szelesjanos Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Sziasztok! Tudom, hogy már egyszer megkérdeztem, de hátha más, aki másik programban járatos tud nekem segíteni! Két dolgot szeretnék megcsinálni: -1. Szeretném ha a felírat úgy jelenjen meg a videón, mintha éppen akkor írnák fel, van olyan betûtípusom, ami úgy néz ki mint a kézírás és ezt szeretném úgy felhozni a videóra, mintha írnának. -2. Szeretnék olyat csinálni, mint az RTLKLUB átvezetõ filmjeiben van, - csak ott négyzetekkel csinálják - hogy függõleges, különbzõ méretû sávok haladnak át a képernyõn véletlenszerû mozgással, és ott ahol a sávok vannak, alatta a kép nagyítva jelenik meg. Ezt hogy lehetne megcsinálni? A 2. kérdésemre, itt látható példa: http://www.digital-studio.hu/cgi-bin/galeria.pl?eskbev - az Esküvõi bevezetõ 02 videót nézzétek meg! Várom az ötleteket! Köszi!
Quadröfi Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Hali! Segítséget szeretnék kérni video szerkesztésbõl. Asztali DVD felvevõmön egy sorozatot szoktam felvenni DVDRAM ra (részenként kb. 1 óra). A felvevõ .VRO formátumba vesz fel, melyet .AVI ra szoktam átnevezni és már nézhetõ is gépen. Ezekbõl a videokból szeretném kívágni a reklámokat stb.. Az eredeti videok kb. 2-3GB osak a vágás mellett szeretném a méretüket lecsökkenteni kb. egy Lost rész méretére (kb. 350MB). Az ehhez szükséges lehetõleg egyszerû programokat kérnék tõletek. (A VirtualDub-ot probáltam a vágásra jóó is volt de a HANGOT nem találta a videon (MPEG-2 egyébként). És a méretet sem tudtam csökkenteni,bár lehet hogy csak nem találtam benne ugyanis kezdõ vagyok.) Kérlek titeket segítsetek... THX....
Lalolib Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Ehhez azért annyira egyszerû program nincs. Ahhoz, hogy te hibátlanul tudjál kivágni ahhoz videószerkesztõ progira van szükséged: Ulead VideoStudio, Cyberlink PowerDirector. Mindkettõ remek, szuper multri trim funkcióval és számtalan mentési lehetõséggel. Ráadásul mindkettõ ismeri a DVD-RAM-ot, tehát közvetlenül be tudod olvasni a felvett filmeket. A hátrányuk annyi, hogy mindkettõ fizetõs, de van 30 napos trial verziójuk is. Van ennél egy olcsóbb megoldás is: A felvett videóból még az asztali felvevõn vágd ki a reklámokat - ma már szinte mindegyik tudja -, zárd le a lemezt, és a Nero Recode-dal olyan méretûre konvertálhatód, amire csak akarod, persze a minõségromlást be kell kalkulálni.
[root] Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 @szelesjanos Nem a legegyszerûbb (és legolcsóbb) megoldás az, amit én tudok, de más most nem jut eszembe. Van egy Combustion nevû kompozitáló, effektezõ program, amiben eléggé fejlett a feliratkészítés. Azzal úgy tudom, megoldható a problémád. A megoldás menetét nem tudom pontosan leírni, mivel magam sem ismerem -még alapszinten sem- a programot, csak "kóstolgattam" régebben. Ezt a képességet is egy tutorial videóban láttam valahol. A lényeg, hogy a felirat tulajdonságainál be lehet állítani, hogy a képen az adott pillanatban a begépelt szöveg hány %-a látszódjon. Gondolom, ez kulcskockázható, tehát el lehet érni, hogy a szöveg szépen "írásszerûen" elõtûnjön. Arra már nem emlékszem, hogy a betûket is külön-külön beanimálja, vagy 1-1 betû egyszerre tûnik-e fel. Amennyiben az utóbbi igaz, akkor ez a módszer elég korlátot, inkább csak gépírást imitál. Azt viszont már sok más programmal is meg lehet oldani... Mindenesetre sok szerencsét! A következõ hozzászólásomban nekem is lesz egy kérdésem.
Gotty Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Sziasztok! Olyan szoftvert keresek, amivel tudom 3 kamera képét vágni online. A feladat, van 1 stúdió amiben van 1 fix és 2 mozgó kamera. Ennek a 3 kamerának a képét szeretném vágni adáskazettára, hangot a hangmérnök adja keverten 2 csatornán. Ami a lényeg, hogy nincs pénz se közvetítõ kocsira se összerakni 1 komplett vezérlõt. Pár éve találkoztam 1 szoftverrel, de elfelejtettem a nevét. Minden ötletet szívesen veszek és elõrre is köszönöm. Üdv Gotty
sandorius2 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Sziasztok segítséget szeretnék érni! Az a problémám hogy van két videóm, az egyik avi ami magyar és egy mkv(HD) ami angol nyelvű szóval szétszedtem őket mkvmerge-vel hangra és videóra azért hogy a hd végül magyar nyelvű legyen. A magyar szinkront és a videót összeillesztettem de a hang csúszik. Hogyan tudnám ezt helyrehozni? Az angol szinkron az másfél perccel hosszabb mint a magyar. Milyen progival tudnám helyrehozni? Egy kérdést egy helyen tegyél fel! <KGigi>
andiano Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Letöltöttem filmeket. A filmek 2 részletben letttek feltöltve. A filmek Avi formátumban vannak. Hogyan tudnám egyesíteni a két fájlt? Köszönöm előre is segítségeteket.
Lalolib Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 VirtualDUB progival egyszerûen és gyorsan megcsinálhatod. Menete: 1. File-Open file: beolvasod az elsõ részt. 2. Video és az Audio menüpontoknál jelöld ki a "Direct stream copy" funkciót, így nem fogja átkódolni. 3. File-Append AVI segment: ad hozzá a második fájlt, ugyanúgy nézd meg a "Direct stream copy"-t! 4. File-Save as AVI: ad neki egy új nevet és néhány perc alatt kész.
thxer Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Szeretnék egy kis segítséget kérni! Egy plusz hangsávot szeretnék hozzáadni egy divx-es filmhez, a filmen jelenleg egy angol hangsáv van és ezt szeretném kiegészíteni egy magyarral, a hangsáv megvan wav formátumban de van az elején is és benne is reklám ezért nem tudom virtualdubbal simán rárakni! Tudtok mondani egy olyan programot melyben a képhez lehet igazítani a hangot és akár második hangsávként is hozzá tudja adni? A segítséget előre is köszönöm! Ennek miért kellett új téma? <KGigi>
payskin Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Az nem mûködik, hogy tetszõleges hangszerkesztõben kivágod a reklámot és úgy teszed alá? Esetleg a reklámok mentén felszabdalhatod a hangot, és akkor bármelyik videoszerkesztõben, ami kezel több hangsávot (például Pinnacle Studio) beillesztgetheted a magyar hangot a helyére.
Lalolib Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Hangsávot bármelyik videószerkesztõ programmal hozzá tudsz adni, mivel a videó hangsávját a programok a videosávnál használják. Így a beolvasott film hangját simán kikapcsolhatod és hozzáadhatod a magyar hangsávot. A legtöbb videószerkesztõvel ki is lehet vágni a hangsávból részt. Mivel a film divx, így a Cyberlink PowerDirector 7-et ajánlom, az elég jól kezeli ezt a formátumot is.
kriszti17 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 halihó! Segítsetek légyszí! Érdekelne hogy mi képen lehetne lementeni a magyar atv videó archívumából. Több programot is ajánlottak fórumokon egymásnak az emberek( de szerintem nem próbálták ki õket) mert megoszlottak a vélemények nagyon. A programok --wm recorder , realplayer11, videoget,-stb.....arra szeretnélek kérni bennetek ha lenne egy kis idõtök és van valamilyen letöltõ progitok, megpróbálnátok hogyan kell lementeni onnét .Én teljesen amatõr vagyok meg nem is értek hozzá ezért nem is kísérletezem mert úgysem menne. Ha valakinek sikerült leírná melyik programmal és hogyan csinálta (lépésrõl -lépésre :-) Ha egy progival nem megy azt is írd le légyszí hogy azzal más már ne próbálkozzon . Nagyon szépen köszönöm elõre is a segítséget
geri005 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Próbáld meg a Video Downloadhelper mozilla kiegészítővel.
Lalolib Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 A DownloadHelper nem tudja. Valószínûsítem (bár nem értek a net programozáshoz), az oldal "eldugja" a videó elérhetõséget, így a flash letöltök egyszerûen nem látják. De mivel a lejátszás közben az ideiglenes táradba kerül, a lejátszás után (úgy, hogy nem lépsz ki a böngészõbõl) meg kéne nézned, hátra még ott csücsül a vinyódon. Beazonosítani a dátummal tudod, mert általában "hamis névvel és kiterjesztéssel" van ellátva. Ha jól emlékszem eleinte a YouTube-ról is így "csentük el" a videókat.
fityusz Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Nézd meg EZT.Kilistázza a megtekintett videókat az ideiglenes tárolókban,és átmentheted tetszés szerinti helyre..
hgf Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Üdv! Ismer valaki olyan ingyenes programot, amivel ki lehet egy WMV film hangsávját menteni? Mindegy, hogy mp3, wav vagy ac3 formátumba.
Jay Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Ha átkonvertálnád, az nem lenne jó? Ha igen, akkor: Link
hgf Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Kösz, de ez egy négy gigás film, egy örökkévalóságig tartana, amíg neten átalakítja
[OP]Destroy-man Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Ha siker megnyíttatnod VirtualDub-al vagy NanDub-al a wmv fájl, akkor azzal pillanatok alatt megvagy! A video menüben állítsd be, hogy ne másolja, a hangot meg állítsd be, hogy milyen codeccel mentse, vagy csak simán hagyd azon, amin van (ez a gyorsabb), majd mentsd el a videot! Csak a hangot fogja menteni!
hgf Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Sajnos ezek nem nyitják meg a wmv-t, én is VirtualDubbal próbálkoztam elõször.
sandorius2 Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Sziasztok! Az a problémám hogy van két videóm, az egyik avi ami magyar és egy mkv(HD) ami angol nyelvû szóval szétszedtem õket mkvmerge-vel hangra és videóra azért hogy a hd végül magyar nyelvû legyen. A magyar szinkront és a videót összeillesztettem de a hang csúszik. Hogyan tudnám ezt helyrehozni? Milyen progival tudnám megcsinálni ami ismeri az mkv-t? Movie makkerrel próbáltam, de nem ismeri az mkv formátumot.
[OP]Destroy-man Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Adobe Premier? 30 napig ingyenes, és teljes értékû...
hgf Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Ha ez az ötlet nekem szólt: nem fogod elhinni, de az Adobe Premier nem nyitja meg a wmv-t. Azt mondja, unsupported format.
[OP]Destroy-man Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 WMV Plugin a VirtualDUB-hoz. A premier mindkettőtöknek szólt. Kipróbáltam, csak 32 biten megy, és a legújabb WMV codeccel nem bírkozik meg, de egy próbát megér... A plugin mappába kell másolni a fájlt kitömörítve!
Recommended Posts