mol70 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Sziasztok! Kérem ha valaki tud segíteni, írjon !!! Probléma a következő: Vettem egy mp3/mp4 lejátszót valakitől mindegy… egy ismerősöm gyerekének,én csak a bonyolító voltam. No name ,4 GB-ra volt hirdetve megjött, pöpec minden oké, öröm . Néhány nap mulva hív a kissrác: eltünt róla 3 GB!!! Az is rendben van hogy softveres 4 GB nem hardveres, de a saját progijával sem tudom visszaállítani az eredeti állapotot. Ért valaki ezekhez az új kütyükhöz ? Annyira vágok hozzá hogy partíció meg minden, de nem árulják el, vagy nem tudják mit csináltak vele, (mármint a gyerekek) Így most 944 MB a tényleges tárhelye semmi nyoma a 4GB-nak ,de origiba mutatta a 4,4 GB-ot. A partition magic hozzá sem nyúl, a Compuapps amit ajánlott valaki nem enged vele csinálni semmit.Hülyére meg nem merem formázgatni, hátha a saját softvere is eltűnik. Lényeg az hogy a gyereknek így nem kell, nekem kellett kifizetnem 16000-be,-amihez tegyük hozzá- 1 GB 16-ba elég gáz, még akkor is ha video rádió meg minden…
cölöp Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Több ismerősöm járt már így a Vaterán vásárolt ilyen hogy úgy mondjam, már bocs, de kacatokkal. Még egyiküknek sem sikerült visszaállítani 4 gigára. Fogadd el, hogy ez sajna becsapás! Próbáld meg, hátha az eladó visszaveszi, bár nem arról híresek. Sajnos. Sőt, ha reklamálni mersz, még ő van felháborodva, és negatívot ad. Egyébként a megfejtésre én is kiváncsi lennék, már ha van.
Soma01 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 De hogy tünik el? Magától? Vagy formatáljátok? Eleinte felmegy rá fizikailag a 4 giga, csak késõbb romlik el?
ProFiler Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Ezt a Sony úgy oldotta meg, hogy x GB tárterületre tömöríti a zenefájlokat és csak úgy fér rá n× x GB. Ciao.
ToM2oo4 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Üdv! Viszont ezeknél ez nem olyan megoldás, mint a Sony esetében. Egyik haveromnak is ilyesmi lejátszója van (tipikus iPod koppintás kínai módra), 4 GB helyet jelez, de csak 1 GB-t lehet rá valójában másolni, a többi csak "kamu" tárhely, ha oda másol valamit, akkor az csak úgy látszik, mint ha ott lenne, de valójában csak egy fájlrendszer-bejegyzés. Ez valami nagyon cseles dolog lehet, a lényege talán csak annyi, hogy ha valaki elsőre rá néz, akkor örülhessen, hogy "hú, de jó, van 4 GB tárhelyem!".
kamilla22 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Hali mol70! Olvastam a történetedet az mp4 lejátszóval kapcsolatban és az lenne a kérdésem, hogy milyen tipusú volt a lejátszód vagy hogy hogy nézett ki. Én ugyanis az imént jártam a teszvesz oldalán, ahol majdnem megvettem egy ilyen 4gb-s kütyüt. Aztán mikor nem sikerült a licitem, utánanéztem a neten, hogy vajon hol-mennyiért árulják ezt a cuccot. Mint kiderült, egyfelöl nem volt konkrét márkája - legalább háromféle néven találtam meg a lejátszó képét - másfelöl pedig 4gb-os változatban sehol nem kapható - a vaterán és a teszveszen kívül. Ráadásul ha jól láttam már legalább 10-15 ember megvette ezt a változatát a lejátszónak - bár konkrétan még nem panaszkodtak az eltűnt gigák miatt. Te 16.000 Ft-ért vetted a cuccot, a liciten eladók pedig 14.000 Ft-os minimáláron adják ezeket. (Boltban a 4gb olyan 30.000 Ft körül van...) Elvben stimmelhet is a dolog. Szóval lenne esetleg még Valami infód a lejátszóról? Mert nem akarok úgy járni, ahogyan sajnos te jártál. Valaki tud valamit még ezügyben? Köszi!
cölöp Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Ezen az oldalon le van írva a memóriahelyreállítás menete, és van hozzá programocska is.
lordrake Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Hali! Nekem is hasonló a gondom formázás után 4 gigáról 2 gigára csökkent a kapacitása. Ez nagyon bosszant, de sehogy nem sikerül vissza hozni ezen az oldalon amit írtak megpróbáltam de nem sikerült. A formázást NTFS rendszerû géppel csináltam. Az MP4 FAT32-be volt eredetileg én annyiba is hagytam nem változtattam.Ezzel kapcsolatban olyat halottam ha így formázom akkor csökkenti a méretét tehát ha FAT32-es géppel formáznám és nem bántanám a rendszerét akkor megmaradna? MP4 adatai : mp3 player LSC_91N110V_A1 2007.10.11 9.1.52 2002.01.09 Válaszotok elõre is köszönöm remélem tudtok segíteni. Üdv Dávid!
Recommended Posts