ToM2oo4 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Üdv! A téma címében leírt lejátszóról szeretnék kérdezni. Ismeri valaki vagy rendelkezik valaki ilyennel? Ugyanis a gyártó honlapján (http://thomson-europe.com) nem is létezik ilyen lejátszó. Semmi szoftvert nem találni hozzá a neten. Se google. se semmi. Pedig azt mondták, hogy ez "új széria, könnyen lehet frissíteni a szoftverét, ha gond van", de semmi sincs... Márpedig csinál furcsa dolgokat. Valakinek Valami ötlete? --- Szerk.: ha esetleg így jobban megy a felismerés: A lejátszó: http://members.chello.hu/tom2004/mp3_lejatszo/lejatszo.jpg A doboza: http://members.chello.hu/tom2004/mp3_lejatszo/doboz.jpg
ToM2oo4 Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Mivel már nem tudtam szerkeszteni az előző hozzászólásomat (ezért ha egy mod erre járna és megtenné nekem, hogy egybefűzi ezzel a hsz-al, megköszönném ), ezért ide írom. Szóval próbáltam kideríteni egy-két dolgot erről a bizonyos "THOMSON" lejátszóról. Szóval ez a Thomson nem az az igazi Thomson, hanem a "Cheap China MP3 Player" kategóriába tartozó ál Thomson. Pontosabban ez egy SigmaTel MSCN Audio Player (és még valaki kérdezi, hogy miért nem szeretem a kínai dolgokat ). Keresgéltem neten, de egyelőre még sehol nincs Firmware. Remélem ezzel segítettem valamicskét!
sandman Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 ismerem, nekem is ilyenem van... én ennyi infot se találtam róla, többek közt azt se hogy hova vihetem javítani, vagy hol hol van thomsonnal foglalkozó szerviz, mert itt fehérváron mindenhol azt kaptam, hogy thomsonnal nem.... pedig nem is régi, õsszel vettem és máris tönkrement
ToM2oo4 Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Hát nekem még szerencsére mûködik. Habár ezelõtt volt egy Thomson Lyra (ami valóban Thomson volt, nem csak kínai utánzat, habár ki tudja...) 256 Megás lejátszóm. Egy ideig bírta, aztán utána úgy döntött, hogy nem menti el a beállításaimat és egy szép napon pedig már azzal sem tisztelt meg, hogy bekapcsol. Akkor lett véve ez a kínai "csoda", amihez semennyi támogatás nincs, szóval ha FW frissítés kellene, akkor valószínûleg egyszerûbb kapásból egy új lejátszót venni.
(S)Aint Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Én is ilyet vettem... Hát nem valami jó.:-/ Nagyobb hangerõn akadozik, lehalkítom akkor nem, 700 megát ráraktam, majd kiírta, hogy a fájlt nem lehet létrehozni. Azóta nem tudok feltenni rá újabb mp3-t. Inkább vettem volna 512 megás lejátszót hasonló árban, az legalább mûködött volna rendesen. Valakinek van vele hasonló gondja, esetleg talált rá megoldást?
ToM2oo4 Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Hát akkor én még azt hiszem, hogy jól jártam az 512-essel. Pedig filóztam, hogy vegyek-e 1 GB-osat, de akkor még jó, hogy nem vettem meg.
(S)Aint Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Sajnos nagyon gyenge minõségû. Mikor kibontottam és jobban szemügyre vettem már láttam, hogy ez bizony nem high quality... Le kell halkítanom, különben akad! És nem csutkán hallgatom. Nem bírja a metált.:-) Meg kell várni, amíg kikopik, vagy hiány lesz belõle, visszaviszem, mert rossz. Ráfizetek, csak valami jót kapjak helyette. Már megbántam, hogy az ár és a memória méret ennyire fontos volt a vételnél. Inkább csak 512 mega, de tudjam használni.
(S)Aint Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Ehehehe, most már egyes számoknál az ének hang nem hallatszik, hiába állítom bármilyenre az EQ-t... Hallod, a telepítõ cd-t te feltetted? Mi a fenének az?
kori Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 A lányom Thomson Lyra 8512-es lejátszója csak a bekapcsolás utáni Thomson feliratot mutatja. Valószínû, hogy a szoftvere romlott el, mert még a WndowsXP sem ismeri fel. Egyáltalán hol javítják/cserélik, mert még garanciális a készülék? A Garancia levélbõl nem derül ki semmi.
(S)Aint Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Passz. Majd megmondják ott, ahol vetted. Legyen ez az õ gondjuk.
ToM2oo4 Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 Ehehehe, most már egyes számoknál az ének hang nem hallatszik, hiába állítom bármilyenre az EQ-t... Hallod, a telepítõ cd-t te feltetted? Mi a fenének az? Hát pl. nekem Vista alatt csak úgy akarta felismerni, ha feltelepítettem a rajta lévõ drivert. De amúgy elvileg csak akkor kell, ha XP-nél régebbi (9x/ME) windowsod van, mert az nem ismeri fel az USB kulcsokat alapból. A lányom Thomson Lyra 8512-es lejátszója csak a bekapcsolás utáni Thomson feliratot mutatja. Valószínû, hogy a szoftvere romlott el, mert még a WndowsXP sem ismeri fel. Egyáltalán hol javítják/cserélik, mert még garanciális a készülék? A Garancia levélbõl nem derül ki semmi. Nekem egy Thomson Lyra PDP2576X-em volt a fentebb említett lejátszó elõtt. Annak a firmware-e is megadta magát egy idõ után (nem akarta elmenteni a baállításokat, aztán szépen meghalt és nem mozdult többé). Visszavittük a boltba, rajta ültek 3 hónapig aztán mondták, hogy nincs alkatrész hozzá. De legalább az árát visszaadták és vehettünk rajta másikat. Reméljük ez bírni fogja 1 hónapnál többet.
rampez Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Helló nekem is volt hasonló problémám és elvittem szervizbe a Kordován tér 3 ba Újpestre és faszán megcsinálták.
pokot Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Üdv mindenkinek! Fehérváron a Vidi főbejárata mellett, kívül van a Videoton Szerviz Kft, ott meg tudják csinálni ha garis, illetve én is rendelkezem pdp85-ös sorozat, illetve az mp1262 sorozat firmware upgade-el, akinek kell, írjon emailt a poko.tamas@videoton.hu-ra és elküldöm neki a kívánt firm-et. Sajnos egyelőre netre mem tudom hová feltenni...
(S)Aint Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Üdv mindenkinek! Fehérváron a Vidi fõbejárata mellett kívül van a Videoton szerviz Kft,ott meg tudják csinálni ha garis, illetve én is rendelkezem pdp85-ös sorozat,illetve az mp1262 sorozat firmware upgade-el, akinek kell,irjon emilt a poko.tamas@videoton.hu-ra és elküldöm neki a kívánt firm-et.sajnos egyenlõre netre Nem tudom hová feltenni... Javítanak garanciálisan is tmp1262bsfm 1 gigásat is? Kezd nagyon idegesíteni. Nem hallatszanak hangszerek. Sokszor kiveszi a basszust, vagy a lead gitárt, ha sok hangszer szól megakad...
pokot Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 valószinûleg igen,úgy tom ök a thomson szerviz. a firm-öket feltettem netre az alábbi címekre: http://rapidshare.com/files/39586658/MP1262.ZIP MP és TMP sorhoz http://rapidshare.com/files/39586690/PDP85_FM_series.zip a PDP85xx RÁDIÓS playakhoz http://rapidshare.com/files/39586738/PDP85_series.zip a pdp 85xx NEM RÁDIÓSokhoz http://rapidshare.com/files/39586806/PDP95XX_FWUpgrade_v1.68.exe a pdp95xx lejátszókhoz. a 95xx-en kívül az összes firm mûködik,de én felelõsséget nem vállalok! (S)Aint! ez nem midi lejátszó!a hangszerek száma semmit nem változtat, hacsak nem VBR-rel kódoltad azenéket és azokon a részeken lényegesen magasabb a bitráta,aszem ez a tipus 320kbps-t tud.más magyarázatot nem tudok,de csakhogy tudjátok én nem a szervizben dolgozom,csak itt van mellettünk,onnét tudom hogy foglalkoznak vele,illetve az én playam is megadta magát és elkértem a szervizes sráctól a firm frissitést... ui. bocs ha hosszúra nyúlt
(S)Aint Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Igen, úgy értettem én is, talán túl "összetett" a zene. Fõleg keményebb zenénél akad meg... ami mp3 lejátszó esetében felettébb furcsa, hiszen nem kazettás magnó ez.:-) Szerintem nem tudja feldolgozni az adatmennyiséget. Elviszem szervízben és meglátjuk mit mondanak, nem merem frissíteni-nem is tudom hogy kell-nehogy elveszítsem a garanciát.
pjkj Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 sziasztok!!! nekem is egy ilyen típus van 512 mb-os....5ször használtam.nem ismeri fel a gép, haveromé sem. mikor elõször töltöttem bele elemet csak úgy tudtam bekapcsolni hogy felkellett dugnom a gépre nos ez a drága mára ezt is elfelejtte és rajtragadtam fontos adatok..boldog vagyok mindenkit óva intek ettõl a sz...tól ja és mikor kibontottam nekem is elég gagyinak tûnt..lötyögött a gomb!!!és a fekete festés is el volt csúszva egy picit na ennyit errõl
ToM2oo4 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Firmware frissítést próbáltad? Hátha az megoldja a gondjait. A kivitelezése viszont való igaz, hogy hagy jó sok kívánni valót maga után. De hát kínai, mit várunk tõle. Itt egy link a firmware-hez: http://members.chello.hu/tom2004/mp1262_fw.rar
Zsolesz78 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Emberek a ki nemakar magának Rosszat nevigyen a Kordován Tér 3 szervizbe,javitatni semijen Muszaki ciket mert ösze gányolják az ot dolgozok.
brummmogo Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Sziasztok! Van egy Thomson mp3 lejátszóm (kép ) ami bekapcsoláskor csak a Thomson feliratot írja ki és itt megáll a tudománya. Próbálkoztam már formázni, adat visszaállítókkal és firmware elmentõvel is de ezidáig sajnos semmi eredméynre jutottam. Lehet, hogy egy firm frissítés jót tenne neki, de nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolná a rajta lévõ adatokat és mennyire lenne hasznos mert kidobni nem szeretném, leginkább az eszmei értéke miatt. Akinek esetleg ötlete vagy használható infója van ez ügyben kérem jelezze. Egyetlen számot találtam rajta ami segíthet: T1551G1GB
Recommended Posts