Jump to content
GSForum - Segélyvonal

W2K Compaq Edition

Recommended Posts

ordító egér
Posted

A problémám a következõ.

Mintegy 6 éves együttélés után elhalálozott a Compaq EVO D-500 P4-es gépem alaplapja. Némi mérlegelés után beszereztem egy új és olcsó deszkát, memóriát és a meglévõ alkatrészeimet felhasználva talpraállítottam a vasat.

Igen ám, de az egyébként jogos tulajdonomat képezõ címbéli operációs rendszer az istennek sem hajlandó feltelepülni. Miután végiggondoltam a dolgot arra jutottam, hogy nyilvánvalóan a Compaq BIOS-ban volt valami, amire szükség lenne a telepítéskor, és amit az ASRock P4i65G alaplap BIOS-a nem képes prezentálni a telepítõ állomány részére. A W2K viszont annyira a kezemre áll, meg mint mondtam jogtiszta is, hogy nem szívesen mondanék le róla.

A BIOS buherálásába nem szívesen kezdenék bele, viszont a telepítõ gond nélkül átfésülhetõ, mióta az nLite létezik.

Van fogalmatok arról, hogy hol kell turkálnom ahhoz, hogy sikerrel járjon a beavatkozás? Mert nekem lövésem sincs.

Posted

:hmm: Helyedben kipróbálnám egy "normál" Win2k telepítésénél a hiteles Compaq serialod beírását.

Ha feltelepül, akkor oké. ;)

ordító egér
Posted

Próbáltam, nem ment a dolog. De nem ám az elején áll le. Úgy tesz mintha minden okés volna, elszöszmötöl, felmásol mindent ami kelleni szokott neki, azután az elsõ újraindítás után jön a hibaüzeneteivel.

Kínomban a végén felraktam egy xp-t, mert gép nélkül nem élet az élet, de én a W2K-mat szeretném.

Posted

Az még úgy ahogy rendben, hogy a speckó Compaq OEM Win2k nem hajlandó felmenni más gépekre.

De hogy egy normál Win2k ne menjen fel, amikor a sorozatszámon már régen túl van :?: :!: :hááát:

Ott más probléma (hardver, driver) lesz.

ordító egér
Posted

Namostakkor. :)

Adva van egy leformázott merevlemez, amin nincs semmi. se oprendszer, se driver se semmi. Win xp sp2 prof felment rá és mûködik, tehát a vas jó.

W2K nem települ, hanem üzenget, vagyis valami hiányzik neki. Na ezt a dolgot szeretném kiirtani.

ordító egér
Posted
:hmm: Helyedben kipróbálnám egy "normál" Win2k telepítésénél a hiteles Compaq serialod beírását.

Ha feltelepül, akkor oké. ;)

Azt hiszem elsőre nem értettelek. :upsz:

Sajna csak egyetlen W2K-m van. Sosem kellett másik. Ez az egy jogtisztán pont megfelelt.

Gondolkodom tovább. Azt hiszem megpróbálok mindent kiirtani a telepítőből, ami akár csak utal is a Compaq-ra. Ki tudja, hátha szerencsém lesz.

Ha sikerül, megírom mit szedtem ki.

Posted

Pedig talán egyszerűbb lenne szerezni egy Win2k telepítőkészletet akár kölcsönbe, ha van a környéken.

Ennek másolása sem olyan probléma. Jogtiszta nem magától a CD-től lesz, hanem a kódtól, amit beírsz.

Egyébként meg ha OEM és a laptophoz adták, úgysem lesz jogtiszta, legjobb esetben is csak "szürke". Ettől még az eredetiségvizsgálaton átmehet, ha települ.

Amúgy a $-os OEM dolgoknál kellene szétnézni, de nyilván beleírt a telepítő fájlokba is. WINNT.SIF stb.

De ha a hardvered bírja, inkább javasolnám ma már az XP-t. Win2k legfeljebb másodhegedűsnek, ha egyáltalán.