ferrari56 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Hali! Szeretném ha segítenétek! Röviden Valami ilyesmit szeretnék megoldani: Add össze az 'a' oszlop celláinak összegét, ha kétféle feltételnek megfelelnek. köszi!
arpsoft Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Mivel két feltétel is van, ezért egy kicsit bonyolultabb a dolog. A B oszlop celláiba ki kell értékelni a feltételt. Pl Az a1-ben van egy szám, errõl kell eldönteni, hogy 2 és 7 közé esik-e, akkor a b1-be ez a függvény kerül: =és(a1>=2;a1<=7) Ennek a függvénynek az értéke IGAZ vagy HAMIS. Most pedig jöhet a szumha, ami kiszámolja az adott feltételeknek megfelelõ cellák összegét (sajnos csak egy feltételt lehet megadni). Pl a c1 cellába mehet ez a függvény: =szumha(b:b;"IGAZ";a:a) Ez a b oszlopban lévõ már kiszámított feltételekbõl kiválasztja az IGAZ értékeket és a mellette lévõ a oszlopban található számot hozzáadja az összeghez. Egy másik lehetõség, hogy a b oszlopba egy másik függvényt teszel: (maradjunk a b1-nél) =ha(és(a1>=2;a1<=7);a1;0) Ez a függvény minden olyan számot másol a b oszlopba, ami a feltételeknek megfelel (2 és 7 között van), majd egyszerûen képezzük a b oszlop összegét a c1 mezõben: =szum(b:b)
Mik Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Üdv! Megmondaná valaki, hogy melyik függvénnyel lehet megoldani egy oszlop 1-5 ig változó adatainak szétválogatását? Vagyis: hány db 1-est, 2-est, ... 5-öst tartalmaz az oszlop? Köszönet.
arpsoft Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Erre való a DARABTELI függvény: =DARABTELI(a1:a1000;5) Ez megszámolja, hogy az a1:a1000 tartományban hány olyan cella van, amiben 5 az érték.
Mik Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Váo! Köszönöm. Régen használtam és már elfelejtettem.
bali71 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Hali! óraáll fogy jan 250 50 feb 300 60 már360 -360 ápr 0 máj 0 átlag ? Van egy ilyen táblázatom elõre kitöltött képlettel, amibe havonta írom az adatot. A kinem töltött adat miatt ír mínisz és nulla számot a fogyasztás oszlopban, ami az óraállásból ( Pl. 300-250=50 ) jön ki. Az átlagfogyasztásnál viszont zavar a "-" elõjeles érték. Hogyan lehet ezt kiküszöbolni? Úgy szeretném, hogy mindig töltöm az óraállást, és a fogyasztás számolás ok, de az átlag az mindig mutassa a pillanatnyi átlagfogyasztást. Tudnátok segíteni?
arpsoft Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 =szumha("c2:c13";">0")/darabteli("c2:c13";">0") Ha a fogyasztási értékek a C2:C13-ban vannak.
gmedve Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Sziasztok! Sürgõs kérdésem lenne... Hogy tudom eltüntetni Excelben a függvényt? Úgy, hogy az illetõ csak a cella értékét lássa, de a hozzá tartozó függvényt ne???? Fontos lenne!!!! Elõre is köszönöm! gmedve
Giraffe1 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Úgy, hogy a vágólapra másolod, majd Szerkesztés íl: Irányított beillesztés, és kiválasztod, hogy Értéket. Természetesen onnatól kezdve te sem fogod látni a képletet, csak az értéket.
Giraffe1 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 @gmedve a) Elõször is kijelölöd az összes cellát, amiben engedélyzni akarod a felhasználónak az adatok módosítását. b) Formátum íl: Cellák íl: Védelem: Zárolt elõl kiszeded a pipát. c) Kijelölöd az elrejtendõ képleteket tartalmazó cellákat. d) Formátum íl: Cellák íl: Védelem: Bekapcsolod a Rejtett-et e) Eszközök íl: Védelem íl: Lapvédelem: megadsz egy jelszót (esetleg még bejölöd, hogy mit ne tehessen meg a felhasználó) És készen is vagy. A képletek nem is látszanak, csak az edermény - amíg Eszközök íl: Védelem íl: Lapvédelem felodásaután be nem írod a helyes jelszót.
gmedve Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Kösssz Giraffe! Tényleg sikerült így megoldani, még éppen idõben... Leendõ fõnököm talált ki nekem egy feladatot, amihez kellett ez az info... Nem ismertem a "pc chat" íratlan szabályait, sorry, hogy csak emiatt új témát nyitottam, dehát "a szükség törvény ponty"... Amúgy a helyedben én is beszóltam volna magamnak... Thx vanszmór! Medve
Giraffe1 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Azért az messze volt a beszólástól. Csak "finoman" érdeklõdtem, hogy miért is kellett ugyanannak a kérdésnek még egy téma. Hosszútávon neked is egyszerûbb, ha nem X+1 témából kell esetleg megkeresni a válaszokat, hanem többé-kevésbé egy helyen vannak. Üdv a fedélzeten!
Recommended Posts