Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hali! Szeretném ha segítenétek!

Röviden Valami ilyesmit szeretnék megoldani:

Add össze az 'a' oszlop celláinak összegét, ha kétféle feltételnek megfelelnek.

köszi!

Posted

Mivel két feltétel is van, ezért egy kicsit bonyolultabb a dolog.

A B oszlop celláiba ki kell értékelni a feltételt. Pl Az a1-ben van egy szám, errõl kell eldönteni, hogy 2 és 7 közé esik-e, akkor a b1-be ez a függvény kerül: =és(a1>=2;a1<=7)

Ennek a függvénynek az értéke IGAZ vagy HAMIS.

Most pedig jöhet a szumha, ami kiszámolja az adott feltételeknek megfelelõ cellák összegét (sajnos csak egy feltételt lehet megadni). Pl a c1 cellába mehet ez a függvény: =szumha(b:b;"IGAZ";a:a)

Ez a b oszlopban lévõ már kiszámított feltételekbõl kiválasztja az IGAZ értékeket és a mellette lévõ a oszlopban található számot hozzáadja az összeghez.

Egy másik lehetõség, hogy a b oszlopba egy másik függvényt teszel: (maradjunk a b1-nél) =ha(és(a1>=2;a1<=7);a1;0)

Ez a függvény minden olyan számot másol a b oszlopba, ami a feltételeknek megfelel (2 és 7 között van), majd egyszerûen képezzük a b oszlop összegét a c1 mezõben: =szum(b:b)

• 2 weeks later...
Posted

Üdv!

Megmondaná valaki, hogy melyik függvénnyel lehet megoldani egy oszlop 1-5 ig változó adatainak szétválogatását? Vagyis: hány db 1-est, 2-est, ... 5-öst tartalmaz az oszlop? Köszönet.

Posted

Erre való a DARABTELI függvény:

=DARABTELI(a1:a1000;5)

Ez megszámolja, hogy az a1:a1000 tartományban hány olyan cella van, amiben 5 az érték.

Posted

Váo! Köszönöm. Régen használtam és már elfelejtettem.

• 1 month later...
Posted

Hali!

óraáll fogy

jan 250 50

feb 300 60

már360 -360

ápr 0

máj 0

átlag ?

Van egy ilyen táblázatom elõre kitöltött képlettel, amibe havonta írom az adatot. A kinem töltött adat miatt ír mínisz és nulla számot a fogyasztás oszlopban, ami az óraállásból ( Pl. 300-250=50 ) jön ki. Az átlagfogyasztásnál viszont zavar a "-" elõjeles érték. Hogyan lehet ezt kiküszöbolni? Úgy szeretném, hogy mindig töltöm az óraállást, és a fogyasztás számolás ok, de az átlag az mindig mutassa a pillanatnyi átlagfogyasztást.

Tudnátok segíteni?

Posted

=szumha("c2:c13";">0")/darabteli("c2:c13";">0")

Ha a fogyasztási értékek a C2:C13-ban vannak.

Posted

Sziasztok!

Sürgõs kérdésem lenne... Hogy tudom eltüntetni Excelben a függvényt? Úgy, hogy az illetõ csak a cella értékét lássa, de a hozzá tartozó függvényt ne????

Fontos lenne!!!!

Elõre is köszönöm!

gmedve

Posted

Úgy, hogy a vágólapra másolod, majd Szerkesztés :nyíl: Irányított beillesztés, és kiválasztod, hogy Értéket. Természetesen onnatól kezdve te sem fogod látni a képletet, csak az értéket.

Posted

@gmedve

a) Elõször is kijelölöd az összes cellát, amiben engedélyzni akarod a felhasználónak az adatok módosítását.

b) Formátum :nyíl: Cellák :nyíl: Védelem: Zárolt elõl kiszeded a pipát.

c) Kijelölöd az elrejtendõ képleteket tartalmazó cellákat.

d) Formátum :nyíl: Cellák :nyíl: Védelem: Bekapcsolod a Rejtett-et

e) Eszközök :nyíl: Védelem :nyíl: Lapvédelem: megadsz egy jelszót (esetleg még bejölöd, hogy mit ne tehessen meg a felhasználó)

És készen is vagy. A képletek nem is látszanak, csak az edermény - amíg Eszközök :nyíl: Védelem :nyíl: Lapvédelem felodásaután be nem írod a helyes jelszót.

Posted

Kösssz Giraffe!

Tényleg sikerült így megoldani, még éppen idõben...

Leendõ fõnököm talált ki nekem egy feladatot, amihez kellett ez az info...

Nem ismertem a "pc chat" íratlan szabályait, sorry, hogy csak emiatt új témát nyitottam, dehát "a szükség törvény ponty"...

Amúgy a helyedben én is beszóltam volna magamnak...:)

Thx vanszmór!

Medve

Posted

:off_kacsint: Azért az messze volt a beszólástól. Csak "finoman" érdeklõdtem, hogy miért is kellett ugyanannak a kérdésnek még egy téma. 8) Hosszútávon neked is egyszerûbb, ha nem X+1 témából kell esetleg megkeresni a válaszokat, hanem többé-kevésbé egy helyen vannak.

Üdv a fedélzeten! :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...