Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hali!

Vadiúj MDA Vario 1-em van. Berakom a gépbe a kezdőlemezt, installálom az ActiveSync 4.1-et.

Csatlakoztatom a cuccot, és elkezdi pörgetni a kicsi zöld karikát. Kiírja, hogy gyűjti az adatot a készülékről. (Retrieving settings)

És ezt folyamatosan próbálja jó sokáig, de nem ér el eredményt.

Elsőre nem volt kapcsolat, ekkor neten olvastam, hogy a tűzfal megfoghatja, ki kell neki nyitni, kinyitottam. Ezután a telefonon kiírja az ActiveSync-hez, hogy Connected, és azt, hogy Hide. Vagyis valami rejti. Nem szinkronizál.

Ez alatt a folyamat alatt lehet rá telepíteni programot, feltölteni fájlokat, amik működnek rajta. Intézőből elérhető. De a szinkronizálás és adatgyűjtés továbbra sem megy. Lehet, hogy valamit még nem indítottam el?

Esetleg a Vezérlőpultból elérhető Szolgáltatások alatt valami tiltva van (Win XP Prof.)? Vagy még valamit meg kell nyitni a Tűzfalban? (Sygate PFW-t használok, és NOD32-t).

A Vezérlőpultban elérhető a hálózati kapcsolatok. Itt feltűnt egy új kapcsolat, és van is rajta adatforgalom, amikor csatlakoztatva van a mobil.

Na, most vajh mit tegyek? :S

Posted

Ha kiírja a PDA-n, hogy connect, akkor csatlakozik is. Azt választhatod ki majd, hogy szinkronizálni akarsz-e pl. Outlookot, vagy csak vendégként fájlokat telepíteni

Egyébként töltsd le és telepítsd a legújabb magyar nyelvű

ActiveSync 4.5-öt.

Posted

Köszi az infót, lenne még két gyors kérdésem: A kézikönyvében azt olvastam, hogy ha lemerülõben van: Kapcsoljam ki, amíg nem csatlakoztattam külsõ áramforráshoz. Ez a készülék USB-n keresztül tölt, és olyan a 220V-s aksija is, hogy az USB-re kell csatolni. Most én félreértelmeztem, hogy Sima konnektorról töltöm akkor ki kell kapcsolni a Variot?

A másik, nem jelenik meg a PC-re csatlakozáskor a hardver biztonságos eltávolítása ikon. Simán ki lehet húzni? Vagy inkább keresgéljek, mert pendrivehoz hasonlóan ezt is bizti módban kell lecsatolni? Eddig 4x csatlakoztattam, de simán kihúztam, nem lesz baja remélem.

Posted

Nem lesz baja, nem is lehet másképp. ;)

A legtöbb PDA amúgy is csak kliens USB csatlakozással rendelkezik, amivel csak összekötni tudod a számítógéppel az arra telepített ActiveSync program segítségével.

Tehán nem is USB drive-ként látod.

Csinálj róla egy full backupot, mert ha teljesen lemerül, vagy hard reset lesz szükséges, a memóriatartalom elvész. Így meg kapásból visszatöltheted. Ezért írták, hogy inkább kapcsold ki.

Az mindegy, hogy kikapcsolva vagy bekapcsolva töltöd.

Posted

Köszi az infokat! :)

Telepítettem a 4.5-öt. Továbbra is áll, hogy pörög a szinkronizálást jelzõ ikon, akár fél órán át, de nem hajlandó a végére érni. Közben viszont lehet telepíteni az eszközre, fájlt felmásolni, leszedni. Például telepítettem fel csillagászati programot, meg sakkot is, meg másoltam fel háttérképnek-valót is. Azt leteszteltem, hogy nem a tûzfal a ludas, mert egy-az-egybe' lelõttem a tûzfalat, és úgy sem volt hajlandó szinkronni.

Fullbackupot miképp lehet? Van ilyen lehetõség ActiveSyncben (nézegettem, de nem találtam), vagy keressek megfelelõ progit?

Posted

:hmm: Valahogy a géped nem csípi ezt a Vario készüléket, de érdekes, hogy mégis "jó". :)

Nézd szét az ActiveSync Fájl / Kapcsolat beállításainál. Valamit ki kellene kapcsolni, vagy be, én nem ismerem ezt a kütyüdet, nem is kerestem rá.

Vagy valami más egyéb miatt akad.

A full backupot nem annyira az ActiveSyncben vagy azon keresztül kellene keresni, hanem a PDA-n van wines backup program, és SD kártyára is menthetsz vele.

Igaz külső gyártó backupját is lehet telepíteni, de bőven megfelel a meglévő is, ha van. Az hard resetnél mindjárt rendelkezésre áll, míg a külső backup esetén az automatikus önkicsomagoló megoldást célszerű így használni.