Kiskalóz Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Domain keresőt szeretnék a weblapomra. Tudna ebben segíteni valaki? A legjobb 1 komplett motor lenne. .hu .com és .eu domain ellenőrzése fontos lenne. Köszi
TheSaurus Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Szerintem keresi a domaint, és szól, ha nem találja. Pl. beírod, hogy www.fremail.hu (free helyett) és akkor kiírja, hogy 'A lap nem jeleníthetõ meg'... Vagy nem ez az?
Kiskalóz Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Elnézést: ellenőrző. Beírod, pl. akarmi.hu és megnézi hogy foglalt-e vagy szabad.
payskin Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Jó, de mi alapján tudja majd, hogy foglalt-e vagy sem? Ilettve ez miért hasznos információ valakinek (magánembernek) a weboldalán?
Kiskalóz Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Hát ezaz..gondolom valami szerverhez kell csatlakozni és onnan lekérdezni. Csak itt van, hogy milyen szerverhez, és mit kell lekérdezni. Gondoltam hátha valaki csinált már ilyet. Elég sok ilyen van. Mindenféle webhosting cég weboldalán. De mégse lehetek enyire pofátlan hogy küldök 1 mailt valamelyiknek: "Jónapot! Érdekelne a domain ellenörzõ script az oldalukról.. ha megtennék, hogy átküldik mélbe... Sokszorcsók: XY" Nem magánember weblapjára kellene.
Greene Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Linuxos webszerveren én lefuttatnék php-ból olyan programokat amelyekkel domainekről lehet megtudni adatokat (pl. "host"). A kapott információt feldolgoznám, és voilá... Utólag: Balázsnak itt alattam pedig igaza van.
payskin Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Szerintem ehhez az információhoz kizárólag a domain regisztrátorok férnek hozzá adatbázis-szinten. Ez olyan, mint a földhivatal: az is ad információt, hogy ha kérdezel tõlük, de hogy te piszkáld a papírjaikat, azt nyilván nem fogják soha megengedni.
Kiskalóz Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Köszönöm! Közben kipróbáltam a php gethostbynamel fügvényt. Ami gyenge kezdõ megoldásnak jo.
Greene Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Indulásnak mindenképp! Örülök, hogy megértetted a lényeget. Linux (tudom, "fujj", meg "broáh") alatt amúgy nagyon sok jó php-val is futtatható program van, amit ilyen célokra lehet használni.
Kiskalóz Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Igazából nem fúj.. Most akarok beüzemelni egy saját szervert. Persze nem én, mert nem értek hozzá.
Recommended Posts