Jump to content
GSForum - Segélyvonal

domain keresõ

Recommended Posts

Posted

Domain keresőt szeretnék a weblapomra. Tudna ebben segíteni valaki?

A legjobb 1 komplett motor lenne.

.hu .com és .eu domain ellenőrzése fontos lenne.

Köszi

• 6 months later...
Posted

Szerintem keresi a domaint, és szól, ha nem találja. Pl. beírod, hogy www.fremail.hu (free helyett) és akkor kiírja, hogy 'A lap nem jeleníthetõ meg'... Vagy nem ez az?

Posted

Elnézést: ellenőrző. Beírod, pl. akarmi.hu és megnézi hogy foglalt-e vagy szabad.

Posted

Jó, de mi alapján tudja majd, hogy foglalt-e vagy sem? Ilettve ez miért hasznos információ valakinek (magánembernek) a weboldalán? :huh:

Posted

Hát ezaz..gondolom valami szerverhez kell csatlakozni és onnan lekérdezni. Csak itt van, hogy milyen szerverhez, és mit kell lekérdezni.

Gondoltam hátha valaki csinált már ilyet. Elég sok ilyen van. Mindenféle webhosting cég weboldalán. De mégse lehetek enyire pofátlan hogy küldök 1 mailt valamelyiknek:

"Jónapot!

Érdekelne a domain ellenörzõ script az oldalukról.. ha megtennék, hogy átküldik mélbe...

Sokszorcsók:

XY"

Nem magánember weblapjára kellene.

Posted

Linuxos webszerveren én lefuttatnék php-ból olyan programokat amelyekkel domainekről lehet megtudni adatokat (pl. "host"). A kapott információt feldolgoznám, és voilá...

Utólag: Balázsnak itt alattam pedig igaza van.

Posted

Szerintem ehhez az információhoz kizárólag a domain regisztrátorok férnek hozzá adatbázis-szinten. Ez olyan, mint a földhivatal: az is ad információt, hogy ha kérdezel tõlük, de hogy te piszkáld a papírjaikat, azt nyilván nem fogják soha megengedni.

Posted

Köszönöm! :)

Közben kipróbáltam a php gethostbynamel fügvényt. Ami gyenge kezdõ megoldásnak jo.

Posted

Indulásnak mindenképp! ;)

Örülök, hogy megértetted a lényeget. Linux (tudom, "fujj", meg "broáh") alatt amúgy nagyon sok jó php-val is futtatható program van, amit ilyen célokra lehet használni.

Posted

Igazából nem fúj..

Most akarok beüzemelni egy saját szervert. Persze nem én, mert nem értek hozzá.