ordító egér Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 A problémám a következõ. Mintegy 6 éves együttélés után elhalálozott a Compaq EVO D-500 P4-es gépem alaplapja. Némi mérlegelés után beszereztem egy új és olcsó deszkát, memóriát és a meglévõ alkatrészeimet felhasználva talpraállítottam a vasat. Igen ám, de az egyébként jogos tulajdonomat képezõ címbéli operációs rendszer az istennek sem hajlandó feltelepülni. Miután végiggondoltam a dolgot arra jutottam, hogy nyilvánvalóan a Compaq BIOS-ban volt valami, amire szükség lenne a telepítéskor, és amit az ASRock P4i65G alaplap BIOS-a nem képes prezentálni a telepítõ állomány részére. A W2K viszont annyira a kezemre áll, meg mint mondtam jogtiszta is, hogy nem szívesen mondanék le róla. A BIOS buherálásába nem szívesen kezdenék bele, viszont a telepítõ gond nélkül átfésülhetõ, mióta az nLite létezik. Van fogalmatok arról, hogy hol kell turkálnom ahhoz, hogy sikerrel járjon a beavatkozás? Mert nekem lövésem sincs.
SkyBird Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Helyedben kipróbálnám egy "normál" Win2k telepítésénél a hiteles Compaq serialod beírását. Ha feltelepül, akkor oké.
ordító egér Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Próbáltam, nem ment a dolog. De nem ám az elején áll le. Úgy tesz mintha minden okés volna, elszöszmötöl, felmásol mindent ami kelleni szokott neki, azután az elsõ újraindítás után jön a hibaüzeneteivel. Kínomban a végén felraktam egy xp-t, mert gép nélkül nem élet az élet, de én a W2K-mat szeretném.
SkyBird Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Az még úgy ahogy rendben, hogy a speckó Compaq OEM Win2k nem hajlandó felmenni más gépekre. De hogy egy normál Win2k ne menjen fel, amikor a sorozatszámon már régen túl van :!: Ott más probléma (hardver, driver) lesz.
ordító egér Posted March 4, 2007 Author Posted March 4, 2007 Namostakkor. Adva van egy leformázott merevlemez, amin nincs semmi. se oprendszer, se driver se semmi. Win xp sp2 prof felment rá és mûködik, tehát a vas jó. W2K nem települ, hanem üzenget, vagyis valami hiányzik neki. Na ezt a dolgot szeretném kiirtani.
ordító egér Posted March 4, 2007 Author Posted March 4, 2007 Helyedben kipróbálnám egy "normál" Win2k telepítésénél a hiteles Compaq serialod beírását. Ha feltelepül, akkor oké. Azt hiszem elsőre nem értettelek. Sajna csak egyetlen W2K-m van. Sosem kellett másik. Ez az egy jogtisztán pont megfelelt. Gondolkodom tovább. Azt hiszem megpróbálok mindent kiirtani a telepítőből, ami akár csak utal is a Compaq-ra. Ki tudja, hátha szerencsém lesz. Ha sikerül, megírom mit szedtem ki.
SkyBird Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Pedig talán egyszerűbb lenne szerezni egy Win2k telepítőkészletet akár kölcsönbe, ha van a környéken. Ennek másolása sem olyan probléma. Jogtiszta nem magától a CD-től lesz, hanem a kódtól, amit beírsz. Egyébként meg ha OEM és a laptophoz adták, úgysem lesz jogtiszta, legjobb esetben is csak "szürke". Ettől még az eredetiségvizsgálaton átmehet, ha települ. Amúgy a $-os OEM dolgoknál kellene szétnézni, de nyilván beleírt a telepítő fájlokba is. WINNT.SIF stb. De ha a hardvered bírja, inkább javasolnám ma már az XP-t. Win2k legfeljebb másodhegedűsnek, ha egyáltalán.
Recommended Posts