Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Én az YPbPr + stereo RCA -ra szavaznék ránézésre de nem tudom, ha valaki megerõsítene vagy cáfolna megköszönném.

Posted

Mivel hogy ezt ezekhez találták ki, ezért ez a legjobb. Nem?

Posted

Nem tudom. Beszélgettünk róla és van aki az AV csatlakozót tartja a legjobbnak mondván hogy az, RGB átmenetet tud. Én azt mondom hogy az be sincs kötve, lehet hogy még tüske sincs a csatlakozón. Lehet hogy van olyan amin be van kötve, kérdés hogy a tv képes-e RGB jel fogadására az AV-n keresztül? Mindenesetre az én gyári AV csatlim az olyan vastag burkoló kábelen megy mint egy koax. Ebbe kéne hogy legyen 3 árnyékolt koax a képnek és még két árnyékolt vezeték a hangnak, amit aligha hiszek. Ráadásul a tüske ami benne van számomra nem túl megnyerõ, egy kicsit kimozdul a csatli valamelyik irányba és máris kontakt hibás. Szerintem azon egy árnyékolt koax megy két árnyékolt hang vezetékkel. Ezt lehet helyettesíteni a CVBS-el, ami már magabiztosabb csatlakozási pontot létesít lévén hogy RCA. Ugyanakkor az S-Video ugyanezt tudja , csak éppen a hangot nem viszi át, ugyanolyan rossz kötéssel vagy még rosszabbal mint az AV. Ennek ellenére a nootebook-omon olyan S-vid van amin van hang kimenet is, no de hova dugjam be? A Dell ehhez biztosít egy CVBS-re átalakítót és így ügye akkor már ugyanott vagyunk, mindössze nem foglaltunk annyi helyet. Minõségi csatlakozóknál viszont úgy áll a foglalatba a dugó mint Katiba a gyerek. Kérdés hogy hányadik vásárlása és átverésre jutunk ilyenhez. YPbPr komponens jónak tûnik mert RCA lévén erõs csatlakozási pontot létesít mindkét oldalon, és minden pontja árnyékolt vezeték (elvileg).

Hogy melyiket mihez találták ki nem tudom.

Az AV-t hagyományos TV-khez gondolnám, videózáshoz, ráadásul a TV automatikusan képes átváltani video üzemmódba ha az AV-n az erre kitalált parancs megérkezik.

Az S-Video? Nem tudom. Talán Super Video VHS? Passz.

A CVBS? Szintén nem tudom talán az AV-nál átviteli módokban kevesebbet tudó de minõségben jobb, célirányos, komolyabb csatlakozási felületet nyújtó változata. Nem tudom min lehetett elõször.

Komponens? Ha azt mondod DVD-hez és LCD TFT-hez találták ki, és ez a legjobb én elfogadom.

Amúgy ezek csak a sejtéseim senki nem mondta és nem olvastam sehol.

Ezért kérdezem.

Posted

Amúgy ezek csak a sejtéseim senki nem mondta és nem olvastam sehol.

Ezért kérdezem.

Posted

Nos állítólag az EuroAV a legjobb mert az tud RGB-t is az YPbPr pedig nem ad olyan kitûnõ színhûségû képet. Ez egy újabb verzió, kiváncsi lennék mi az igaz.

• 2 weeks later...
Posted

Na szóval, a megoldás. A komponens YPbPr csatlakozó eredményezi a legjobb képminőséget, mivelhogy ez progresszív letapogatást támogató TV-nél szebb, kontúrosabb, élethűbb, színesebb élményt tud nyújtani az AV-val szemben. Vettem is egy ilyen csatlit és döbbenet, ég és föld. Szenzációs a minőség különbség, igaz majd 8000 Ft volt a stereo scart-al együtt de megérte. Persze az ár nagy mértékben függ a minőségtől is. Ennyi. Ha nincs hozzászólás márpedig már nem nagyon van, szerintem a téma zárható is.

ui: írtam a samsungnak és Ők súgtak egy kicsit.

Posted

Jó drágán vetted. Media Markt? :pislog:

A témát nem zárom le, mert nagyon köszi a tippet, és a hozzászólást. Ez másoknak is jól jöhet még. ;)

• 1 month later...
Posted

Helló! Nem biztos hogy jó helyre írok, de talán ideillik. Van egy LCD tévém rajta 1 HDMI bemenet amire most egy DVD lejátszó csatlakozik. Szeretnék egy asztali DVD felvevõt is rákötni ami szintén HDMI csatlakozós. Létezik-e HDMI elosztó amire egy bemeneten két eszközt lehet csatlakoztatni? Nem szeretném állandóan a kábeleket cserélgetni. Elõre is köszönöm a segítséget.

sirfrancisd
Posted

Hali!

Természetesen van ilyen kis kütyü; egy kis dobozka az egész, a neve HDMI-Verteiler(Switch) (sorry a németért, de én még idehaza nem találkoztam ilyen szerkezettel ;) ), ezt írd be a google-ba, és kapsz pár találatott ;) . Az ára kb. 290 euro körül van +/- pár euro. Nem a legolcsóbb, de a HDCP elektronikája és a kényszerítõ helyzet megdobja az árat. ;)

Ciao!

Posted

Helló! Köszönöm a segítséget mindjárt megkeresem. Én valami egyszerüre gondoltam mint az Euro-Scvart elosztó olyan Y forma.