problémádra! 8)Link

Itt töltsd le a driver-t, csomagold ki és az op.rendszerednek megfelelõ nyelvet telepítsd fel! Ezután elméletileg mûködnie kell a hangkártya telepítõdnek!

Posted

Koszike a segitesget :) Kar hogy mar visszavittem a szervizbe mert voltr ra garancia szenvedjenek ok alapon... Jol megszivtam mert 1 honapig most nincs gepem... :( De tényleg koszi :)

A fórumon légy szíves használj ékezeteket! <PF>

Posted

Nincs mit, én is jó sokat szenvedtem vele, míg sikerült megtalálnom a megoldás. Szégyen, hogy egy ilyen hibának a megoldását úgy el kell rejteni a gyártó honlapján... Aki teheti inkább ASUS vagy Dell laptopot vegyen! 8)

Posted

Miért? Szerintem nagyon jók a Fujitsu Siemens laptopok. Az igaz, hogy a drivertelepítés nem zökkenõmentes, de ha túljutottál rajta, akkor utána semmi probléma nincs. ;)

De a Dell laptopok tényleg nagyon jók, csak drágák. :)

Posted

Hello! Van egy Compaq laptopom, nemrég újratelepítettem rajta a Windowst. A következõ probléma lépett fel: csak midi formátumu hangokat játszik le, mást nem akar. Az újratelepítés elõtt tökéletesen mûködött a hang. (A win alapból felismeri a hangkártyát, de úgy sem szól. Tettem fel újabb drivereket, azzal sem mûködik rendesen.) Megpróbáltam a win hibaelhárítóval megoldani a dolgot, de a végén mindig azt írta ki, hogy meghibásodott valamelyik hardver. (Pedig tudom, hogy minden jó.)

Remélem tudtok segíteni.