mazda6diesel Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Nem olyan régen cseréltem processzort az Asus A8R-MVP alaplapomba, egy s939 3200+ processzort egy X2 6400+ egységre. A win felismeri, az illesztõjét frissítettem, alaplapi chipset frissítve de szerintem nem megy mind a két mag. Everestet nézem miközben többfajta alakalmazást futtatok egyszerre, és mutatja, hogy mindig csak a 2. számú mag dolgozik 100%-on. Kibróbáltam több alkalmazást is egyszerre: Nero, Windows Media Encoder, töredezettségmentesítés, víruskeresés és kémprogramirtás. Az everest szerint csak a 2. mag fut de az maxon az elsõ magnak 0% a kihasználtsága. Van Valami ötlet/tipp/rejtett beállítás aminek utána kellene néznem? Nincs Valami processzortesztelõ progi amivel jól meg lehetne izzasztani?
Gereby Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Telepítetted már újra a windowst? (Ha jól tudom, a windowsnak már a település elején tudnia kell, hogy van-e több szál, vagy nincs.)
mazda6diesel Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Nem telepítettem újra a win-t.Legközelebb ha rendszert telepítek az már a Vista lesz. Kb 2 két hét még meglesz, ennyi idõre pedig nem szeretnék már xp telepítéssel foglalkozni. A Vista telepítés megoldja majd? Egyéb ötlet?
Gereby Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Szerintem igen. Mert a windows csak kezdettõl tud felállni 1 vagy 2 szálra. (x64-es XP kérdezgette mindig a telepítés legelején, hogy milyen legyen, mivel nem tudja meghatározni, illetve blite-ban is láttam ilyen opciót.) Ha a vista is gázos lesz, akkor bizony hibás lehet a proci.
Soma01 Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Nem tudom, hogy ez mennyire van így. De tény, hogy én is úgy telepítettem az XP-t, hogy már a 2 magos proci volt benne és megy is Mindkét mag. Azóta csak ramot raktam bele. Amiatt remélem nem kell újra raknom az XP-t!!
mazda6diesel Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Újratelepítettem az xp-t és utána az illesztõprogikat, és most nem tudom mi van Ugyanis a 2.20.405-ös Everest szerint megint csak a 2. mag dolgozik viszont az xP feladatkezelõje szerint megy szépen mind a kettõ. Na most akkor kinek higgyek? Van Valami progi erre?
mazda6diesel Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Az micsodi? Most fut. 50 százalékon áll a feladatkezelõ, 60 és 79% között az everest. Utána elindítottam még egy Spybot-ot és most a feleadatkezelõ szerint 100% a proci használat, mindkét grafikon a plafont verdesi, az everest szerint csak a 2. mag megy 100%-on az 1. mag 0%.
mazda6diesel Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Nem tudom hogy mikor adták ki, a névjegyén az van hogy 2.20.405-ös.
mazda6diesel Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 (edited) Szeretnék friisíteni már rég óta, de nem találok csak fizetõset. Azt hiszem az ingyenes otthoni verz. megszünt. Azért köszönöm a sok segítséget! Találtam egy újabb verziót, s mostmár az is mutatja, hogy mind a két mag "pörög" szépen! Szerintem is kellett hozzá a win frissítés mert most tényleg gyorsabb minden! Mégegyszer köszönöm! Edited March 27, 2007 by Bazs1981
ateens Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Látom itt egy topic az X2-es mag teljes beindítására. NEkem is csak az egyik mag dolgozik az everest szerint, a fájlkezelő pedig nem hoz ki külön 2 magot. Akkor újra kell ezekszerint telepíteni a windowst. Nekem nem 64bites windowsom van, de feltételezem azért ez is fel tudja ismerni? Illetve milyen progival tudnám ellenőrizni a magok dolgozását? Mert nekem is az everestnek csak a home verziója van meg, ami elé régi és ebből nincs több frissített ingyenes kiadás.
Gereby Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Ha 64Bites a procid, akkor meg pláne telepítsd újra. Mert én ezt a dolgot pont 64bites windowson láttam. Az elején tudnia kell a windowsnak, hogy most dupla vagy nem dupla.
ateens Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Újra telepítettem a windowst, de az everest szerint megint csak a második mag dolgozik. Lehet az everest nem jó? Vagy esetleg a proci? Bár ez utóbbit kétlem. Mivel tudnám ellenõrizni? Bár a gép munkája közben sem hinném, hogy menne az elsõ mag. Most bekapcsoláskor az everest szerint második mag 100%-on ment, az elsõ pedig 0%.... Mi lehet?
ateens Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 A speedfan nevü progit feltettem és ez szerint mindkét mag dolgozik. Most akkor melyiknek higyjek? Everesthome vagy speedfan? LEtöltöttem az everest ultimate demo trial verzióját, és ez is azt jelzi, hogy mindkét mag mûködik. Akkor a home edition annyira régi, hogy képtelen a pontos mérésre?
arpsoft Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 A wikipedia szerint az Everest a 3.5 verziótól tudja normálisan kezelni a két és többmagos gépeket: Support for dual-core and quad-core Intel Core 2 processors (since version 3.50)
ateens Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Sikerült beszereznem egy 4.0-ás verziót és ez már szépen jelzi a magok mûködését A régi verzió átvert A manchester magokról mi a véleményetek?
zorzy Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Sziasztok nekem az lenne a kérdésen, hogyha kicserélen a 3ghz. hyper treadingos p4esemet egy 3ghz. dual core procira, akkor igaz az hogy, pl olyan progiknál amik nem használják ki a két magot, még lassab is lehet? Leginkább video konvertálásra használnám. (Convertxtodvd) Az alaplap támogatja a dual coret, de a core 2 duot nem. Még annyít, hogy a everest ultimate szerint a hypert.-nél mindkét egység dolgozik ez jó elõjel hogy a dual corenel is fog? Elõre is köszönöm!!!
Gereby Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 @ateens: A manchester magok nem a legjobbak, de nem is a leggagyibbak. Szerintem jók. @zorzy: Ha ugyan olyan magokkal, órajellel veszed a dualcore-t, akkor nem lesz lassulás. Ha kihasználod, akkor gyorsabb lesz a géped. A Hyperthreading meg parasztvakítás.
zorzy Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Köszönöm! Csak azért kérdeztem mert az egyik boltba azzal riogattak hogy ha a progi nem birja kihasználni akkor picit lassab lesz.
zorzy Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Ja és hadd kérdezzem meg hogy ilyen cserénél (3ghz p4-rõl 3ghz dual core) jelentõs e a sebességnövekedés, vagy elhanyagolható?
Gereby Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Ha kihasználod, akkor igen nagyot, ha nem, akkor semmi.
zorzy Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Sziasztok! Azt vettem észre,hogy néha az xp csak az elsõ magot látja a dual core procinál. Az újraindítás segít, de miért csinálja?
Recommended Posts