Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PPS-hez zene


Sissii

Recommended Posts

Sissii

Tudna valaki segíteni? PPS-hez szeretnék zenét hozzáadni, de csak WAV-ba engedi, az meg borzasztóan megnöveli a terjedelmet. Azt hallottam a WAV-ot át kell tenni MPEG Layer 3-ba, de hogyan?

 

Köszönöm szépen elõre is!

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

A MPEG Layer 3 tudomásom szerint maga az mp3, és az Office 2003 már engedi beszúrni bemutatóba. Wav-ot konvertálni rengeteg programmal lehet, pl. ezzel is, vagy a Quessential Playerrel, stb.

Link to comment
Share on other sites

Sissii

Köszi a segítségedet TheSaurus, megpróbálom, remélem sikerrel járok.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sissii

Ezt nem jól tudod, az Office 2003 nem engedi az MP 3-at, csakis a WAV-ot.

Úgyhogy továbbra sem boldogulok.

 

Segítsetek légyszi!

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Nálam engedi: Beszúrás -> Mozgóképek és hangok -> Hang fájlból, végül Mentés másként -> Vetítés

Link to comment
Share on other sites

Sissii

De kedves vagy TheSaurus, hogy válaszolsz nekem. Megcsináltam, úgy ahogy írtad, valóban megy a zene, de a kép az elsõ képkockán megragad, nem megy tovább. Tehát mostmár jó a zene, viszont nem mennek a képek, az elsõt mutatja végig.

 

Ne haragudj, de erre is lenne valami ötleted?

 

Köszönöm szépen.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Na. Régen csináltam ilyet, nagyon vissza kellett emlékeznem.

Ha az elsõ diára beszúrtad a zenét, jobb gombbal kattints rá, és kezeld Egyéni animációként. Ekkor a jobb oldalon megjelenik az egyéni animáció sáv vagy mi. Érdemes a zenét rögtön elsõnek beállítanod, hogy azonnal induljon a vetítéssel. A sávon fel vannak ugye sorolva az animált elemek. Kattints jobb gombbal a zenére, és válaszd az Effektus beállításai...-t. Itt a Hatás fülön beállíthatod, hogy mikor induljon és fõleg hogy mikor álljon le. Sajnos a dia számát kell megadni, de csak tudod, hányból áll a bemutatód ;) .

Lehet, hogy van egyszerûbb mód is, én ezt tudom.

Ha idõd engedi, nyugodtan kalandozzál a PP menürendszerében, rengeteg hasznos dologra fogsz rájönni. (Többek között arra, hogy a felhasználók 90%-a a PowerPoint lehetõségeinek 10%-át (se) használja.)

Link to comment
Share on other sites

Sissii

Képzeld! Tökéletesen mûködik.

Nagyon szépen köszönöm és bocsi a figyelmetlenségemért, a dia kockaszámnál valóban 1-es volt, ezért nem ment tovább.

Kérlek ne tarts szemtelennek a telhetetlenségem miatt, még így is kicsit sokallom a terjedelmet, 4 MB a kész bemutató, ebbõl 3 MB a zene. Hogyan lehetne tömöríteni?

 

Köszi, ha tudsz valami megoldást.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Számos lehetõséged van: vagy egy rövidebb zenét választasz és ismétlésre állítod, vagy az mp3-má alakításkor csökkented a bitrátát, egy zenés bemutatónál talán kevésbé fontos a hangminõség.

Amúgy meg 4 MB manapság kutyafüle osztályúnak számít.

Link to comment
Share on other sites

Sissii

Kedves TheSaurus!

 

A bitráta csökkentés nagy segítség volt, sikerült, minden tökéletes volt egész addig, míg a gépemrõl le nem töröltem a zenét. Ugyanis onnantól megszünt a zenei aláfestés.

Elküldtem egy ismerõsömnek is a kész diát zenével, ami nálam gyönyörûen szólt, nála viszont nem volt zene.

Tehát csak az én gépemen mûködött a zene, de csak addig, míg a géprõl el nem távolítottam. Más gépén viszont nem is szólt.

 

Ne haragudj, hogy ennyit nyaggatlak, de nagyon örülök az eddigi segítségednek is, és úgy érzem már csak egy hajszál választ el a teljes gyõzelemtõl.

 

Te olyan okos vagy, kérlek segíts, mit tegyek?

 

Köszönöm szépen, hogy válaszolsz.

 

 

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Az lehet a baj, hogy a PP elmésen nem beillesztette a hangot a bemutatóba, hanem csak csatolta. Magyarul a bemutató, amit elküldtél, egy hivatkozást tartalmaz egy mp3 fájlra, amit le kéne játszania, az pedig az ösmerõsöd gépén - naná - nem létezett.

Olvasd el ezt. Elég részletesen leírja, mit kell csinálnod a végsõ gyõzelemhez.

Már most szólok viszont, hogy ha az egészet 3D-ben akarod kivetíteni Rákosligetrõl a Gellérthegy fölé 5.1 csatornás hangágyú támogatással, abban nem tudok segíteni, mert az zömében hardverprobléma. ;)

Link to comment
Share on other sites

Sissii

Elolvastam a beágyazott és csatolt hangfájlok használatát, értem a különbséget és ezek szerint tényleg én csak csatoltam a hangfájlt, de azt még mindig nem tudom, hogy hogyan tudom beágyazni.

Ne haragudj, hogy ilyen buta vagyok, de akkor most mit csináljak?

 

Köszi a türelmedet, nagyon rendes vagy és tényleg ne haragudj, hogy ennyit szenvedek.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Van egy rossz hírem: a PP csak a .wav fájlokat ismeri el hangnak és azokat hajlandó beágyazni, az .mp3-mat csak csatolja. Vagyis vagy beállítod az Eszközök/Beállítások/Általános fülön, hogy akár 50 MB-os (50 000 kB-os) hangokat is beágyazhat, és akkor lesz egy hatalmas - de egy darabos - zenés bemutatód, vagy elküldöd a pps-t egy csatolt mp3-mal, de akkor küldd az mp3-mat is, és vigyázz az alábbiakra:

A bemutatód és az mp3 közös mappában legyenek, még mielõtt csatolnád. Aztán, ha kész, az egész mappát elküldheted tömörítve, az illetõ kicsomagolja, és elvileg mûködni fog. Lényeg, hogy a csatolt fájl pontosan azon az útvonalon (pl. C:\Documents and settings\All Users\Dokumentumok\valami) legyen, mint a te gépeden. Vagy használd a Fájl menü Elõkészítés CD-hez varázslóját, az összerak egy alkalmas mappát, de nagyon nagy lesz.

Link to comment
Share on other sites

Sissii

Szia TheSaurus!

 

Örömmel közlöm Veled, hogy megoldódott a problémám.

Egy új Windows XP-t /Simply City/ telepítettem fel és ezen van egy olyan funkció, amivel remekül tudom a WAV-ot kicsinyíteni, majd beépíteni a Power Pointba.

Ha tudnám az e-mail címedet nagyon szívesen megmutatnám az elsõ saját készítésû zenés diámat.

Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségedet.

Fogadd baráti ölelésem!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
karla1

Nagyon köszönöm,igen-igen nagy segítséget nyujtott Sissii és TheSaurus levelezése. Már régóta hasonló hang hozzáadásával bajlódom a pps-hez, és az itt olvasottakról fogalmam sem volt.(beágyazott és csatolt)

hangfájlok.Az itt tanultakon kívül, amit mégegyszer nagyon köszönök,lenne egy további kérdésem amivel szintén nem boldogulok,a kész pps anyagot hanggal, képpel CD-re kiírni,ugyanis a pps-nek a felkínált CD-re írás módját kipróbáltam, de az csak számítógépen volt lejátszható, asztali lejátszó nem ismerte fel. Ha

TheSaurusnak ehhez is volna javaslata,nagyon szivesen fogadnám.Elõre is köszönöm a segítséget

karla1

 

Bocsánat, de elõzõ hozzászólásom nem Sissii-nek, hanem TheSaurus-nak szólt!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Kalaposapa

Sziasztok!

Sok .pps-t kapok, többjükön szép zene szól, némelyiken több is. Rég óta próbálkozom a rajtuk/bennük lévõ zene fájlok kinyerésével, de hiába. A leírásban csak a zene beillesztésérõl van szó, a visszavételrõl nem. Próbáltam Audigraberrel, de semmi, Interneten rákerestem - semmi, magát programozónak mondott több ismerõsömtõl kérdeztem - semmi. Tudtok-e nekem segíteni ebben ? Nagyon örülnék ! Sok, máshol nem található zeneszámhoz juthatnék így. Köszi, Kalaposapa.

U.i. Igazából ez egy új kérdés lett volna, de a Fórumszabályzatban egy szó sincs arról, hogyan kell új kérdést feltenni. Arról hosszú leírást olvastam, hogyan kell kérdezni, mit és hogyan nem szabad kérdezni, a végén már alig mertem elkezdeni a kérdezést. De arról egy hang sincs hogyan kell aktiválni, hogy jön elõ a szög beírására való ablak. Ilyen menüpontot, fület, gombot se találtam sehol, Az új téma gombra kattintásra meg azt mondja, hogy nincs jogosultságom hozzá. A regisztrációnál is a fõ oldalon az van, hogy nem kell hozzá semmi, csak egy e-mail cim, egy jelszó meg egy név. Aztán a tényleges regisztrációnál meg már majdnem annyi * kötelezõ ablak volt, mint az USA-ba szóló új útlevél kérõlapon. De az új téma indításához akkor kinek van joga ? Ha az én problémám eddig még egyetlen témában sem szerepelt, akkor hová írjam a kérdésemet ? Na hát ide írtam. Látom, hogy teljesen szabálytalan a levelem, elnézést ! Bocs !

Link to comment
Share on other sites

payskin

Nem-nem! Sőt, teljesen jól csináltad! Megkerested azt a témát, aminek a PowerPointhoz és a zenéhez is köze van.

 

Az új regisztrálóktól elvettük a témanyitás lehetőségét, pont ezért. Ha most lett volna ilyen lehetőséged, akkor gondolkodás nélkül nyitottál volna egy új témát, így viszont milyen szépen megoldottad: gondolkodtál, megkerested a megfelelő témát, ott tetted fel a kérdést. :igen:

 

Ami a regisztrációt illeti, a fórumszabályzat jóval azelőtt íródott, hogy az IDG bevezette ezt a förtelmet, amit IDG Passnak hívnak. :S Mi kérünk érte elnézést. Régen valóban elég volt egy e-mail cím, ma már át kell esni ezen a tortúrán, sajnálom.

 

---

 

Hogy a kérdéshez is hozzászóljak, próbáld ki a PowerPointImageExtractort, ami zenéket is ki tud szedni a PPS fájlokból.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Faimre20

Win7 és Office 2007-es PowerPointom van. Az a gondom, hogy a kapott bemutatók zenéjét vagy lejátsza, vagy nem.

Szerkesztettem bemutatót, rendesen bágyaztam WAV-OT, DE NEM HAJLANDÓ MEGSZÓLALTATNI A VETITÉS SORÁN, DE ELŐZŐLEG A PRÓBA SORÁN SEM.

A Médiaplayer mindent lejátszik:

Tehát kodek probléma sem lehet.

Kösz előre is a segítést!

Link to comment
Share on other sites

payskin

Komolyan kíváncsi volnék, hogy te hogy gondolod? Megírtad az X témában, nem kaptál rá választ, tehát megkérdezed egy másikban, hátha ott kapsz? Ha nem, akkor majd megkérdezed egy harmadikban is?

 

Nem ugyanazt a fórumot nézzük? Nem ugyanúgy ugyanazokat a hozzászólásokat látjuk új hozzászólásként? Vagy gondolod, hogy vannak emberek, akiknek a figyelmét esetleg ott elkerülte, de emitt vagy amott majd hátha nem? Jó, én benne vagyok, visszakapcsolom, nézzük meg, hogy más válaszok jönnek-e mint a másik témába, ahol már megpróbáltuk megoldani -- én erősen kétlem.

 

De azért tudd, hogy nem kiszúrásból csinálom, a regisztrációkor általad is elfogadott fórumszabályzatban konkrétan benne van, hogy

 

4. Semmiképp ne tedd fel ugyanazt a kérdést több helyen!

Ezzel csak a moderátoroknak csinálsz munkát – a felesleges hozzászólásokat törölni fogják! Győződj meg róla, hogy nincs még olyan téma, amit éppen létre akarsz hozni, figyelj rá, hogy azt a fórum megfelelő témakörében nyisd meg! Ha tévedésből rossz helyen nyitottál témát, fordulj a téma házigazdájához a jelzés gombon keresztül vagy privát üzenetben (PÜ)!

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Faimre20

Köszi, teljesen igazad van! Elvagyok keseredve, hogy a problémámra senki nem tud választ adni, senki nem segít.

Mégegyszer elnézést kérek!

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Két dolog lehet. Vagy nem szabványos PCM WAV-ról beszélünk, és azért nem játssza le (WAV-ból van jó néhány változat, ebből a PCM az alap szabvány, amit minden ismer), vagy van valami program a gépeden, ami fogja az efféle műveletet. FooBar2000, vagy egyéb lejátszó lejátssza? Milyen kódolású a hanganyag?

Link to comment
Share on other sites

payskin

Esetleg, ha nem túl hosszú, nem tudod valahova feltölteni, hogy "megnézhessük"?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...