Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Illuminatus Opus VS Neobook


alfonz

Recommended Posts

alfonz

directX-n alapuló, multimédia-fejlesztõ program

 

interaktív multimédiás kiadványt – oktatási anyagot, prezentációt, elektronikus könyvet, képeslapot, magazint, játékot, vállalati bemutatót – készíthetünk néhány egyszerû lépésben, programozási ismeretek nélkül (is). A kiadvány tartalmazhat formázott (rtf) szöveges fájlt, képet, hangot, zenét, animációt, interaktív szabályozót, böngészõt, hipertextes kapcsolókat, és más grafikus elemeket. Az elkészült kiadvány éppen úgy fog kinézni, mint bármilyen más windows-os program, amit floppy lemezen, CD-n, DVD-n, hálózaton, modemen vagy interneten keresztül, illetve egyéb más módon terjeszthetjük. Az elkészült kiadvány – formátumából adódóan – nem módosítható, nehezen fejthetõ vissza, nem szükséges segédprogram a futtatásához.

 

Ha honlapot szeretnénk készíteni mind a két program beépülõ(Plagin-eket) használ amit html fájl-ból hívatkozik.

 

Neobook: Index.htm,index.pkg

Opus pro: Index.htm,index.ilm

 

Hogy miért inditotam el ezt a témát mert mindkét programból jelent meg ingyenes változat. Pl: illuminatus 4.51 hát most a neobook-os verziószáma nem jut eszembe.

 

Példa programok:

Neobook:képregény, credible programok,

Számológép, E-könyv, Saját készítésû web-böngészõ, Névjegyzék, Jigsaw Puzzle, U.S Presidents Game, SlideShow

 

Magyar leírások:Neobook 4, Neobook 5

 

Teljes (ingyenes program verziók) letölthetõk az alábbi oldalról:

Neobook v3.2+Illuminatus v4.51

 

-Hivatalos honlapok: 30 napos probaverziók letõltése

 

http://www.digitalworkshop.com

http://www.neosoftware.com/

Link to comment
Share on other sites

Garono

aha

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

@alfonz: Köszi, most szedem le a demót.

Link to comment
Share on other sites

Garono

Bocs, amikor írtam, hogy 'aha', még csak az elsõ sor volt beírva a hozzászólásodból. :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

alfonz

@Garono

 

Semmi gond ha valami érdekeset még találok azt majd még beírom, szóval interaktív. A tapasztalataimat

mindig megírom,tegye ezt más is ( Ha másnem majd magamat szórakoztatom )

 

-Mind a két progival lehet Flash-t csinálni itt 1 példa Neobook-al Képregény és 1 teljes kis honlapot lehet grafikával video vagy izgõ mozgó dolgokkal feldobni szereintem 1szerûbb mint más progival.

 

@zsoltchelsea

Ha letöltöted a demot arra vigyázzál hogy amit szerkesztesz az is 30 napig nézheted. Pl: ha honlapot szerkesztesz 30 napig lesz elérhetõ ugyanígy a flash-nél is. De meglehet nézni mit tud a progi mindkét programból jelent meg ingyenes változat ami azt jelenti hogy régebbi verziót lelehetet tölteni.(kevesebbet tud de amit készítesz vele megtudsz nyitni 30 nap múlva is.) ilyen pl: a illuminatus 4.51+Neobook v3.2 legfelül a téma leírásánál megtalálod.

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Köszi az infót. Az ingyenes változat kelleni fog. Nincs pénzem megvenni, ezért jó, hogy tudok az ingyenes, legális változatáról.

Link to comment
Share on other sites

alfonz

@zsoltchelsea Bocs a NeoBook 3.2 SE (Special Edition) sajnos csaka az .exe,.scr (flas-t,html-t nem támogatja) vagyis nem lehet vele honlapot készíteni, csak a NeoBook 4 és a Neobook 5 támogatja a .html formátumba való mentést. Az ingyenes verziok közül a Illuminatus 4.5 ajánlom ha honlapot szeretne készíteni.(Azzal lehet)

 

-Ha bárki tud vagy csinált a Illuminatus 4.5 honlapot nyugotan belinkelheti, vagy ha megtudta oldani a NeoBook 3.2 SE-vel hogy honlapot készített. (plagin stb.)

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Nekem csak beépülõknek kell maximum, nem szeretnék oldalt csinálni. Maximum próbából.

Link to comment
Share on other sites

alfonz

@zsoltchelsea ok. :eszkába::szemöldök:

Link to comment
Share on other sites

alfonz

NeoBook3.2 SE (Free)kiterjesztés: .exe,.scr (Honlapot nem lehet szerkeszteni 3.2-sel csak a 4 és 5 verziókkal)

Saját teszt files: (EXE: Nb3.2SE.exe)

Illuminatus4.51(Free) kiterjesztés: .exe,.htm,.scr

Saját teszt files: (EXE: ilm4.51.exe ilm4.51.ilm) (HTM: ilm4.51.htm ilm4.51.ilz)

-Sajnos ha feltöltöm ftp szervere nem lehet honlapként elérni.(szerintem nem tud hivatkozni a .html a .ilz-re)

de ha vinyóról futtatom akkorm müködik de csak internet explorerrel.

Neobook5.0(30Days)Kiterjesztés: .exe,.htm,.scr

Saját teszt files: (HTM fekete háttér:NB5.htm NB5.pkg) (HTM fehér háttér:NB5+.htm NB5+.pkg)(EXE:nb5.exe)

-Sajnos HTML fekete háttérnél 1 fehér keretet tesz a honlap köré, HTM fehér háttérnél 1 vékony fekete keretet. A honlapokat csak internet explorerrel müködnek egyûtt.

Opus Pro 05 (30Days) A legjobb választás mert Flash és html-be is tud menteni és semmi keret és minden böngészõ tudja olvasni. Ha kész az uj honlapom flash ,html ,exe -be is iderakom (majd az 1ik hozzászólásnál).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
alfonz

A hogy ígértem itt a lapom: Link még csak a Design-ra volt ídõm.

 

Megjegyzés:ha flash honlapot csinálsz opus pro-val arra mindig vigyázz csak akkor mûködnek a linkek ha már Ftp oldalra feltöltöted és böngészõbe behívtad. És ha fleshbe csináltad akkor valószínû hogy egyes animációkat nem jelenit meg. Ha komolyabat szeretnél csinálni akkor presto 2 ajánlom a Digitalworkshoptól.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
alfonz

Kicsit megváltozott a lapom elérése és az oldalam is de ezt is iluminatus opusszal csináltam 100% Flash: http://alfonz64.extra.hu

 

:atom: Elég atom (szerintem). ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
michele

Sziasztok!

 

Segítség! Segítség! Hogyan tudok web publikációt készíteni (Illuminatus Opus Pro v2001b)? A varázslóval nem megy:

Publication>>Publish...>>Create a Web Publication>>kiválasztom, hogy hova mentse>>és a vége: Could not create file!

Link to comment
Share on other sites

alfonz

''Illuminatus Opus Pro v2001b'' hát most nem ezt a verziót használom, de holnap részletesebben utánanézek. Teljes verzió? Nem lejáratos próbaverzió?

Link to comment
Share on other sites

alfonz

Illuminatus opus webszerkesztés:

 

OPUS PRO XE 05 verzió számtól lehet a programban megszerkesztett honlapot flash formátumban elmenteni, ezt is csak megkötésekkel (a programban használt efektek pl:eltûnés,forgás ezeket nem tudja megjeleníteni flash-ben) viszont más Flash-szerkesztõvel(PL:Macromedia Flash-el) készített flashanimációt a programon belül hozzá adhatunk(tehát nem kell a html kódba beilleszteni)viszont aki nem akar animált honlapot csinálni annak tökéletes mert hozd és vidd módszerrel bepakolja a képeket eltudja helyezni ahol akarja, linkeket helyezhet el, vagy zenét és videót is.

 

Elmentheted még html formátumban is, de a programban használt efektek (pl:eltûnés,forgás) csak plagin használatával jeleníthetõ meg. Ez aszt jelenti hogy ha felpakolod egy tárhelyre és valaki beírja a webcímed akkor neki megjelenik egy ablak hogy most letölti a plagint mert különben az oldal nem jeleníthetõ meg, és telepíti vagy nem a plagint (sokan a plagin-ok használatától távol tartják magukat és jogosan mert akár vírus támadásnak is kitehetik a gépüket ha a plagint megfelelõen módosították stb....

 

.ExE formátumba is mentheted ami a program nagy elõnye(erre találták ki) gyorsan egyszerûen megszerkesztheted és bármilyen eltûnés,forgást használhatsz. Pl: kitûnõen használható prezentáció,CD vagy DVD újságmelléklet indító programok létrehozásához (Pc-world) stb. oktató programok stb.

 

Megjegyzés:

hogy miért ajánlóm az illuminatus opust, mert a szerkesztõ felületével még egy kezdõ is elboldogul, és ha profi vagy saját tervezésû képekkel és animációkkal gyorsan és hamar összeállíthatod honlapodat vagy akkár céges honlapot is mert a vevõ kívánsága szerint odarakosgatod a dolgokat ahová akarja. Sorolhatnám a szinte kezelhetetlen vagy hosszú fáradságos munkával elõállítható programokról mint a Macromedia Dreamweaver stb. A honlapomat a grafiakák elkészítése után 2-3 óra alatt összeraktam, ha lesz rá idõm némi animációt is csinálok hozzá.

http://WWW.alfonz64.extra.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
alfonz

Nos van 1 jó hírem ai illuminatus opus 6 verziótól már támogatja a flasht, abban a formában is hogy amikor áttűnésekét csinálsz az már az oldaladon is látni fogod.

 

Tehát amit szerkesztesz az egy az egyben úgy fogod látni az oldaladon mint a szerkesztőben, azt nem is kell mondanom hogy sok újdonság és sok efektet is raktak bele a grafikai dolgokról nem is beszélve. Semmi plagin csak a flash kell az oldalhoz a látvány megjelenítéséhez.

 

Aszem most már a legjobb honlapszerkesztővé nötte ki magát (mondjuk az árán is meglátszik), gyors hatékony, így a látványra nagyobb hangsúlyt tudsz fektetni, hisz erre felé halad a világ, kezdők is elboldogulnak vele.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...